صید غیرمجاز آبزیان در هرمزگان معیشت صیادان هرمزگانی را به خطر انداخته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای صیادی هرمزگان گفت: اگر صید غیرمجاز آبزیان متوقف نشود در آیندهای نزدیک 28 هزار صیاد هرمزگانی بیکار میشوند.
تندرو با بیان اینکه اکنون صید غیرمجاز میگو در آبهای هرمزگان آغاز شده است، اظهار کرد: صیادان غیرمجاز به علت استفاده از ادوات صید غیراصولی و مخرب، رعایت نکردن فصلهای ممنوعیت صید، صید بیرویه و هزینه نکردن برای بهداشت، علاوه بر لطمه زدن به صیادان مجاز با ارائه آبزیان ناسالم و غیربهداشتی، سلامت مصرفکنندگان را نیز به خطر میاندازند.
وی افزود: اقدامات قهری مانند توقیف وسایل صید و تشکیل پرونده قضایی برای صیادان غیرمجاز موجب توقف صید غیرمجاز نشده است.
تندور با اشاره به اینکه یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان از ابتدای امسال تاکنون بیش از 4 تن آبزی صید شده غیرمجاز را کشف کرده است، تصریح کرد: کشف نزدیک به 2 هزار طاقه تور و 9 عدد لنگر و شماری وسایل صید غیرمجاز از دیگر اقدامات یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات هرمزگان در این مدت است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای صیادی هرمزگان افزود: به رغم این اقدامات و به علت سود فراوان و هزینه پایین صید غیرمجاز، شمار صیادان مجاز روز به روز کاهش مییابد و بعضی نیز به جمع صیادان غیرمجاز میپیوندند.
این فعال جامعه صیادی مهاجرت صیادان غیرمجاز از سایر شهرها به هرمزگان را از دیگر عوامل افزایش صید غیرمجاز دانست و گفت: گذشتگان ما با ابزار و ادوات محدود و همچنین جمعیت کم خود از همین دریا صید میکردند و دریا میتوانست ذخایر خود را بازسازی کند، اما اکنون با افزایش جمعیت صیادان و پیشرفت ادوات و تکنولوژی صید، دریا از بازسازی ذخایر خود ناتوان است و صیادان غیرمجاز با بهرهبرداری نامحدود خود از منابع محدود دریا، مقدمات نابودی این ذخایر ارزشمند را فراهم میکنند.
به گزارش ایسنا، در هرمزگان 28 هزار و 300 صیاد با استفاده از 4 هزار شناور از خلیج فارس و دریای عمان روزی کسب میکنند و هرمزگان با صید سالانه 143 هزار تن آبزی رتبه نخست صید را در کشور دارد.
انتهای پیام
نظرات