• جمعه / ۲۱ تیر ۱۳۹۲ / ۱۰:۵۹
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 92042112777

کیا‌ن‌پور به ایسنا خبر داد:

شش میلیون نفر در سکونت‌گا‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند

شش میلیون نفر در سکونت‌گا‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند

معاون وزیر راه و شهرسازی آخرین وضعیت سکونت‌گاه‌های غیررسمی را با جمعیت نزدیک به شش میلیون نفر در 77 شهر کشور و در قالب 851 محله به مساحت بیش از 52 هزار هکتار اعلام کرد.

معاون وزیر راه و شهرسازی آخرین وضعیت سکونت‌گاه‌های غیررسمی را با جمعیت نزدیک به شش میلیون نفر در 77 شهر کشور و در قالب 851 محله به مساحت بیش از 52 هزار هکتار اعلام کرد.

مجید کیان‌پور - مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران - در گفت‌وگو با خبرنگار مسکن خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) جمعیت سکونت‌گاه‌های غیر رسمی کشور را بالغ بر پنج میلیون و 900 هزار نفر عنوان و اظهار کرد: ساکنان این بافت‌ها عمدتا مهاجران روستایی و تهیدستان شهری هستند که بدون مجوز و خارج از برنامه‌ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری ( طرح‌های جامع و تفصیلی) در درون یا خارج از محدوده قانونی شهرها زندگی می‌کنند.

به گفته وی ساکنان این مناطق به طور معمول فاقد سند مالکیت هستند و از لحاظ ویژگی‌های کالبدی و برخورداری از خدمات و زیر ساخت‌های شهری مشابه بافت‌های فرسوده دچار کمبود هستند.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران گفت:‌ براساس گزارش سازمان ملل، سکونت‌گاه‌های غیر رسمی (حاشیه نشینی ) چالش اصلی هزاره سوم معرفی شده است که به طور کلی در دنیا از هر شش نفر یک نفر در سکونت‌گاه‌های غیررسمی زندگی می‌کند.

وی با اشاره به اینکه سکونت‌گاه‌های غیر رسمی بیشتر به دلیل شهری شدن فقر بروز می‌کند،‌ اظهار کرد: فقر هم صرفا مادی و اقتصادی نیست بلکه ابعاد فقر شامل بهداشت، اشتغال و درآمد، آموزش، امنیت و مشارکت اقشار و گروه‌های کم درآمد در برنامه‌ریزی نیز می‌شود.

کیان‌پور معتقد است: این موضوع خاص کشور ما نیست و در حال حاضر 42 درصد جمعیت کشورهای جهان سوم یا در حال توسعه در سکونت‌گاهها ی غیر رسمی زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه 52 هزار هکتار مساحت سکونت‌گاه‌های غیر رسمی در کشور شناسایی و مورد مطالعه قرار گرفته است، گفت: حدود 24 هزار هکتار از این محدوده‌ها در قالب 344 محله با جمعیتی بالغ بر دو میلیون و 900 هزار نفر جهت انجام اقدامات کالبدی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به عنوان محله‌های در اولویت اول جهت مداخله و ساماندهی توسط ستادهای ساماندهی و توانمندسازی سکونت‌گاههای غیر رسمی شهرستانی و استانی انتخاب شده‌اند.

به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی کلیه کلان‌شهرها و مراکز استان‌ها به استثنای شهرهای تهران و شهر کرد در این طرح مطالعه شده‌اند.

کیان‌پور افزود: شناسایی این محله‌ها با همکاری مدیریت شهری و استانی و شهرداری جهت توانمندسازی و اجرا صورت گرفته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha