شورای امنیت سازمان ملل در نشستی فوقالعاده، وضعیت مصر به ویژه خشونتهای اخیر در این کشور را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت شبکه اسکای نیوز عربی، در این نشست که به خواست کشورهای فرانسه، انگلیس و استرالیا برگزار شد، حاضران درباره اوضاع اخیر مصر گفتگو کردند.
شورای امنیت در این نشست از طرفین درگیر در مصر خواست تا ضمن پایان دادن به خشونت، برای خروج از بحران موجود تلاش کنند.
سفیر آرژانتین در سازمان ملل در این خصوص اعلام کرد: رای اعضای شورای امنیت درباره مصر این است که باید هر چه سریعتر خشونت در مصر پایان یافته و دو طرف خویشتندار باشند.
وی که ریاست دورهای ماه اوت شورای امنیت را بر عهده دارد تاکید کرد: اعضای شورای امنیت نسبت به کشتارهای اخیر در مصر متاسف هستند و با خانوادههای قربانیان ابراز همدردی میکنند.
سفیر آرژانتین در سازمان ملل خاطرنشان کرد: همه اعضا نسبت به متوقف شدن خشونت در مصر و گام برداشتن به سوی آشتی ملی در این کشور هم رای هستند.
یان الیاسون، معاون دبیرکل سازمان ملل نیز اعضای حاضر در شورای امنیت را طی نشستی پشت درهای بسته در جریان آخرین تحولات مصر قرار داد.
از سوی دیگر، وزیر امور خارجه انگلیس اعلام کرد که وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا قصد دارند روزهای دوشنبه و سهشنبه نشستی را درباره مصر برگزار کنند.
وی افزود: اتحادیه اروپا همچنان به مذاکرات خود درباره مصر ادامه میدهد.
این مسئول اروپایی ادامه داد: تلاش برای حل بحران مصر با مشارکت اروپا و میانجیگریهای آمریکا صورت گرفت اما ارتش با این میانجیگری مخالف است.
وزیر امور خارجه انگلیس دخالت نیروهای امنیت برای پایان دادن به تجمع طرفداران محمد مرسی در قاهره را محکوم کرده و آن را سرکوب وحشیانه و غیرقابل قبول دانست.
وی ادامه داد: ارتش برای حمایت از مردم در برابر تهدیدهای خارجی تشکیل شده است نه حمله به خود مردم.
دولت ایتالیا نیز سفیر مصر در این کشور را فراخوانده و با وی درباره تحولات اخیر مصر گفتگو کرد.
گوئیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان نیز پیشتر پیشنهاد داده بود که نشستی متشکل از وزیران خارجه اتحادیه اروپا برای بررسی وضعیت مصر تشکیل شود.
وزیر امور خارجه نروژ نیز به نوبه خود حوادث اخیر مصر را محکوم و اعلام کرد: آنچه در مصر اتفاق افتاد در حقیقت ویژگیهای یک کودتای نظامی داشت.
وی ادامه داد: در مصر رئیسجمهوری منتخب برکنار شد و نظامیان مصر میگویند نقشهای برای بازگشت سریع به دولتی غیرنظامی دارند اما همه آنچه از زمان سیطره نظامیان بر قدرت در مصر اتفاق افتاده در حقیقت اقداماتی نادرست و در مسیری اشتباه است.
فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه نیز ضمن ابراز تمایل نسبت به پایان درگیریها در مصر تاکید کرد: فرانسه همچنان بر موضع خود در حل و فصل سیاسی بحران مصر و برگزاری انتخابات در نزدیکترین زمان ممکن پایبند است.
وزارت خارجه انگلیس نیز سفیر مصر در لندن را فراخوانده و نسبت به وضعیت مصر به شدت ابراز نگرانی کرد.
وزارت خارجه اسپانیا نیز امروز (جمعه) سفیر مصر در مادرید را برای ابراز نگرانی نسبت به اقدامات خشونتآمیز و اعلام حالت فوقالعاده در مصر فرامیخواند.
دولت دانمارک نیز کمک های خود به مصر را که به ارزش چهار میلیون یورو بود، به خاطر حوادث خونین اخیر در این کشور به حالت تعلیق درآورد.
وزارت خارجه چین نیز در بیانیهای تاکید کرد: پکن امیدوار است که همه طرفهای درگیر مصری منافع ملی را بر منافع شخصی و حزبی مقدم داشته و برای پایان دادن به خشونت تلاش کند.
دولت پاکستان هم با ابراز نگرانی شدید نسبت به خشونتهای اخیر مصر، حوادث این کشور را شکستی بزرگ در بازگشت مصر به دموکراسی خواند.
فیلیپین نیز حوادث اخیر مصر را به شدت محکوم کردند.
رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه نیز با محکوم کردن حوادث مصر، از جامعه جهانی خواست تا برای متوقف کردن خشونتها در مصر هر چه سریعتر وارد عمل شود.
کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا نیز ضمن دعوت از نیروهای امنیتی مصر برای حفظ خویشتنداری در رویارویی با حوادث این کشور، از مقامات دولت موقت مصر خواست تا به حالت فوقالعاده هر چه سریعتر پایان دهند.
دولت تونس نیز حوادث اخیر مصر را به شدت محکوم کرد.
وزارت خارجه سودان نیز با صدور بیانیهای تاکید کرد: سودان حوادث مصر را از نزدیک دنبال میکند و تاکید میکند که با اقدامات خشونتآمیز در این کشور مخالف است.
هیت علمای سودان نیز حوادث اخیر مصر را به شدت محکوم کردند.
اتحادیه عرب نیز در بیانیهای از همه طرفهای درگیر در مصر خواست تا برای حل بحران موجود و رسیدن به آشتی ملی مذاکرات مسالمتآمیز آغاز کنند.
امارات و بحرین نیز در بیانیههای رسمی حوادث اخیر مصر را به نوبه خود محکوم کرده و این اقدامات را باعث به تعطیلی کشیده شدن منافع ملی مصر دانستند.
اخوان المسلمین سوریه و اردن نیز در بیانیههایی جداگانه با محکوم کردن اقدامات خشونتآمیز در مصر با بازماندگان قربانیان این خشونتها ابراز همبستگی کردند.
تظاهرات مردمی در محکومیت حوادث روز چهارشنبه
علاوه بر این در مراکش، غزه، موریتانی و لبنان نیز هزاران تن با برگزاری تظاهراتی حوادث مصر را به شدت محکوم کردند.
در این تظاهرات شرکتکنندگان با حمل پرچمهای مصر اعلام کردند که از جامعه جهانی میخواهند از ملت مصر حمایت کند.
فلسطینیهای مقیم سرزمینهای اشغالی سال 1948 نیز با تجمع در برابر سفارت مصر در تلآویو، حمله اخیر نیروهای امنیتی به تجمعکنندگان در میدان رابعه العدویه و میدان النهضه را به شدت محکوم کردند.
انتهای پیام
نظرات