• یکشنبه / ۷ مهر ۱۳۹۲ / ۱۲:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 92070704444

انتخابات گینه کناکری پس از سال‌ها هرج و مرج

گینه‌ای‌ها پس از تاخیرهای متعدد و لطمه دیدن کمپین انتخاباتی توسط ناآرامی‌های خونبار، روز شنبه در نخستین انتخابات پارلمانی این کشور غرب آفریقا در یک دهه اخیر شرکت کردند.

گینه‌ای‌ها پس از تاخیرهای متعدد و لطمه دیدن کمپین انتخاباتی توسط ناآرامی‌های خونبار، روز شنبه در نخستین انتخابات پارلمانی این کشور غرب آفریقا در یک دهه اخیر شرکت کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ به نقل از خبرگزاری فرانسه، رای دهندگان از میان بیش از 1700 نامزد که برای 114 کرسی در مجمع ملی رقابت می‌کنند، منتخبان خود را انتخاب کردند؛ مجمعی که جایگزین هیات انتقالی خواهد شد که از زمان پایان حاکمیت نظامی در سال 2010 کشور را اداره می‌کند.

این انتخابات که ابتدا قرار بود شش ماه پس از تحلیف "آلفا کنده"، رئیس جمهوری گینه در سال 2010 برگزار شود، به خاطر مناقشات بر سر سازماندهی آن به تاخیر افتاد و این باعث تحریک تنش‌های خونبار قومی شد که از زمان استقلال گینه از فرانسه در سال 1958 جامعه گینه را تهدید می‌کند.

آلفا یرو کنده، رئیس کمیسیون انتخابات گینه به خبرنگاران گفت: ما با چالش مشارکت زیاد مواجه شدیم. انتظار داریم بیش از 80 درصد در انتخابات شرکت کرده باشند. ما روز رای گیری آرامی داشتیم و هیچ خشونتی وجود نداشت. گینه‌ای‌ها رفتار خوبی داشتند.

رئیس جمهوری گینه در آستانه انتخابات به خبرنگاران گفته بود: این انتخابات به ما اجازه خواهد داد تا از یک گذار پنج ساله هرج و مرج سربرآوریم.

وی ابراز امیدواری کرد که گینه در شرف ورود به عصر جدید رفاه است.

در همین حال "سلو دالین دیالو"، رقیب اصلی حزب رئیس جمهور مدعی وجود "ناهنجاری‌هایی" در جریان انتخابات شد و بدون اینکه توضیح بیشتری دهد حزب رئیس جمهور را به تلاش برای تقلب متهم کرد.

وی اعلام کرد: این توطئه‌ای است که هدفش کاهش شانس حزب من برای به دست آوردن رای اکثریت در مجمع ملی است.

رهبران مسلمان و مسیحی گینه خواستار انتخاباتی مسالمت آمیز شده بودند و از همه احزاب خواسته بودند که کشورشان را پیشاپیش منافع‌شان قرار دهند.

"مامادو سالیو کامارا"، مفتی اعظم "کناکری"، پایتخت، گفت: هر تلاش سیاسی باید به خاطر گینه و نه بر علیه آن انجام شود.

مسلمانان و مسیحیان و همه رهبران مذهبی از مردم می‌خواهند که وظیفه میهن پرستانه‌شان را بدون خشونت انجام دهند.

در همین حال در چند پایگاه رای گیری در شهر کناکری و در چند منطقه مشکلاتی گزارش شده که از جمله آن‌ها آشوب‌هایی بود که باعث دور نگه داشتن رای دهندگان از شرکت در انتخابات می‌شد.

سیاست گینه به طور معمول حدود 20 گروه قومی را به رو به روی هم قرار می‌دهد؛ گروه‌هایی که از جهاتی با یکدیگر در سازگاری زندگی می‌کنند. "فلانی" بزرگترین گروه قومی است که حدود 40 درصد جمعیت گینه را تشکیل می‌دهد و پس از آن "مالینکه" و "سوسو" قراردارند.

رئیس جمهوری که از قوم مالینکه است "تجمع مردم گینه" را رهبری می‌کند و مدعی پشتیبانی از سوسیالیسم است. این در حالی است که رقیب اصلی او، دیالو، یک "فلانی" است و ریاست اتحادیه مرکزی لیبرال نیروهای دموکراتیک گینه را برعهده دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha