در پی درج نام حزب الله لبنان در لیستهای سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا آن هم با استناد به تنها اشارهای که بلغارستان درباره دست داشتن حزب الله در انفجار بورگاس مطرح کرد سفیر این اتحادیه در لبنان تعطیلات تابستانی خود را لغو کرد و به بیروت رفت تا از شدت خشم بیروت از این تصمیم کاسته و از فضای داخلی لبنان آگاهی یابد تا شاید به نوعی بر این اقدام خصمانهای که با تلاشهای صهیونیستها به ثمر رسید، سرپوش بگذارد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پایگاه اینترنتی النشره درباره تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر گنجاندن نام شاخه نظامی "حزب الله لبنان" در لیست سازمانهای تروریستی در تحلیلی تحت عنوان " حزب الله چگونه به این تصمیم اتحادیه اروپا پاسخ خواهد داد" نوشت: "به محض اینکه اتحادیه اروپا شاخه نظامی "حزب الله" را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داد نماینده اتحادیه اروپا در لبنان تعطیلات تابستانی خود را لغو کرد و به بیروت رفت تا از شدت این تصمیم اتحادیه بکاهد آن را در حد موضوعی در عرصه داخلی لبنان نگه دارد اما با این وجود دیدار وی با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان نتوانست پاسخ سوالهای مطرح شده در خصوص تصمیم اتحادیه را بدهد.
درست زمانی که پاسخهایی مبهم اتحادیه اروپا در این زمینه محافل رسمی و احزاب مختلف را سرگرم کرده است، محافل وابسته و نزدیک به "حزب الله" لبنان سوالی را مطرح کردهاند که اهمیت آن از خود تصمیم اتحادیه اروپا بیشتر است.
این سوال در واقع واکنش حزب الله به تصمیم اتحادیه اروپاست که این حزب آن را خصمانه میخواند.
حزب الله تاکید کرده است آنچه در معرض آن قرار گرفته است اعلام جنگ جدید آمریکا، رژیم صهیونیستی و اروپا علیه آن است در نتیجه حق دارد که با روشی مناسب واکنش نشان دهد به ویژه اینکه هر یک از طرفها خود را برنده یا بازنده میدانند و محافل بینالمللی معتقدند که در این ماجرا اتحادیه اروپا بیشترین ضرر را کرده است زیرا حزب الله هیچ حساب بانکی در بانکهای اروپایی ندارد که اتحادیه اروپا بخواهد آن را بلوکه کند و در نتیجه ضرری متوجه حزب الله شود.
علاوه بر این حزب الله منافعی در کشورهای اروپایی ندارد و تامینکنندههای مالی آن نیز نه در قاره اروپا و نه در آمریکا منافعی ندارند و فقط در قاره آفریقا منافعی دارند در حالی که اروپاییها نه تنها در لبنان، سوریه و ایران منافع سیاسی و استراتژیک دارند بلکه از سودهای بسیار کلان نفتی و اقتصادی نیز در این کشورها برخوردارند.
به موازات این، محافل بینالمللی معتقدند که واکنش نبیه بری در جای خود درست است زیرا تصمیم خصمانه اتحادیه اروپا به طبقه بزرگی از شیعیان لبنان که کمترین نفع را دارند به بهانه کمک آنها به حزب الله یا یکی از اعضایش تعدی کرده است پس در نتیجه هر گام نادرستی همه اقدامات احتمالی علیه کشورهای اروپایی را مطرح میکند. از جمله این اقدامات احتمالی محدود کردن حضور نیروهای یونیفل در جنوب لبنان است. این منطقه محل تجمع نیروی انسانی حزب الله است و جنبش "امل" در دو سطح سیاسی و مقاومتی فعالیت دارند.
این در حالی است که در مقابل منابع وابسته به جریان "المستقبل" لبنان نسبت به تصمیم اتحادیه اروپا ابراز خرسندی و رضایت کردند و آن را گامی در رفع ابهام از دو شاخه سیاسی و نظامی حزب الله دانستند.
به عقیده جریان "المستقبل" حزب الله از ساختار مقاومت داخلی خود خارج شده تا به عنوان یک گروه مستقل مستقیما در جنگ سوریه خود را داخل کند پس حق این است که گفته شود همه کشورهای اروپایی به مخالفان سوری کمک میکنند تا نظام سوریه و حکومت بشار اسد، رئیسجمهوری این کشور را سرنگون کنند. برای همین حزب الله هم برای شرکت در این جنگ دوشادوش ارتش سوریه مبارزه میکند و میتوان حضور حزب الله را جنگ علنی علیه تمام کشورهای اروپایی و سیاستهای خارجی آنها مبنی بر تنگنا قرار دادن نظام سوریه و حامیانش از جمله حزب الله تفسیر کرد.
در نتیجه این اقدام اتحادیه اروپا میتواند به طور غیرمستقیم اعمال فشاری باشد بر ایران".
انتهای پیام
نظرات