• دوشنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۳:۲۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92032716504
  • خبرنگار : 71480

رییس جمهور منتخب مردم ایران درباره نحوه اداره کشور چه قول‌هایی داد؟

رییس جمهور منتخب مردم ایران درباره نحوه اداره کشور چه قول‌هایی داد؟

حسن روحانی رئیس جمهور منتخب مردم ایران، در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری به ذکر کلیات خط مشی خود در اداره کشور و شیوه انتخاب کابینه اش پرداخت، اما نامی از وزاری پیشنهادی اش به مجلس شورای اسلامی نبرده است.

حسن روحانی رئیس جمهور منتخب مردم ایران، در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری به ذکر کلیات خط مشی خود در اداره کشور و شیوه انتخاب کابینه اش پرداخت، اما نامی از وزاری پیشنهادی اش به مجلس شورای اسلامی نبرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، استفاده از تجربیات دولت‌های گذشته، همکاری با اصولگرایان معتدل، تشکیل دولت فراجناحی، پرهیز از افراط گری و توجه به شایسته سالاری از کلید‌واژه‌های به کار رفته در سخنان حسن روحانی در مورد نحوه اداره کشور و انتخاب کابینه اش پیش از انتخاب وی به عنوان رئیس جمهور منتخب ملت ایران بود، قول‌ها و وعده‌هایی قطعا در 4 سال آینده مورد توجه رسانه‌ها و مردم قرار خواهد داشت.

اما قول‌های حسن روحانی درباره نحوه اداره کشور که با استقبال مردم قرار گرفته است کدام‌ها بودند؟

روحانی قول داده که افراط گری را به انزوا بکشاند

روحانی در برابر این پرسش که شما با اصولگرایان مشکل دارید یا خیر؟ پاسخ داد: من با اصولگرایان مشکلی ندارم و در مسئولیت‌های مختلف با اصولگرایان معتدل کار کرده‌ام و امروز هم در مرکز تحقیقات در کنار اصولگرایان معتدل هستم، پس مشکلی با معتدل‌ها از جمله اصلاح‌طلب و اصولگرا نخواهم داشت.

وی همچنین بابیان این‌که چه کسی به ما اجازه داده است که نیمی از سرمایه مردم ایران را کنار بگذاریم و اتوبوسی بیاییم و اتوبوسی برویم، تصریح کرد: با افراط میانه خوبی ندارم و معتقدم آنها که در مسیر افراط بوده‌اند، ولو حسن‌نیت داشته‌اند، عملا به کشور خدمت نکرده‌اند، پس اگر افراط نبود، چهار سال پیش نه اردوکشی خیابانی را شاهد بودیم و نه نیاز به قوه قضاییه و نه زندان و نه حصر بود، یعنی همه گرفتاری‌ها از افراط بود.

روحانی با تاکید بر این‌که من یک اعتدال‌گرا هستم و همیشه با اصولگرایان معتدل و اصولگرایان کار کرده‌ام و اکنون نیز راه و مسیرم همین است و در طول این 34 سال خط و مشی‌ام تغییر نکرده است، گفت: هیچ‌گاه افراط‌گر نبوده‌ام نه به سمت چپ و نه به سمت راست و امیدوارم نمایندگانی کسانی را که عدالت، اعتدال و عقلانیت را دوست دارند، داشته باشم.

وی همچنین درباره نوع نگاهش به احزاب و جریان‌های سیاسی و بکارگیری آنها در دولت خود، گفته است: من با کار کردن با جناح‌ها که اسم‌شان اصولگرا و اصلاح‌طلب است مشکلی ندارم. من با افراطیون مشکل دارم و با آنها که در خط اعتدال نیستند میانه‌ای ندارم به خاطر همین آمدم تا خط اعتدال را جایگزین خط افراط کنم چرا که خط افراط همیشه برای ما مشکل‌آفرین بوده است و اصلا مشکل اصولگرا و اصلاح‌طلب نیست، مشکل افراطیون هستند.

روحانی قول داده دولت فراجناحی تشکیل دهد

رییس جمهور منتخب مردم ایران دربرنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با بیان این‌که از واژه فراجناحی خیلی خوشم می‌آید، اظهار کرد: معتقدم با یک جناح نمی‌شود کشور را اداره کرد.

وی افزود: در زمانی دوستان ما در مجلس می‌گفتند اگر روزی دولت و مجلس و قوه قضاییه همه در یک خط شوند و نفت هم گران شود، چه خواهد شد و می‌گفتند هماهنگی بیشتر می‌شود و وقتی پول نفت بیشتر شود، دنیا گلستان می‌شود، اما دیدیم نشد و با یک جناح نمی‌توان کشور را اداره کرد.

روحانی با تاکید بر این‌که اگر در مسیر عدل و عدالت باشیم، می‌توانیم کشور را به خوبی اداره کنیم، خاطرنشان کرد: دولت من فراجناحی خواهد بود. از تمام کارشناسان، خبرگان، نخبگان استفاده خواهم کرد و باید همه دست به دست هم بدهیم تا کشور را آباد کنیم.

