• جمعه / ۸ شهریور ۱۳۹۲ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92060804732
  • خبرنگار : 71430

آمریکا: در تعامل با پرونده سوریه منتظر هم‌پیمانان خود یا شورای امنیت نمی‌مانیم

آمریکا: در تعامل با پرونده سوریه منتظر هم‌پیمانان خود یا شورای امنیت نمی‌مانیم

در پی عقب کشیدن انگلیس از حمله به سوریه، واشنگتن اعلام کرد که آمریکا به تنهایی و بنا به منافع خود هر اقدامی را که صلاح بداند انجام می‌دهد و برای این کار منتظر اجازه شورای امنیت نیز نخواهد شد.

در پی عقب کشیدن انگلیس از حمله به سوریه، واشنگتن اعلام کرد که آمریکا به تنهایی و بنا به منافع خود هر اقدامی را که صلاح بداند انجام می‌دهد و برای این کار منتظر اجازه شورای امنیت نیز نخواهد شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، کیتلین هایدن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در این خصوص گفت: رئیس‌جمهوری آمریکا هنوز تصمیمش را در مورد پرونده سوریه اتخاذ نکرده اما وی بر اساس منافع ‌آمریکا و بدون انتظار تصمیم سازمان ملل یا هم‌پیمانانش در پرونده سوریه دخالت خواهد کرد.

وی گفت: شاهد نتیجه نشست پارلمان انگلیس بودیم و اوباما یقینا تصمیمی را خواهد گرفت که به نحو احسن در راستای منافع ملی آمریکا باشد.

وی ادامه داد: ما معتقدیم منافع استراتژیک آمریکا در بوته آزمایش قرار گرفته. هر کشوری که قوانین بین‌المللی را نقض کرده باشد و از سلاح شیمیایی استفاده کند یقینا باید حساب پس دهد.

این اظهارات سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در حالی ایراد شد که پارلمان انگلیس تصمیم نخست‌وزیر این کشور برای دخالت نظامی در سوریه را ناکام گذاشت و با هرگونه اقدام نظامی لندن در سوریه مخالفت کرد.

همچنین نشست پنج کشور عضو دائم شورای امنیت در خصوص سوریه نیز بی‌نتیجه ماند و آمریکا از این طریق نیز نتوانست به هدف خود برای حمله نظامی به سوریه زیر پرچم سازمان ملل دست یابد.

قرار است پیش‌نویس قطعنامه‌ای که کشورهای غربی آن را تهیه کرده‌اند روز یکشنبه به شورای امنیت برده شود تا با حضور تمامی اعضای این شورا در خصوص آن رای‌گیری شود.

این پیش‌نویس استفاده از هر شیوه‌ای از جمله زور برای "حمایت از غیرنظامیان" را پیش‌بینی کرده است که به احتمال زیاد با وتوی روسیه و چین مواجه خواهد شد.

در همین حال، روسیه خواستار باقی ماندن بازرسان شیمیایی سازمان ملل در سوریه برای مدت بیشتری شد تا تحقیقات خود را در خصوص احتمال استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سوریه کامل کنند.

منابع دیپلماتیک در سازمان ملل اعلام کرده بودند که ناظران امروز (جمعه) دمشق را ترک خواهند کرد و روز شنبه گزارش‌ خود را تقدیم دبیرکل سازمان ملل می‌کنند.

این در حالی است که تهدیدها و موضع گیری کشورها در قبال مساله سوریه همچنان ادامه دارد و رژیم صهیونیستی بار دیگر تهدید کرد که هرگونه حمله به خود را با شدت پاسخ خواهد گفت.

شیمون پرز، رئیس رژیم صهیونیستی در این باره گفت: اسرائیل در درگیری‌های سوریه مشارکت نکرده و نخواهد کرد اما در صورتی که هدف قرار بگیرد با تمام توان پاسخ خواهد داد.

انریکو لتا، نخست‌وزیر ایتالیا نیز بار دیگر اعلام کرد که کشورش در حمله به سوریه مشارکت نخواهد کرد.

استفان هارپر، نخست‌وزیر کانادا نیز با اعلام اینکه از حمله نظامی به سوریه حمایت می‌کند، تاکید کرد که کشورش در این حمله شرکت نخواهد کرد.

فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه نیز تاکید کرد که پاریس خواهان حل سیاسی بحران سوریه است اما در عین حال این مساله را منوط به قدرت گرفتن مخالفان و توانایی آنها برای اداره سوریه بعد از بشار اسد دانست.

در تحولات میدانی نیز آمریکا و هم‌پیمانانش همچنان در حال تقویت نیروهای خود در منطقه هستند و نیروهای نظامی آمریکا و اردن فعالیت‌های گسترده‌ای را در مرز اردن و سوریه آغاز کرده‌اند.

روسیه نیز برای آمادگی جهت رویارویی با هرگونه احتمال، دو کشتی نظامی خود را به مدیترانه اعزام کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha