• سه‌شنبه / ۱۹ شهریور ۱۳۹۲ / ۰۸:۲۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92061911571

"امیدوارم بتوان این بحران را با شیوه غیرنظامی حل‌وفصل کرد"

اوباما: با کنترل بین‌المللی سلاح‌های شیمیایی سوریه، حمله انجام نخواهد شد

اوباما: با کنترل بین‌المللی سلاح‌های شیمیایی سوریه، حمله انجام نخواهد شد

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت، در صورتی که سوریه سلاح‌های شیمیایی خود را تحت کنترل جامعه بین‌المللی قرار دهد، آمریکا به این کشور حمله نخواهد کرد.

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت، در صورتی که سوریه سلاح‌های شیمیایی خود را تحت کنترل جامعه بین‌المللی قرار دهد، آمریکا به این کشور حمله نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،با این حال باراک اوباما رئیس‌جمهوری امریکا مدعی شد که وی شک دارد حکومت سوریه این کار را انجام دهد.

در حالی کنگره آمریکا در حال بررسی برنامه دولت برای حمله به سوریه است، روسیه در روز دوشنبه پیشنهاد داد که سوریه سلاح های شیمیایی اش را در کنترل جامعه جهانی قرار دهد. پیشنهادی که مورد توجه دمشق قرار گرفت.

آمریکا، حکومت سوریه را متهم کرده که در روز ۲۱ ماه اوت در حومه دمشق از سلاح شیمیایی استفاده کرده که در جریان آن ۱۴۲۹ نفر کشته شدند این در حالی است که سوریه این اتهام را رد می کند و در گفتگو با یک تلویزیون آمریکایی رئیس جمهوری سوریه گفت که وی اطلاعی از حمله شیمیایی ندارد.

اوباما در روز دوشنبه با شش شبکه تلویزیونی آمریکایی گفتگو کرد تا دلایل خود برای حمله به سوریه را به مردم آمریکا شرح دهد.

گفته می شود که اعضای کنگره به خاطر آنکه مردم مخالف این جنگ هستند، قصد دارند به آن رای منفی بدهند. هنوز در کنگره بیشتر نمایندگان می گویند قصد ندارند اجازه جنگ را صادر کنند.

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت که حمله به سوریه برای تنبیه کشوری است که از سلاح شیمیایی استفاده می کند.

در گفتگویی با شبکه ای بی سی، اوباما گفت که می خواهد مطمئن شود، ممنوعیت استفاده از سلاح شیمیایی در جهان حفظ می شود.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین تاکید کرد که رسیدن به این هدف برای امنیت ملی آمریکا مهم است و اضافه کرد که ترجیح می دهد این ماجرا از طریق دیپلماتیک حل شود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس، نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرده که بر اساس آن از هر پنج آمریکایی تنها یک نفر فکر می‌کند حمله به سوریه می تواند ابهت آمریکا را مقابل دیگر کشورها حفظ کند.

به گزارش شبکه بی بی سی، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از دولت سوریه خواسته بود که تسلیحات شیمیایی این کشور را به عنوان راهی برای جلوگیری از حمله در اختیار جامعه بین الملل قرار دهد.

پیشتر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا که در ادامه تلاش هایش در جهت جلب حمایت برای اقدام نظامی علیه سوریه به لندن سفر کرده، گفته بود که سوریه می تواند از حمله نظامی جلوگیری کند، در صورتی که بشار اسد، رئیس جمهور، تمامی تسلیحات شیمیایی این کشور را تا هفته آینده به جامعه بین الملل تحویل دهد. او بلافاصله افزود که البته دولت سوریه چنین نخواهد کرد.

این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا کمی بعد تاکید کرد آن چه که آقای کری گفته تنها یک استدلال لفظی بوده است.

