رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم وجود وحدت و همدلی در کشور گفت: بعد از انتخابات اخیر زمینه بیشتری در این رابطه فراهم شده است، لذا نگهداری و تعمیق روحیه وفاق در کشور اهمیت بیشتری دارد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایرا ن(ایسنا)، علی لاریجانی در جلسه غیرعلنی و غیررسمی مجلس با حسن روحانی رییس جمهور منتخب بعد از تبریک ماه رمضان به قرائت چند حدیث قدسی در باب اهمیت این ماه، حضور رییس جمهور منتخب و همراهانش را در مجلس خوشامد گفت.
وی در ادامه گفت: آقای روحانی جزء رجال سیاسی مجلس محسوب میشود، سالها در پارلمان مسوولیتهای مختلف داشتند، از این جهت امروز ایشان به اصل خویش بازگشتند.
رییس مجلس شورای اسلامی خطاب به روحانی گفت: آقای روحانی شما میهمان عزیزی برای ما هستید که امروز مسوولیت سنگین قوه مجریه را به عهده گرفتید.
لاریجانی با اشاره به مسوولیت روحانی در سالهای گذشته در شورای عالی امنیت ملی گفت: آقای روحانی سالها دبیری شورای عالی امنیت ملی را به عهده داشتند، از این جهت به مسائل کلان کشور از نزدیک آشنا هستند، لذا امیدواریم روحیه و سابقه پارلمانی ایشان کمک کند تا شرایط کشور با پیچیدگیهای مختلفی مواجه است، در اتخاذ تصمیمات عاقلانه و علمی هموار شود.
رییس قوه مقننه با بیان اینکه مسائل کشور ارتباط نزدیک با یکدیگر دارند، گفت: طبیعتا داشتن نگاه جامعالاطراف برای اداره کشور نیازی ضروری است که میتوان آن را در زمانهای مختلف بیان کرد تا فتح بابی برای مذاکرات شود.
لاریجانی با بیان اینکه در مساله امنیت داخلی، مساله پیچیدهای نداریم، گفت: در موضوع امنیت داخلی، مسائل خردی وجود دارد که باید با تدبیر به آن پرداخت تا تبدیل به زخمهای مزمن نشود، نظیر برخی شرارتها که آرامش روانی جامعه را به هم میزند، البته قوه قضاییه و نیروی انتظامی به این مسائل توجه ویژهای دارند.
وی با بیان اینکه در مورد مسائل سیاست داخلی بیش از هر زمانی وحدت و همدلی ضرورت دارد، گفت: طبیعتا وحدت و همدلی در مصاف با مشکلات اقتصادی و بینالمللی اثر قوی و ملی به جای خواهد گذاشت، البته بعد از انتخابات اخیر، زمینه بیشتری در این رابطه فراهم شد لذا نگهداری و تعمیق روحیه وفاق در کشور اهمیت بیشتری دارد.
لاریجانی ادامه داد: ایجاد چتر وحدت در تمامی صاحبان آرای متکثر از طریق مشارکت دادن در مسائل، امر مهمی است که باید به آن توجه شود.
وی افزود: تقویت و استفاده از شعائر دینی و انقلابی و آرمانهای امام و رهبری به این امر کمک میکند، البته برخی تندرویها و بداخلاقیها که حتی حرمت را نگه نداشتند باعث آشفتگی شد که باید از آن به عنوان ضایعه سیاسی از آن نام برد.
دولت آینده میدانهای جدیدی برای تحرکات دیپلماتیک فعال کند
علی لاریجانی در ادامه سخنان خود استراتژی جمهوری اسلامی در مدد رساندن به ملتها در جهت تحقق مردمسالاری در نهضت بیداری اسلامی را سنجیده و حکیمانه توصیف کرد و گفت: امروز در لبنان، فلسطین و کشورهای انقلاب شده ظرفیتهای بزرگ مردمسالاری ایجاد شده که موجب وحشت صهیونیسم و استکبار شده است، البته مخاطراتی هم به همین میزان برای منطقه وجود دارد.
وی با بیان اینکه جریان افراطی و تندرو بلای جوامع مسلمان شدهاند، گفت: حوادث اخیر مصر نگرانیهایی را برای مسلمانان ایجاد کرده که ریشههای مختلفی دارد اما باید تلاش کرد که این وقایع به روند دموکراسیخواهی در منطقه ضربه نزند.
لاریجانی اضافه کرد: به ویژه مصر که ارتش این کشور به خاطر سوابق درخشان از افتخارات دفاعی اسلام محسوب میشود، باید مراقب باشد که این اتفاقات به اختلافات داخلی در مصر و کشتار در این کشور نیانجامد.
رییس مجلس در ادامه یادآور شد: ما همچنین شاهد رفتار موجودات بدخیم بینالمللی هستیم که به دنبال بهانهجویی هستند، آنها گاه در مساله حقوق بشر هم مکارانه اقداماتی میکنند، اما استقامت ملت نشان داده که در مساله هستهیی ملت و همه بخشها همصدا هستند.
لاریجانی خطاب به حسن روحانی گفت: با توجه به تجربیات شما این امید وجود دارد که با دیپلماسی فعال از حقوق ملت دفاع شود و میدانهای جدید برای تحرکات دیپلماسی فعال شود، در این مسیر همه بخشهای کشور باید با همکاری مددرسانی کنند.