روحانی قول داد تجربه‌های دولت‌های گذشته را نادیده نگیرد

وی در جواب سوالی مبنی بر این‌که آیا در دولت خود از رویکرد اصلاح‌طلبانه محمد خاتمی بهره خواهید گرفت، گفت: رویکرد من مشخص شده و برنامه‌ام تدوین و منتشر شده است. البته با توجه به تجربیاتی که در دولت سازندگی و اصلاحات داشتم، از نکات مثبت این دوران استفاده خواهم کرد و اگر در سال‌های اخیر نیز تجربه مفیدی بوده باشد، از آن هم بهره می‌گیرم.

روحانی قول داده از منتقدان استقبال کند

رییس جمهورمنتخب مردم ایران همچنین در پاسخ به این سوال که در کابینه‌تان منتقدان و مخالفان شما چه جایگاهی دارند، گفت: اگرچه وجود انتقاد طبیعی است و کسی می‌تواند حتی با نظر رییس‌جمهور کاملا موافق نباشد، اما کسی که در اساس راه و روش نسبت به دولت انتقاداتی دارد باید با او حرف زد وگرنه همکاری با او سخت می‌شود.

روحانی قول داده که وزارت زنان تشکیل دهد

داداندیش نماینده روحانی در حوزه زنان با بیان این‌که روحانی پیشنهاد تشکیل وزارت زنان را داده خاطر نشان کرد : دولت تدبیر و امید یک نهاد اجرایی قوی و عالی در حد وزارت راه‌اندازی می‌کند، چرا که در این شرایط وزیر زنان می‌تواند هنگام تصمیم‌گیری در هیات دولت برای زنان حضور داشته باشد و برنامه‌های تدوین شده در این حوزه ضمانت اجرایی خواهد داشت. علاوه بر آن در عملکرد این وزارتخانه مجلس شورای اسلامی ایران نظارت می‌کند و بودجه کافی برای آن تصویب می‌شود.

داداندیش افزود: با راه‌اندازی وزارت زنان، وزیر این وزارتخانه می‌تواند در بقیه تصمیم‌گیری‌های دولت آسیب‌شناسی‌های لازم را در حوزه زنان انجام دهد و او در مقابل زنان و جامعه پاسخگو خواهد بود.

روحانی قول داده به شایسته سالاری را مدنظر قرار دهد

روحانی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که در دولت شما چند وزیر زن وجود خواهد داشت، گفت: اصل برای من زن و مرد نیست، اصل برای ما شایسته‌سالاری است و هرکسی که توانمندی داشته باشد، از او استفاده می‌کنم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۵:۰۱

کاري که بايد ايشان سريع انجام دهد، قطع کردن يارانه‌ها و تزريق سريع آن براي کاهش کالاهاي عمومي است. به تدريج اين يارانه‌ها بايد براي افزايش توليد در حوزه کالاهاي اساسي به کار گرفته شود. تا زماني که پرداخت يارانه ادامه داشته باشد، سقوط ارزش ريال ادامه خواهد داشت. اين کار بايد سريع انجام شود و با تبليغات بايد مردم تاثيرش را سريع ببينند. اگر يارانه متوقف شود اما کالاها ارزان نشود، صداي مردم در مي‌آيد. بايد در جوي از وفور نعمت اين کار انجام شود وگرنه سياستهاي دولت در حال رحيل، بحران بزرگي براي دولت در حال آمدن، به وجود خواهد آورد. فعلا فقط سياست پولي و لاغير، چون کارهاي کلان طولاني‌مدت است و ممکن است مخالفان بتوانند مستمندان را بسيج کنند و در کار دولت اخلال کنند. خصوصا ممکن است پرونده‌هاي تازه‌اي يافت شود و طرف مقابل براي مقابله سعي کند اوضاع را به هم بريزد.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۲۷ ۱۵:۵۵

انتخابات تمام شد و کلي گوئي ها و ابهام پراکني ها شروع شد: آقاي روحاني در برنامه تبليغاتي انتخابات خود بيش از 50 قول اساسي در زمينه‌هاي اقتصادي، سياسي(داخلي-خارجي)، فرهنگي و اجتماعي داده است. ايشان در اين مصاحبه به مهمترين آنهامانند بيکاري، تورم، گراني، مسکن، ارز، تحريم سياسي، انرژي اتمي، قبائل و نقاط نسبتا محروم، آزاديهاي فردي-اجتماعي، بورکراسي و تبعيض در برابر قانون اشاره‌اي نکرده است. شعار کلّي "دولت تدبير و اميد" بايد به صورت فعاليتهاي مشخص و ملموس براي ملّت تعريف شده و مدت تحقق آنها مشخص شود. ايسنا و ساير رسانه‌ها موظفند تمام قولهاي داده شده را ضبط وبتدريج با برنامه و عملکرد ايشان مقايسه و باطلاع مردم برسانند. در غير اين صورت پس از يكي دو سال با بدقوليهايي مواجه ميشويم که نظير آنها را اوباما و سران بسياري از دول اروپايي تا کنون با ملّت خود انجام داده‌اند. يک رسانه ملّي واقع‌گرا، مستقل و متکي بر تقوا و تعهدات رسانه‌اي ميتواند نقش مهمي در تحقق مطالبات مردم از مجريان دولت ايفا کند.