• جمعه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۲ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92061509044
  • خبرنگار : 71129

ارتش آمریکا شورشیان سوری را آموزش می‌دهد

ارتش آمریکا شورشیان سوری را آموزش می‌دهد

دولت آمریکا در حال بررسی برنامه‌ای برای استفاده از مربیان ارتش این کشور برای افزایش ظرفیت و توانایی مخالفان سوری است. این در حالی است که هم‌اکنون آموزش گروهی از مخالفان سوری توسط سیا در اردن به طور مخفیانه در حال انجام است.

دولت آمریکا در حال بررسی برنامه‌ای برای استفاده از مربیان ارتش این کشور برای افزایش ظرفیت و توانایی مخالفان سوری است. این در حالی است که هم‌اکنون آموزش گروهی از مخالفان سوری توسط سیا در اردن به طور مخفیانه در حال انجام است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هرگونه آموزش نیروهای مخالف دولت سوریه باید در خارج از این کشور صورت گیرد و یکی از کشورهای احتمالی اردن خواهد بود.

مقامات‌ آمریکایی اعلام کردند که هنوز تصمیمی در این باره صورت نگرفته است اما مذاکرات در این رابطه در سطح مقامات ارشد آمریکایی در حال انجام است.

این اقدام در حالی صورت گرفته که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا به دنبال دستیابی به تایید کنگره این کشور برای انجام حملات محدود نظامی علیه دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در واکنش به حمله شیمیایی 21 اوت سال جاری میلادی در حومه دمشق است.

پیشنهاد استفاده از مربیان ارتش آمریکا برای آموزش مخالفان سوریه پاسخی است به خواسته برخی از قانونگذاران از جمله سناتور جان مک‌کین که خواهان آموزش و تجهیز بیشتر این مخالفان هستند.

اوباما در ژوئن سال جاری میلادی تصمیم گرفت تا برای مخالفان سوری سلاح ارسال کند اما تاکنون هیچ کدام از این کمک‌ها به مخالفان داده نشده است.

مقامات آمریکایی روز پنج‌شنبه اعلام کردند که گفت‌وگوها درباره حضور یک هیات آموزشی نظامی از سوی ارتش این کشور برای آموزش مخالفان سوری افزایش یافته است اما پنتاگون تاکنون در این باره هیچ اظهارنظری به کاخ سفید ارائه نکرده در مورد این مساله که سربازانی که قرار است در این آموزش نظامی شرکت کنند چه تعداد است.

سازمان سیا در اردن گروه‌هایی انتخابی از مخالفان سوری را برای استفاده از تجهیزات ارتباطی و تعدادی از تسلیحات آموزش داده است.

تصمیمات جدید بر این مساله تمرکز دارد که آیا ارتش آمریکا باید کنترل این هیات آموزشی را برعهده بگیرد یا خیر و آیا می‌تواند با استفاده از این تصمیم جدید صدها یا هزاران تن از مخالفان سوری را به جای ده‌ها نفر آموزش بدهد یا نه.

هرگونه برنامه آموزشی جدید توسط ارتش آمریکا نیازمند زمان است و احتمالا تا پس از هرگونه اقدام نظامی از سوی آمریکا در سوریه آغاز نخواهد شد. این اقدام همچنین نیازمند دریافت تصویب و تایید از سوی کشور میزبانی است که آمریکا قرار است در آنجا به آموزش مخالفان سوری بپردازد.

علاوه بر این، یافتن محل‌ها و موقعیت‌های مناسب، مشخص کردن پرسنل آموزشی و سیستمی برای تضمین آموزش مخالفان نیز ضرورت دارد.

پنتاگون پیشتر اعلام کرده بود که دست‌کم 1000 تن از سربازان آمریکایی از جمله مربیان نظامی فعال در نیروهای ارتش اردن در این کشور عربی مستقر هستند و به مخالفان سوری آموزش می‌دهند. دولت آمریکا ده‌ها جت و یک توپخانه‌ موشک پاتریوت را پس از آموزش‌های نظامی اخیر در اردن باقی گذاشته است.

ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک نیروهای ارتش آمریکا به کنگره اعلام کرده که در صورت نیاز، ارتش این کشور باید آماده آموزش‌های بیشتر به مخالفان سوری باشد.

دمپسی در واکنش به سئوال روز چهارشنبه در جریان برگزاری جلسه کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا گفت که به شدت از کمک به مخالفان سوری آموزش و تجهیز آنها حمایت می‌کند و تنها موافق این مساله نیست که به مخالفان سوری تجهیزات نظامی داده شود.

ژنرال دمپسی اعلام کرده که آمریکا باید صدها یا هزاران مربی برای آموزش مخالفان سوری به کار بگیرد وهزینه آن در هر سال 500 میلیون دلار خواهد بود.

وی همچنین به این مساله اشاره کرده که آموزش مخالفان سوری باید در مناطقی امن خارج از این کشور صورت بگیرد چرا که خطر دستیابی شبه‌نظامیان به تجهیزات نظامی، حملات برون مرزی و سایر اقدامات تروریستی از سوی آنها وجود دارد.

مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که هرگونه اقدام احتمالی نظامی باید محدود صورت گیرد و نباید باعث به وجود آمدن جنگ‌های طولانی مدت شود همانند آنچه که در عراق و افغانستان صورت گرفت شود یا حتی باعث عملیات نظامی کوتاه مدت همانند آنچه در 2010 میلادی در لیبی به وقوع پیوست.

در میان نمایندگان آمریکایی و مردم این کشور تمایلی نسبت به اعزام خلبانان آمریکایی به حریم هوایی سوریه وجود ندارد. در صورتی که نیاز باشد تا برای انجام حمله نظامی به سوریه از تجهیزات بیشتر استفاده شود دولت واشنگتن احتمالا از بمب‌افکن‌های دوربرد با استفاده از شلیک موشک‌هایی بدون عبور از حریم هوایی سوریه استفاده می‌کند.

فرانسه نیز ده‌ها جنگنده با قابلیت پرتاب موشک‌های کروز در پایگاه‌های نظامی خود در امارات و جیبوتی در آفریقا دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha