عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی گفت: میانگین گرما در منطقه خاورمیانه 3 درجه افزایش یافته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه لرستان، ایرج عبدی در نشست هماندیشی سازمانهای مردم نهاد زیستمحیطی استانهای زاگرسنشین که در محل سالن کنفرانس علامه طباطبایی برگزار شد با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر موضوع محیط زیست از چالشهای جدی پیش روی بشر کنونی در دنیا به خصوص منطقه آسیا و خاورمیانه است.
وی ادامه داد: دمای کرهزمین نسبت به 20 سال گذشته، یک درجه گرمتر شده که البته افزایش 3 درجهای میانگین گرما در منطقه خاورمیانه بسیار چشمگیر است.
عبدی اضافه کرد: تغییرات اقلیمی عمده علت گرم شدن هواست که خود باعث تغییر در مدت و الگوی بارندگیها شده است.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس خاطرنشان کرد: نزدیک به نیمی از جمعیت کشور در استانهای زاگرسنشین ساکناند.
او در ادامه به تشکیل فراکسیون توازن در مجلس اشاره کرد و گفت: این فراکسیون به مسایل زاگرسنشینان رسیدگی میکند و خود نیز عضو آن هستم.
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در گذشته زاگرس دارای سدهای خدادادی بود به این شیوه که برفها تا اواخر مرداد و حتی تا سال بعد در قلل زاگرس باقی میماند و همچون سدی خدادادی، بعد از ذوب برفها، آب استانها تأمین میشد.
وی اظهار کرد: امروزه نوع بارش تغییر کرده و بارشها به صورت باران به یکباره میبارند و به شکل رودخانه از استان خارج میشوند.
وی بیان کرد: بنابراین آب دیگر در زاگرس باقی نمیماند و با سرازیر شدن از ارتفاع به سمت دامنهها به خشک شدن چشمهها منجر به حفر چاه بیشتر میشود، اما باید دانست که این نیز تنها برای مدتی کوتاه است.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس ادامه داد: امروز روستاها در اردیبهشتماه دچار کمآبیاند و این بر باغات آن تأثیر خود را نمایان ساخته است.
او افزود: بسیاری از چاهها یا کمآباند یا خشک شدهاند و ما با تانکر به آن مناطق آب میرسانیم.
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس خاطرنشان کرد: ماحصل کمآبی مهاجرت روستاییان به شهرها خواهد بود.
وی بیان کرد: از نقطه نظر اجتماعی، تغییرات زیستمحیطی نیاز به مطالعه علمی دارد و باید برخوردهای عالمانه با آن داشت.
وی در ادامه به موضوع ریزگردها پرداخت و گفت: میزان بالاتر از حد مجاز گرد وغبار باعث بیماری در انسان خواهد شد اما باید دانست میزان کمتر از حد استاندارد نیز بر درختان و گونهها تأثیر میگذارد.
عبدی به موضوعات آلودگی هوا و آتشسوزی هم اشارهای داشت و افزود: با هر آتشسوزی تنها درختان و علوفهها از بین نمیروند بلکه بسیاری موجودات زنده نیز در این بین نابود میشوند.
نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همه نهادها و دستگاهها باید در اختیار محیطزیست و منابع طبیعی باشند، همچنین باید راهحلی اصلی برای مقابله با آتشسوزی اتخاذ شود.
او در ادامه به تأسیس دانشکده محیط زیست اشاره کرد و گفت: این دانشکده تأسیس شده و بناست در 3 استان پردیسهایی را ایجاد کند.
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امسال رشتههای کارشناسی ارشد برای این دانشکده اخذ شده که اگر وزارت علوم توافق کند در دورههای بعد میتوان مجوز رشتههای لیسانس، دکترا و فوق دیپلم را نیز گرفت.
این نماینده مجلس، در خصوص آموزشکده محیط زیست هم گفت: برای این آموزشکده از بخش خصوصی استفاده شده که هماکنون به آموزشکدهای ملی تبدیل شده و سالانه 300 محیطبان را آموزش میدهد.
وی ادامه داد: متأسفانه در رابطه با محیط زیست تعداد تشکلها کم است و نیاز به همکاری سازمان حفاظت محیطزیست در جهت پربار کردن و بیشتر کردن تعداد آنها احساس میشود.
انتهای پیام
نظرات