• سه‌شنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 92032816988
  • خبرنگار : 71474

پیشنهاد یک کارشناس اقتصادی به دولت جدید:

حذف یارانه نقدی چهار دهک بالای جامعه/ ممنوع کردن واردات کالاهای لوکس

حذف یارانه نقدی چهار دهک بالای جامعه/ ممنوع کردن واردات کالاهای لوکس

یک کارشناس اقتصادی، گره اصلی اقتصاد ایران را مشکلات تولیدی دانست و گفت: اگر تولید سامان بگیرد نه تنها نقدینگی کنترل می‌شود، بلکه تورم کاهش یافته و بیکاری از بین می‌رود.

یک کارشناس اقتصادی، گره اصلی اقتصاد ایران را مشکلات تولیدی دانست و گفت: اگر تولید سامان بگیرد نه تنها نقدینگی کنترل می‌شود، بلکه تورم کاهش یافته و بیکاری از بین می‌رود.

علیرضا پورفرج در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دغدغه‌های تولیدی دولت آینده را به دو دسته خرد و کلان تقسیم کرد و توضیح داد: در سطح کلان دولت می‌تواند با سیاست‌های حمایتی خود، تولید را در اقتصاد ایران به جایگاه اصلی خود برساند و در سطح خرد باید به مشکلات اصلی بنگاه‌های اقتصادی بپردازد و درصدد حل آن برآیند.

وی افزود: در این باره دولت می تواند، در سطح منطقه‌ای اطلاعات لازم را از بنگاه‌های اقتصادی بگیرد و با مشخص شدن ظرفیت های بالا استفاده این بنگاه‌ها در کوتاه مدت نسبت به رفع مشکلات آن اقدام کند دولت باید در دو سطح خرد و کلان به صورت همزمان اقدام کند زیرا تولید در کشور ما نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر ندارد و تنها با بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های موجود می‌توان تولید را گسترش داد.

پورفرج طرح هدفمندی‌ یارانه‌ها را قانونی لازم‌الاجرا دانست و گفت: دولت آینده نمی‌تواند این طرح را کنار بگذارد اما می‌تواند با ایجاد تغییرات نتایج آن را بهبود ببخشد. پیشنهاد من به دولت آینده این است که با حذف یارانه نقدی چهار دهک بالای جامعه که در زندگی آن‌ها تاثیری ندارد، نقدینگی به جا مانده را به تولید تزریق کند.

وی درباره سیاست‌های اقتصادی دولت در قبال ارز نیز عنوان کرد: در حاضر حاضر در سطح جهان ارزش دلار رو به کاهش است و این درحالی است که در ایران این روند بر عکس است. چنین امری نشان دهنده ضعیف بودن بنیه تولیدی ما است دولت آقای روحانی باید سعی کند با بالا بردن توان بنگاه‌های اقتصادی، ارزش ریال را بالا ببرد که این امر کاهش واردات و پایین آوردن نیاز کشور به ارزهای خارجی منجر خواهد شد در کنار آن می‌توان با ممنوع کردن واردات کالاهای لوکس برای مدتی محدود از واردات جلوگیری کرده و سرمایه های سرگردان را به سمت تولید ببرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۸ ۱۱:۱۱

واردات ممنوع يعني چي؟؟؟؟ بزرگترين وارد كننده جهان آمريكاست اونوقت مشكلي دارند؟؟ همه مردمشون دارن تو رفاه زندگي ميكنند ما چي؟؟ از وقتي واردات رو محدود كردن همه چي 3 برابر شده

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۸ ۱۲:۲۴

وقتي توليد داخل ناکافي باشه چاره اي جز واردات نيست در غيراينصورت منجر به گراني کالا ميشه حتي اگه تورم عمومي نباشه!

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۸ ۱۶:۴۷

مگر براي چهاردهك بالاي جامعه پول برق، آب، گاز، تلفن و ساير هزينه‌ها كمتر در نظر گرفته مي‌شود كه بتوان يارانه اين گروه را حذف كرد!!!در صورت حذف بايد تمهيدات ديگري انديشيده شود!! اصلا مگر مبلغ يارانه چقدر است كه بتوان با آن زندگي كرد؟؟؟