وی با اشاره به پیچیدگیهای گوناگون در بعد اقتصادی که در معیشت مردم اثرگذار بوده است، گفت: اقتصاد ما دچار رکود و تورم است و بخشی از آن به دلیل رفتار ماجراجویانه در تحریمهاست که باید با تدبیر مناسب از آن عبور کرد و نگاه علمی بر اقتصاد حاکم شود؛ درست است که اقتصاد در زندگی همه ساری و جاری است اما مدیریت اقتصادی کشور علمی تخصصی است و توسعه عادلانه در کشور بدون یک برنامه علمی محقق نمیشود.
رییس مجلس گفت: انتظار داریم تیم اقتصادی دولت جدید در چارچوب سند چشمانداز و برنامههای توسعه عمل کند تا تحرک در اقتصاد کشور به وجود بیاید.
وی به وجود ظرفیتهای ارزشمند در حوزه صنعت، کشاورزی و دامداری و خدمات اشاره و خاطرنشان کرد: متاسفانه واردات زیاد به بالفعل کردن این استعدادها ضربه زد، اگرچه تحریمها فرصتی برای اندیشیدن و عمل به این مهم را فراهم کرد.
وی همچنین گفت: بازارهای اطراف ایران موهبتی برای اقتصاد ماست که میتواند از اهداف اقتصادی ما باشد به ویژه اینکه ایران از نظر ژئوپولوتیکی در چهارراه استراتژیک شرق و غرب و شمال و جنوب قرار دارد.
رییس مجلس با تاکید بر لزوم سامان یافتن پروژههای عمرانی در کشور براساس اولویتهای مهمتر گفت: راهآهن چابهار به شمال کشور مسیر ترانزیت کالا را فراهم میکند، همچنین در مهار آبها باید چنین دیدی پیگیری شود و فرصت زیادی برای آن باقی نمانده است، همچنین در بهرهگیری از ذخایر نفت و گاز و مشترک باید نگاه واحدی وجود داشته باشد و از تفرقه پرهیز شود.
لاریجانی با بیان اینکه تحقق عدالت با نگاه عاملانه به رونق تولید و بهبود ضریب جینی گفت: امیدواریم با تدوین رویکرد دقیق در این زمینه بسیاری از مشکلات نیازمندان حل و فصل شود و بیمه همگانی، بیمه بیکاری شکل پایداری پیدا کند و زندگی مردم از پیشبینی قابل قبولی برخوردار شود.
رییس مجلس به پیشرفتهای ایران در بعد فناوری و علمی اشاره کرد و تصریح کرد: شاید مهمترین کار برای توسعه علمی و فناوری که به رونق تولید داخل شکل سامان یافته میدهد، ایجاد سازوکار موسسات آرندی یا شرکتهای دانشبنیان است که بتواند حلقه واسط درستی بین بخش علمی و صنعت را ایجاد کند. در این مسیر برخی قوانین تدوین شده و در سایر موارد هم مجلس آماده همکاری با دولت، دانشگاهها و صنعتگران است.
لاریجانی در ادامه به مساله اعتیاد به موادمخدر، مهاجرت و حاشیهنشینی اشاره کرد و گفت: برخی از این مسائل ریشه اقتصادی دارد و باید تدابیری برای حل این مشکلات از جمله ترانزیت مواد مخدر در سطح منطقه اندیشیده شود.
وی اضافه کرد: بعد از انقلاب به دلیل روحیه عدالتخواهی، امکانات زیربنایی زیادی به روستاها گسیل شد اما چرخه معیوب اقتصاد روستا به اندازه کافی مورد توجه قرار نگرفت.
رییس مجلس با بیان اینکه در بخش محیط زیست نیز نارساییهایی از قبل وجود داشته، گفت: بخش محیط زیست باید از این عزلت در بیاید، پدیده ریزگردها و آلودگی هوا در تهران و سایر استانها مشکلات جدی ایجاد کرده، اگرچه اقدامات صورت گرفته مفید بوده اما روند آن نشان میدهد این پدیده وارداتی کنترل نشده و باید به دنبال علاج آن بود.
به گزارش ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: مجلس معتقد است با اولویت قرار دادن وضعیت معیشت مردم، کنترل گرانی و مساله اشتغال، حرکت همهجانبهای در احیای تولید شود و توسعه براساس نظامات تئوریک علمی انجام گردد.
وی ادامه داد: در غیراینصورت ممکن است کارهای عمرانی پراکنده بسیاری انجام شود که برایند آن در جهت حل مشکلات معیشتی و بالا بردن توان اقتصادی مردم نخواهد بود و معجزهای از این مسیر صادر نخواهد شد.
لاریجانی خاطرنشان کرد: مجلس معتقد است که رییس جهوری منتخب با در نظر گرفتن کابینهای توانمند، باتجربه، عالم و متعهد و با بهره گیری از مدیرانی که در طول سالهای بعد از انقلاب که عملکردشان دیده شده است، در جهت این حرکت ملی اقدام کنند.
رییس قوه مقننه خطاب به روحانی گفت: مجلس در این زمینه یاور شما و حامی همکارانتان خواهد بود. برای تحقق حرکت ملی، مجلس و دولت دو رکن اساسی هستند.
لاریجانی گفت: البته این نشست، نشستی صمیمانه و مقدماتی و بیشتر جنبه معارفه دارد تا همکاران ما از نزدیک با شما آشنا شوند. انشاءالله در آینده فرصتی فراهم شود تا جلساتی بین دولت و مجلس برگزار شود.
لاریجانی گفت: طبیعتا در این جلسات همگرایی فکری و عملی بین مجلس و دولت برای مشکلات کشور ایجاد میشود.
وی در پایان از رییس جمهوری منتخب برای قبول دعوت مجلس برای حضور در بهارستان قدردانی کرد.
انتهای پیام
نظرات