• سه‌شنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92061911818
  • خبرنگار : 71430

سد فرات سوریه کشنده ترین تهدید برای مردم منطقه

سد فرات سوریه کشنده ترین تهدید برای مردم منطقه

پس از گذشت یک سال از کنترل شبه نظامیان مخالف بر سد بزرگ الفرات، بیم آن می‌رود که این سد تخریب شود و بیش از هر سلاح دیگری در سوریه جان مردم این کشور و حتی مردم عراق را بگیرد.

پس از گذشت یک سال از کنترل شبه نظامیان مخالف بر سد بزرگ الفرات، بیم آن می‌رود که این سد تخریب شود و بیش از هر سلاح دیگری در سوریه جان مردم این کشور و حتی مردم عراق را بگیرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، سد الفرات واقع در شمال سوریه، بزرگترین سد این کشور است که دریاچه‌ای به طول 80 کیلومتر و عرض متوسط هشت کیلومتر پشت ‌آن جمع شده است. این سد بیش از یک سال است که به دست مخالفان مسلح افتاده است.

منابعی در داخل سوریه از احتمال قریب‌الوقوع شکستن این سد به دلیل درگیری‌ها در اطراف آن خبر دادند؛ اقدامی که اگر به وقوع بپیوندد صدها هزار و شاید میلیون‌ها شهروند سوری و حتی عراقی قربانی سیلاب ناشی از آن خواهند شد.

طول این سد 5 / 4 کیلومتر و ارتفاع آن 60 متر است.

بنا به گزارش‌های رسیده از سوریه، تاکنون چندین موشک به اطراف سد الفرات اصابت کرده که بر اثر آن دیواره‌های این سد و تاسیسات زیربنایی آن دچار آسیب شده است.

سد الفرات سوریه

متخصصان امور سدسازی و تاسیسات زیربنایی نیز گزارش داده‌اند که اطلاعاتی در دست دارند که نشان‌دهنده به وجود آمدن شکاف‌های خطرناک در دیوارهای سد الفرات و نیز سد البعث سوریه است.

این کارشناسان همچنین از سازمان ملل و نهادهای ذی‌ربط خواسته‌اند تا هر چه سریعتر برای جلوگیری از این حادثه‌ غیرقابل جبران دست به کار شوند.

بنا به گفته منابع سوری، در صورت شکسته شدن سد الفرات و به دنبال آن سد البعث مناطق پایین دستی این دو سد که شامل شهرهای الرقه، بوکمال، دیرالزور و چندین شهر کوچک و بزرگ دیگر سوری می‌شود به طور کامل زیر آب خواهند رفت حتی مناطقی از کشور عراق نیز به دلیل سیلاب هولناک این سد آسیب جدی خواد دید.

سد الفرات در 55 کیلومتری شهر الرقه قرار دارد و 375 کیلومتر از مرزهای مشترک عراق و سوریه فاصله دارد و هرگونه حادثه برای آن علاوه بر تلفات جانی گسترده، تاسیسات نفتی شرق سوریه و نیز آثار باستانی موجود در این مناطق را به کلی تخریب خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha