• یکشنبه / ۲ تیر ۱۳۹۲ / ۰۹:۱۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92040200771
  • خبرنگار : 71145

نشست "دوستان سوریه" در دوحه/ تصمیم بر ارائه کمک‌های نظامی به مخالفان سوری

نشست "دوستان سوریه" در دوحه/ تصمیم بر ارائه کمک‌های نظامی به مخالفان سوری

وزیران خارجه شرکت‌کننده در نشست به اصطلاح "دوستان سوریه" در دوحه بر انجام اقدامات فوری و روند حمایت فوری و عملی از مخالفان سوریه به منظور تغییر توازن قوا توافق کردند.

وزیران خارجه شرکت‌کننده در نشست به اصطلاح "دوستان سوریه" در دوحه بر انجام اقدامات فوری و روند حمایت فوری و عملی از مخالفان سوریه به منظور تغییر توازن قوا توافق کردند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از سایت شبکه الجزیره، بر اساس بیانیه منتشر شده در پایان این نشست بار دیگر دخالت اعضای حزب‌الله و به ادعای آنها مبارزانی از ایران و عراق در سوریه محکوم شده و اعضای شرکت‌کننده در این نشست خروج فوری این مبارزان را خواستار شدند.

به موجب بیانیه منتشر شده هر کشوری قادر خواهد بود تجهیزات لازم به مخالفان سوریه ارائه کند و هر کشوری می‌تواند این کمک‌ها را به شیوه خاص خود به منظور ممانعت از حملات نظام اسد ارسال کند و هرگونه کمک نظامی از طریق فرماندهی ستاد "ارتش آزاد سوریه" به مخالفان ارائه خواهد شد.

وزیران خارجه شرکت‌کننده در این اجلاس نسبت به حمله نظامی اسد، ایران و حزب‌الله لبنان و مبارزان عراقی علیه "ملت سوریه" در راستای تغییر اوضاع میدانی ابراز نگرانی کردند و همچنین نسبت به افزایش روزافزون بحران طایفه‌گری در این کشور هشدار دادند.

لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه تاکید کرد: نشست دوستان سوریه بر توقف دخالت حزب‌الله لبنان و ایران در درگیری‌های سوریه تاکید کرد.

فابیوس عنوان داشت که کشورش مخالفان سوریه را به تجهیزات مناسب برای مقابله با گاز سارین مجهز کرده است و امکان دارد این تجهیزات برای هزار نفر کافی باشد.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نیز به خبرنگاران گفته بود، هنوز تصمیمی برای مجهز کردن مخالفان سوریه به سلاح گرفته نشده است.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با حمد بن جاسم بن جبر آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر تاکید کرد که چارچوب حل بحران سیاسی سوریه موجود است.

وی گفت: روشن است که گروهی از ما به سمت راه حل سیاسی گرایش داریم و این راهکار وجود دارد و سازمان ملل، اتحادیه عرب، اتحادیه اروپا و آمریکا با آن موافق هستند و توافق کردند که این تنها راهکار برای مشکل سوریه است و ما اعتقادی به راهکار نظامی نداریم.

وی نسبت به تداوم درگیری‌ها در سوریه که ممکن است باعث فروپاشی کامل این کشور شود، هشدار داد و گفت: ادامه درگیری‌ها احتمالا منجر به خشونت طایفه‌ای خواهد شد که به نفع هیچ کس به ویژه منطقه نیست.

کری تاکید کرد: طرف درگیری در این تلاش‌ها وجود دارد که همان نظام سوریه است و به اعمال خشونت می‌پردازد.

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: بعد از اطمینان از استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه و تداوم خشونت و دخالت حزب‌الله در درگیری‌ها به این نتیجه رسیدیم که هیچ راهکاری در برابر ما برای رسیدن به این مذاکرات وجود ندارد جز اینکه حمایتی بیشتر اما از نوع دیگر را ارائه کنیم. لذا مناسب دیدیم که هر کشوری حمایتی را که مناسب می‌داند ارائه کند.

وی در عین حال تاکید کرد: برگزاری کنفرانس ژنو 2 نیز بسیار حائز اهمیت است.

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: اوضاع امروز در سوریه تغییر کرده است. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا تصریح کرد که این اوضاع در نتیجه تجاوز از خط قرمز و استفاده اسد از سلاح‌های شیمیایی صورت گرفته است. لذا کمک‌هایی به مخالفان ارائه خواهد شد که قبلا ارائه نشده بود و این کمک‌ها به شورای عالی نظامی مخالفان داده خواهد شد.

کری از هرگونه صحبت درباره ماهیت سیستم‌های نظامی یا هرگونه برنامه مستقیم در این باره اجتناب کرد و تصریح کرد: این مساله مجاز نیست اما آنچه مشخص است این است که هر کشوری متعهد به افزایش حمایت‌ها به منظور پاسخ مستقیم به هرگونه رخداد جدید در سوریه شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: گام‌های لازم برای افزایش توان مخالفان و شورای عالی نظامی به منظور رویارویی با واقعیت‌ها و تحولات سوریه برداشته خواهد شد. ما بر برداشتن گام های مناسب و معقول از سوی سازمان ملل یا هرگونه هیات چند ملیتی متعهد هستیم.

وی مدعی شد: حزب‌الله نماینده ایران است و ایران به طور کامل از آن حمایت می‌کند و حزب‌الله تصمیم به دخالت گسترده در سوریه گرفته است در حالی که یک گروه تروریستی از سوی آمریکا شناخته شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد: حزب الله لبنان و اسد گروه‌هایی هستند که به دنبال نابودی تلاش‌ها برای حل بحران سوریه هستند و آن را بحرانی ‌تر کرده‌اند به طوری که ممکن است اوضاع را منفجر کنند و بر کل منطقه تاثیر بگذارند.

وزیر امور خارجه قطر نیز تاکید کرد: کشورهای دوستان سوریه بر اهمیت حل بحران این کشور و برگزاری کنفرانس ژنو توافق کردند اما همچنین عنوان داشتند که توازن در سوریه بسیار مهم است به جهت اینکه باید به مخالفان به ویژه شاخه‌های نظامی هر آنچه که نیاز است به طوری که بتوانند اوضاع را بهتر کنند، ارائه شود.

وی افزود: ما از تمام دوستانمان می‌خواهیم فورا برای بهتر شدن اوضاع وارد عمل شوند. نشست دوستان سوریه سازنده بود، مسائل بسیاری بررسی شد، تصمیمات محرمانه‌ای به لحاظ نحوه تلاش عملی جهت تغییر اوضاع در خاک سوریه اتخاذ شد.

وزیر امور خارجه قطر عنوان داشت: جامعه جهانی کوتاهی کرده و درباره بحران سوریه با تاخیر عمل کرده است اما امیدواریم که نوعی بیداری رخ دهد به ویژه بعد از اینکه استفاده از سلاح شیمیایی در سوریه را تایید کرد.

وی افزود: نیاز شدیدی برای ارسال کمک‌های انسانی به سوریه وجود دارد. همچنین نیاز شدیدی برای ارسال کمک‌ها به مردم سوریه با توجه به ادامه خشونت‌ها حس می‌شود که ممکن است تمام منطقه را تهدید کند و به تروریست‌ها فرصت بیشتری برای فعالیت بدهد و این امر دخالت فوری برای حل بحران سوریه را می‌طلبد اما منظور من دخالت نظامی به معنای متعارف نیست اما نحوه حمایت از مقاومت ملت سوریه بسیار حائز اهمیت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha