• یکشنبه / ۲۶ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 92032615509

تولید ادوات الکترونیکی نازکتر با فناوری جدید محققان

تولید ادوات الکترونیکی نازکتر با فناوری جدید محققان

محققان نروژی در دانشگاه صنعتی نروژ موفق شدند نیمه‌هادی‌هایی را روی گرافن رشد دهند که این کار می‌تواند به جایگزینی گرافن به جای سیلیکون در صنعت الکترونیک کمک کند.

محققان نروژی در دانشگاه صنعتی نروژ موفق شدند نیمه‌هادی‌هایی را روی گرافن رشد دهند که این کار می‌تواند به جایگزینی گرافن به جای سیلیکون در صنعت الکترونیک کمک کند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، نتایج این پروژه مهمترین یافته علمی نروژ در سال 2012 قلمداد می‌شود. در حال حاضر محققان این پروژه در حال استفاده از نتایج خود روی یک نمونه محصول اولیه هستند.

در دهه 1960 دانشمندان دریافته بودند که می‌توان گرافیت را لایه لایه کرد و در نهایت به یک محصول تک لایه‌ای به ضخامت یک اتم رسید؛ آنها این محصول را گرافن نامگذاری کردند. در دهه 1990 دانشمندان موفق به ایجاد لایه‌ای به ضخامت 100 اتم شدند، اما تا پیش از سال 2004 پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در این حوزه انجام نشد.

در این سال دو دانشمند روس تبار در دانشگاه منچستر با استفاده از نوار چسب موفق به لایه برداری از گرافیت شدند؛ آنها زمانی که محصول تولید شده خود را زیر میکروسکوپ مشاهده کردند، دریافتند که ضخامت آن یک لایه اتمی است. این گونه شد که گرافن متولد شد. این دو دانشمند در سال 2010 به‌ دلیل کار روی این موضوع و اثبات خواص منحصر به‌ فرد گرافن جایزه نوبل فیزیک را دریافت کردند.

شش ماه پیش از این که دو دانشمند برای دریافت جایزه خود به سوئد بروند، محققان نروژی دانشگاه صنعتی نروژ تصمیم گرفتند تا نگاه نزدیک‌تر و دقیق‌تری به این ماده داشته باشند. این پیشنهاد زمانی مطرح شد که محققانی از این دانشگاه موفق به رشد نانوسیم‌ها روی زیرلایه سیلیکونی شدند. این گروه درصدد برآمدند تا ببینند آیا می‌توان نانوسیم‌ها را روی گرافن به‌ صورت مستقیم رشد داد. در تابستان سال 2012 این گروه موفق به این کار شدند.

معمولا نیمه‌هادی‌های فعال روی صفحاتی با ضخامت یک میکرونی رشد می‌کنند، اما محققان توانستند روی گرافن تک لایه‌ای آن را رشد دهند. نتایج این پروژه می‌تواند در صنعت الکترونیک بسیار مهم باشد، به‌ طوری که با این فناوری می‌توان پیل‌های خورشیدی و ادوات الکترونیکی را نازک‌تر کرد.

یافته‌های این تیم تحقیقاتی موجب شده علاقه چند شرکت به‌ سوی این موضوع جلب شود. ویمان از محققان این پروژه می‌گوید: ما در استفاده از گرافن در تحقیقات بنیادین پیش رو هستیم و در حال حاضر یک نمونه اولیه محصول حاوی گرافن را نیز تولید کرده‌ایم که احتمالا تا پایان سال 2013 آماده می‌شود. من معتقدم که جایگزینی سیلیکون توسط گرافن فرصت‌های زیادی را در صنعت الکترونیک ایجاد خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha