مدیر گروه باستانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان گفت: گلنگ دانشجویان باستان شناسی این واحد دانشگاهی سینه تاریخ پایتخت تمدن ایران زمین را میشکافد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، "رویا تاج بخش" اظهار کرد: کاوشهای باستان شناختی دانشجویان رشته باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان در تپه تاریخی و باستانی هگمتانه با همکاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان در حال برگزاری است.
این عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی همدان تصریح کرد: در این کاوشها که در دو گروه خواهران و برادران به انجام خواهد رسید، دانشجویان با اصول و مبانی کاوش در محوطههای باستانی آشنا خواهند شد.
دکتر تاج بخش افزود: این فصل از کاوشها با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان، در خلال پروژه گمانه زنی و تعیین حریم تپه باستانی هگمتانه اجرا میشود.
وی ادامه داد: با توجه به دادههای غنی باستان شناختی، این تپه از جمله ارزشمندترین محوطههای باستانی کشور شمار میرود. از این رو، فرصت مناسبی پیش آمد تا دانشجویان بتوانند در این محوطه حضور یافته و از نزدیک با فعالیتهای میدانی باستان شناختی آشنا شوند. کار میدانی دانشجویان با کاوش و حفر گمانههایی به ابعاد 2×2 متر بوده که با روش لایه نگاری، کاوش شدند.
دکتر تاج بخش اظهار کرد: بررسی سطحی تپه و آشنایی دانشجویان با ویژگیهای فرهنگی و موقعیت قرارگیری تپه باستانی هگمتانه، آشنایی با توالی ادوار پیش از تاریخی منطقه بر اساس توضیحات اساتید گروه باستان شناسی و نیز سرپرست پروژه، حضور در پایگاه پژوهشی مستقر در تپه تاریخی هگمتانه، آشنایی با مواد فرهنگی و تاریخی به دست آمده از بررسیهای پیشین تپه، آشنایی با پیشینه مطالعات باستان شناختی منطقه، آموزش ایجاد گمانههای منظم بر روی سطوح مختلف زمین از اهداف این کاوشها به شمار میآید.
وی ادامه داد: تعیین و ریسمان کشی گمانههای کاوش، به ابعاد 2×2 متر، مستندسازی اولیه گمانههای کاوش و انجام کاوش با روش لایه لوکوس(Locus) و پر کردن فرمها و جداول ویژه کاوش، انتقال دادههای فرهنگی و مطالعاتی به پایگاه پژوهشی مستقر در تپه تاریخی و باستانی هگمتانه از جمله کارهایی است که توسط دانشجویان رشته باستانشناسی این دانشگاه در این کاوشها صورت میگیرد.
دکتر تاج بخش گفت: آموزش کاوشهای باستان شناختی به ارزش 20 واحد عملی صحرایی از جمله دروس گروه باستانشناسی است که دانشجویان این رشته در آخرین ترم تحصیلی خود موظف به گذراندن آن هستند.
وی یادآور شد: این برنامه هر ساله در فصل بهار یا تابستان به اجرا در میآید و دانشجویان این رشته در دو گروه خواهر و برادر و نزدیک به یک ماه در یکی از سایتهای باستانی به کاوش میپردازند.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر بیش از 150 دانشجو در رشته باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند.
انتهای پیام
نظرات