همچنین روزنامه واشنگتن پست گزارش داد، باراک اوباما در مصاحبه خود با خبرنگار شبکه "فاکس نیوز" در خصوص پیشنهاد روسیه برای اینکه سوریه سلاح‌های شیمیایی خود را به ناظران بین‌المللی تحویل دهد، پاسخ داد: این مسئله‌ای نیست که در حال حاضر جدید باشد. من مدت‌هاست که این مسئله را با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه مورد بحث قرار داده‌ام.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه "ای. بی. سی" درباره اینکه حملات نظامی در صورتی که سوریه سلاح‌های شیمیایی خود را تحویل دهد لغو خواهد شد، گفت: اگر در حقیقت چنین اتفاقی بیفتد و اگر ما بتوانیم این کار را بدون یک حمله نظامی انجام دهیم، این مطلقا ترجیح من است.

با وجود این اوباما در پاسخ به اینکه آیا با این اقدام کار تمام خواهد شد، گفت: البته این کار وضعیت سیاسی کلی را حل نخواهد کرد. من به بشار اسد می‌گویم که ما نیازمند یک راه‌حل سیاسی هستیم تا شما دیگر نتوانید مردم خود را بکشید و به دنبال آن برخی عناصر مخالفان را مجبور به رفتارهای وحشتناک کنید.

اوباما در خصوص رای‌گیری کنگره درباره حمله به سوریه گفت: نمی‌گویم که در این باره مطمئن هستم اما مطمئنم که نمایندگان کنگره این مساله را بسیار جدی می‌گیرند و در حال عمل به تکلیف خود بوده و من از آن قدردانی می‌کنم.

اوباما درباره اینکه آیا بدون مجوز کنگره دست به اقدام نظامی خواهد زد، تصریح کرد: فکر می‌کنم که بهتر است بگویم که هنوز در این باره تصمیم نگرفته‌ام.

وی همچنین درباره اهمیت نقش کنگره درباره این مسئله گفت: در صورتی که ما حمایت کنگره را نداشته باشیم و اگر که مردم آمریکا پی به اینکه چرا ما این کار را می‌کنیم، نبرند از نظر من حملات به سوریه کمتر موثر خواهند بود. من امیدوارم که بتوانم کنگره و مردم آمریکا را متقاعد کنم.

رئیس‌جمهوری آمریکا درباره اظهارنظر جان کری نسبت به اینکه حمله نظامی به سوریه به طرزی باور نکردنی محدود خواهد بود، گفت: آمریکا اهل اقدامات جزئی نیست. ارتش ما بزرگترین ارتشی است که جهان شناخته است و هنگامی که ما حتی دست به حملات محدود بزنیم، چنین حملاتی روی کشوری مثل سوریه تاثیر خواهد گذاشت.

اوباما درباره احساس خانواده‌اش درباره جنگ با سوریه گفت: اگر شما با اعضای خانواده من صحبت کنید و یا با همسرم صحبت کنید، به این موضوع پی می برید که آنها بسیار نگران و از بابت هرگونه جنگ بدگمان هستند.

وی فاش ساخت که مساله حمله به سوریه را هنوز کنار نگذاشته است و به طور محرمانه درباره راه‌حل غیرنظامی برای بحران سوریه با ولادیمیر پوتین مدت‌هاست بحث می‌کرده است.

اوباما به شبکه فاکس نیوز گفت: ما این مسیر دیپلماتیک را ادامه خواهیم داد. من شدیدا امیدوار هستم که این بحران را بتوان به شیوه غیرنظامی حل‌وفصل کرد.

اوباما خاطرنشان ساخت که دیدن تصاویر مربوط به پس از حمله با گاز سارین در سوریه باعث به درد آمدن قلب وی شده است.

وی تاکید کرد که ما باید همه موقعیت‌های حل وفصل دیپلماتیک بحران سوریه را کاملا استفاده کنیم.

اوباما افزود: ما سریعا با دوستان مذاکره کرده و به دنبال یک ادبیات عملی هستیم که ممکن است از سوی آنها پیشنهاد شود.

رئیس‌جمهوری امریکا تاکید کرد که تمایل روسیه برای کمک به سوریه به منظور مذاکره بر سر واگذاری تسلیحات شیمیایی یک تحول مثبت بالقوه است اما باید قاعده کلی دوران ریگان مبنی بر اینکه "اعتماد کن اما بررسی کن" را رعایت کنیم.

