گزارش یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران، اواخر هفته جاری منتشر میشود.
به گزارش خبرنگار انرژی هستهیی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا یوکیا آمانو آخرین گزارش خود درباره فعالیتها و برنامه صلحآمیز هستهیی ایران در ماه اوت (شهریور) را اواخر هفته جاری برای بررسی در اختیار 35 عضو شورای حکام قرار می دهد.
آخرین گزارش آمانو درباره ایران در حالی منتشر میشود که علیاصغر سلطانیه نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی دوره ماموریتش در این نهاد بینالمللی پایان یافته است و در نشست فصلی شورای حکام در ماه سپتامبر حضور نخواهد داشت؛ در عین حال سلطانیه در زمان انتشار غیررسمی گزارش آژانس درباره ایران همچنان در وین به سر میبرد.
شایان ذکر است که رضا نجفی مدیرکل خلع سلاح وزارت خارجه به عنوان جانشین علیاصغر سلطانیه در نمایندگی ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی و نزد دیگر سازمانهای بینالمللی در وین معرفی شده است.
همچنین گزارش آژانس در حالی منتشر می شود که فریدون عباسی رییس پیشین سازمان انرژی اتمی کشورمان جای خود را به علیاکبر صالحی داده است.
فریدون عباسی هفته گذشته در آخرین روز کاری خود با اشاره به فعالیتها و دستاوردهای هستهیی کشور اظهار کرد: تعداد سانتریفیوژها و آمار دقیق آن توسط بازرسان آژانس در گزارشهای این نهاد بینالمللی ارائه میشود، اما من میتوانم بگویم که موجودی ما در اول مردادماه بیش از 17 هزار سانتریفیوژ نسل یک است که بیش از 10 هزار تای آن در حال فعالیت هستند و 7 هزار تا آماده راهاندازی هستند.
او گفت: 1000 دستگاه ماشین سانتریفیوژ نسل جدید ساخت ایران هم نصب و آماده راهاندازی است و در مجموع 18 هزار سانتریفیوژ نصب و در حال فعالیت هستند.
وی در پاسخ به سوال ایسنا درباره میزان غنیسازی زیر 5 درصد و تا 20 درصد گفت: نزدیک به 9 هزار سانتریفیوژ در سایت نطنز غنیسازی کمتر از 5 درصد را انجام میدهند و بیش از 700 سانتریفیوژ همزمان در سایت نطنز و فردو غنیسازی 20 درصد را انجام میدهند.
عباسی با بیان این که یواف 6 غنی شده تا 20 درصد در اصفهان تبدیل به U3O8 میشود افزود: این مواد به صفحه سوخت تبدیل میشوند و در نهایت مجتمع سوخت برای استفاده در راکتور تحقیقاتی تهران تبدیل میشوند.
وی خاطرنشان کرد: الان بیش از 20 مجتمع سوخت برای راکتور تهران ساخته شده است که 16 یا 17 مجتمع تحویل راکتور شده است و البته روند تبدیل UF6 بیست درصدی به U3O8 ادامه دارد.
رییس پیشین سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: فرآیند تولید سوخت 20 درصد و تبدیل آن به صفحه سوخت، در کشور بومی شده است و اشکالات به مرور رفع شده است.
عباسی از در نظر گرفتن سوخت جدید برای راکتورهای تحقیقاتی در آینده خبر داد و گفت: سوختهای جدید، سوختهای معروف به سیلی ساید هستند که در مجتمع سوخت سازمان انرژی اتمی به نتیجه رسیدهاند.
رییس پیشین سازمان انرژی اتمی تاکید کرد: برای تولید این سوخت، با آژانس بینالمللی انرژی اتمی هماهنگیهای لازم انجام خواهد شد. روند تکمیل تحقیقات بر روی سوخت در حال تکمیل شدن است.
رییس پیشین سازمان انرژی اتمی درباره وضعیت نیروگاه بوشهر و تحویل رسمی آن به پیمانکار ایرانی گفت: نیروگاه بوشهر وضعیت خوبی دارد و پیمانکار روس توانسته است در فرصت لازم و در آرامش مشکلات فنی که در خلال مراحل راهاندازی و آزمایشها وجود داشت را رفع کند.
وی گفت: پیمانکار روس موفق شده است اشکال اصلی که به دفعات نیروگاه را به خاموشی کشیده بود را برطرف کند که مشخص شد این اشکال مربوط به بخش ژنراتور بوده است که تا اندازه خوبی این اشکال رفع شده است.
عباسی با اشاره به حضورش به عنوان ریاست سازمان انرژی اتمی به عنوان فردی که در اسفند 85 در لیست تحریمهای سازمان ملل قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: وجود بنده در سازمان انرژی اتمی ثابت میکند که رفتار و حرکت ما در بحث هستهیی شفاف است. کسی که مورد تحریم سازمان ملل قرار گرفت، تحت نظارت آژانس در سازمان انرژی اتمی بود و به شکلی عقلانی تصمیم گرفتم که UF6 بیست درصد را به U3O8 تبدیل کنم و نشان دهم که مساله ما کاملا صلحآمیز است.
وی تاکید کرد: ما دعوایی در بحث هستهیی نداریم. آنها (غربیها) هستند که باید دست از لجبازی بردارند.
عباسی درباره حضور بازرسان و نظارت بر فعالیتهای رآکتور اراک گفت: بازرسان هروقت که بخواهند طبق برنامه میتوانند از رآکتور بازدید کنند.
انتهای پیام
نظرات