وزیران خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه طی نشستی در لوکزامبورگ ضمن توافق در خصوص کاهش تحریمهای اعمال شده علیه سوریه به گفتوگو در خصوص اوضاع کشورهایی از جمله افغانستان، پاکستان، یمن و الجزایر پردختند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه خبری سوریه نیوز، وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشست مشترکی که در این شهر برگزار شد به بررسی اوضاع سوریه و وضعیت انسانی این کشور پرداختند.
سوریه
بنا به گزارش این پایگاه خبری در این نشست حاضران به مساله مسلح کردن مخالفان سوریه که در ماههای گذشته بر آن توافق شده بود، اشارهای نکردند.
همچنین حاضران در این نشست بر لزوم حل و فصل سیاسی بحران سوریه در چارچوب کنفرانس بینالمللی ژنو 2، تضمین انتقال کمکهای انسانی به مناطق درگیر سوریه، کاهش تحریمها برای کمکرسانی به ساکنان سوری و حمایت از سازمان ملل در انجام تحقیقات در خصوص اقدامات ناقض حقوق بشر در سوریه تاکید کردند.
همچنین در بیانیه اتحادیه اروپا بر لزوم حل معضل مشارکت برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در درگیریهای سوریه و فراهم کردن مقدمات برای بازسازی سوریه طی مرحله پس از درگیریها تاکید شده است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا توافق کردند که تحریمهای اعمال شده علیه سوریه را به منظور کمک رسانی بیشتر به ساکنان سوری کاهش دهند.
در بیانیه مشترکی که توسط خوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیساریای اتحادیه اروپا و کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجه این اتحادیه صادر شد، پیشنهاداتی با هدف حمایت از روند سیاسی در سوریه به منظور حل و فصل بحران این کشور و ممانعت از بیثباتی در منطقه ارائه شده است.
در این بیانیه همچنین تلاش بیشتر برای تامین کمکهای انسانی در مناطق مختلف درگیری و حمایت از راهکار سیاسی در چارچوب کنفرانس ژنو 2 درخواست شده است.
در این بیانیه اعلام شده که اتحادیه اروپا مبلغ 400 میلیون یورو برای حمایت از آوارگان سوری ظرف سال جاری میلادی اختصاص داد.
علاوه بر این در این بیانیه بر لزوم ادامه تلاشها برای کاهش تحریمها علیه سوریه در جهت حمایت از مردم سوریه تاکید شده و آمده است که اتحادیه اروپا به همبستگی با کسانی که در معرض خطر قرار دارند، پایبند است.
در این بیانیه بر لزوم همکاری اتحادیه اروپا با سازمان ملل به ویژه در خصوص نظارت بر مسائل نقض حقوق بشر در سوریه، مبارزه با تندروی و تعامل با پدیده حضور شهروندان اروپایی برای جنگ در سوریه تاکید شده است.
وزیران خارجه اتحادیه اروپا در این نشست در اظهاراتی جداگانه اعلام کردند که برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران سوریه تلاش میکنند.
کاترین اشتون نیز حاضران در این نشست را در جریان آخرین نتایج سفرهایش به منطقه و کشورهایی چون عراق، لبنان و مصر و بیانیه مشترکش با باروسو قرار داد.
اشتون در سخنانی در خصوص سوریه اعلام کرد: ما مدت زمان زیادی است که معتقدیم دیگر جایی برای بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در آینده این کشور وجود ندارد و تصمیمگیری درباره نحوه اداره امور در آینده سوریه نیز به طرفین ذیربط مربوط میشود.
وی از حمایت کامل اتحادیه اروپا از راهکار سیاسی در خصوص سوریه و نیز تلاشهای اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه برای برگزاری کنفرانس ژنو 2 خبرداد.
در بیانیه دفتر اشتون تاکید شده است که کشورهای عضو اتحادیه اروپا به ادامه تحریمها علیه نظام سوریه و لغو ممنوعیت تسلیحاتی علیه مخالفان میان روی سوریه ادامه میدهند که از جمله این کشورها میتوان به صربستان، ایسلند، آلبانی، نروژ و گرجستان اشاره کرد.
افغانستان
در خصوص گشایش دفتر جنبش طالبان در دوحه نیز اتحادیه اروپا اعلام کرد: افتتاح دفتر سیاسی طالبان در پایتخت قطر اقدامی مهم است.