وی افزود: ما خواهان یک تاکتیک بازدارنده یا ایجاد یک تاخیر به منظور کاستن از فشارهایی که در حال حاضر اعمال می‌کنیم، نیستیم.

اوباما در پاسخ به اینکه آیا مساله توافقی با میانجی‌گری روسیه با سوریه را مطرح کرده است، گفت: من چنین مذاکراتی را داشته‌ام و این مذاکرات مدتی است که با ولادیمیر پوتین ادامه داشته است.

رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد: من به جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا دستور دادم تا مستقیما با مقامات روسیه مذاکره کرده و از این موقعیت استفاده کند و اگر ما بتوانیم همه تلاش‌های دیپلماتیک را استفاده کرده و به فرمولی دست پیدا کنیم که به جامعه بین المللی یک مکانیزم قابل اجرا و تحت نظر به منظور تعامل با سلاح‌های شیمیایی در سوریه دهد، من کاملا پذیرای آن خواهم بود.

این مقام ارشد امریکا اظهار کرد: اما ما باید از جزئیات آگاه باشیم و فکر می‌کنم این معقول است که فرض کنیم در صورتی که تهدید نظامی معتبری در پشت هنجارها علیه استفاده از سلا‌ح‌های شیمیایی وجود نداشت ما اکنون در این موقعیت نبودیم.

وی تاکید کرد که مردم آمریکا به درستی خواهان آن نیستند که ما وارد جنگ داخلی فرقه‌ای در داخل سوریه شویم.

اوباما گفت که به دست آوردن رای کنگره آمریکا برای این حمله یک اقدام تاکتیکی بوده است.

رئیس‌جمهوری امریکا تاکید کرد که پیشنهاد جدید ارائه شده از سوی روسیه در نتیجه تهدید وی برای حمله به سوریه بوده است.

وی تاکید کرد که ما تا به حال شاهد چنین اشاره‌هایی نبوده‌ایم. من فکر می‌کنم که این حقیقت که دولت آمریکا ومن گفته‌ایم که درباره این حمله جدی هستیم باعث ورود برخی مذاکرات جالب‌ توجه شده است.

اوباما در ادامه خاطرنشان ساخت که پیشنهاد روسیه ممکن است منجر به یک تحول شود اما نیازمند پیگیری و در عین حال حفظ فشارها بر روسیه و سوریه از طریق تداوم درخواست از کنگره به منظور اجازه به حمله نظامی است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۶-۱۹ ۰۹:۳۴

چه رمانتيک؟! ... و سالهابه خوبي و خوشي با هم زندگي کردند. خوب بچه‌ها رفتيم بالا ماست بود قصه ما راست بود!

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۱۹ ۱۱:۳۰

در عراق هم سلاحهاي شيميايي پيدا نشد چرا حمله کردند ... در سوريه با توجيه تسليم شدند. درود بر حزب الله ...

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۱۹ ۱۱:۳۸

ارواح عمه‌ت! نتونستي امنيت اسراييل و ديگر نوچه‌هاي عرب رو توي جنگ احتمالي تضمين كني جا زدي!

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۱۹ ۱۲:۲۲

اسد بايد خيلي ساده باشه که قبول کنه!!! اينم بازي جديديه که تازه شروع شده. روسيه و امريکا مثل همند. تو اجلاس سران بيست اين نقشه جديدو واسه مسلمونا کشيدن. اسد اگه قبول کنه کارش تمومه. اين کار يعني تسليم شدن. اين کار فقط قراره خيال شهرک نشيناي اسراييلي رو بابت حمله شيميايي راحت کنه. مگه خوشحالي امريکا رو از اين طرح نمي‌بينيد؟؟

avatar
۱۳۹۲-۰۶-۱۹ ۱۴:۴۲

40 سال پيش يه ناو امريکا به سمت يک کشور حرکت مي‌کرد دولت آن کشور سقوط مي کرد. واقعا امريکا آن ابرقدرت بي رقيب 20 سال پيش نيست...