این اتحادیه همچنین هدف از افتتاح این دفتر را انجام مذاکرات صلح میان نمایندگان دولت افغانستان با جنبش طالبان پاکستان و گامی مهم توصیف کرد.
در این نشست که با حضور آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو برگزار شد وزیران خارجه اتحادیه اروپا به بررسی اوضاع افغانستان پرداخته و تاکید کردند که اتحادیه اروپا به حمایتهایش از روند آشتی میان دولت افغانستان با جنبش طالبان بر اساس اصولی که در کنفرانس دسامبر 2011 تاکید شده بود، ادامه میدهد.
در بیانیه اتحادیه اروپا اعلام شده است: صلح دائم در افغانستان نیازمند روند سیاسی گسترده بر اساس قانون اساسی افغانستان از جمله به رسمیت شناختن حقوق زن و برابری میان همه اقوام این کشور است.
علاوه بر این اتحادیه اروپا ضمن ابراز نگرانی نسبت به عملیات امنیتی در افغانستان از همه گروههای سیاسی در این کشور و کشورهای منطقه خواست از نفوذ خود برای حل اختلافات داخلی افغانستان و تشریح برای مذکرات صلح دائم استفاده کنند.
پاکستان
در خصوص اوضاع پاکستان نیز اتحادیه اروپا از پایبندی دولت جدید پاکستان به ریاست نواز شریف، نخست وزیر این کشور برای انجام اصلاحات اقتصادی و مالی و حل مشکلات فقر در این کشور استقبال کرد.
در بیانیه اتحادیه اروپا اعلام شده است که این اتحادیه از تلاشهای دولت پاکستان برای حل چالشهای این کشور استقبال کرده و آماده است تا کمکهای تکنولوژیکی را در صورت نیاز به این کشور ارائه دهد.
همچنین در این بیانیه بر اهمیت ادامه ارتباط محکم میان اتحادیه اروپا با پاکستان و از سرگیری مذاکرات استراتژیک میان دو طرف تاکید و از اسلام آباد خواسته شده است به مسائلی که حقوق بشر در این کشور و حقوق اقلیتها و آزادی دینی را تهدید میکند، بپردازد.
درباره حملات تروریستی اخیر در پاکستان نیز اتحادیه اروپا بار دیگر اعلام کرد که برای رویارویی با خطرات تروریسم چه در داخل یا خارج از پاکستان آماده است.
اتحادیه اروپا در پایان از بهبود روابط پاکستان با هند نیز استقبال کرد.
الجزایر
در خصوص اوضاع الجزایر هماهنگ کننده اتحادیه اروپا در خصوص مساله مبارزه با تروریسم اعلام کرد که این اتحادیه تاکید کرده است به حمایتهایش از الجزایر در مبارزه با مساله تروریسم ادامه میدهد.
یمن
علاوه بر این وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا ضمن استقبال از پیشرفت چشمگیر کنفرانس مذاکرات ملی در یمن حمایت خود را از این کنفرانس اعلام کردند.
در بیانیه این اتحادیه بر اهمیت احترام به تعیین زمان توافقی برای کنفرانس ملی یمن بر اساس طرح شورای همکاری خلیج فارس تاکید و نسبت به اقدامات برخی از گروهها برای ضربه زدن به روند انتقال قدرت در یمن ابراز نگرانی شده است.
همچنین اتحادیه اروپا با توجه به ناآرامیهای رو به رشد جنوب یمن از همه گروههای یمنی خواست برای حل و فصل اختلافات سیاسی در این کشور تلاش کنند.
همچنین از مقامهای یمنی خواست بدون هیچ گونه تاخیری تدابیری برای ایجاد فضای اطمینان در یمن اتخاذ کرده و زندانیان سیاسی جنوب یمن را آزاد کنند.
یک منبع آگاه اروپایی نیز که خواست نامش فاش نشود، اعلام کرد: وزیران خارجه اتحادیه اروپا درباره تلاشهای جان کری، وزیر امور خارجه آْمریکا برای احیای روند صلح خاورمیانه نیز در این نشست گفتوگو کردند.
نشست وزیران اتحادیه اروپا تنها دو روز پس از برگزاری نشست اخیر گروه به اصطلاح دوستان سوریه در دوحه برگزار شد.
انتهای پیام
نظرات