• دوشنبه / ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ / ۰۱:۰۲
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 92032010956
  • منبع : مطبوعات

تصاویر شگفت‌انگیز از فضا در قرن‌های مختلف

تصاویر شگفت‌انگیز از فضا در قرن‌های مختلف

از آغاز حضور بشر در زمین، ستارگان بالای سر وی الهام بخش شگفتی‌ها و وسوسه‌های بی‌پایان بوده‌اند و اکنون نمایشگاهی شامل بیش از 100 تصویر شگفت‌انگیز از فضا، مرز بین علم و هنر را برداشته است.

از آغاز حضور بشر در زمین، ستارگان بالای سر وی الهام بخش شگفتی‌ها و وسوسه‌های بی‌پایان بوده‌اند و اکنون نمایشگاهی شامل بیش از 100 تصویر شگفت‌انگیز از فضا، مرز بین علم و هنر را برداشته است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، چشم‌اندازهای جهان از زمان گالیله به عنوان اولین کسی که توانست ستارگان را از طریق تلسکوپ ببیند، گسترش تصویربرداری نجومی را ترسیم کرده است.

این نمایشگاه که در موزه ملی دریانوردی در گرینویچ لندن برپا شده، نقش ستاره‌شناسان را در پیش راندن فناوری دوربین‌ها و تلسکوپ‌ها نمایش داده که اکنون با آنها می‌توانیم آب‌وهوای سیارات دور را دیده و ورای کهکشان راه شیری را مشاهده کنیم.

در میان تصاویر موجود در این نمایشگاه تصویری است که در یکی از پنج ماموریت ارسالی توسط رصدخانه سلطنتی گرینویچ برای مشاهده گذر سیاره ناهید در روز 9 دسامبر 1874 به ثبت رسیده است.

ستاره‌شناسانی که به مصر، هاوایی، نیوزلند و جزایری در اقیانوس هند اعزام شدند، از صفحات تصویربرداری برای ثبت دقیق رصدشان استفاده کردند.

در این میان، یک طراحی از ساختار مینیاتوری خورشید از ساموئل پیرپونت لانگلی در سال 1873 در رصدخانه رویال گرینویچ نیز وجود دارد.

این تصاویر همچنین پیشرفتهای فناوری را در قرنهای 20 و 21 ترسیم کرده و اولین تصاویر از سوی دیگر ماه و عکسهای ثبت شده توسط نیل آرمسترانگ در سال 1969 تا جدیدترین تصاویر تلسکوپ فضایی هابل در این مجموعه قرار دارند.

بازدیدکنندگان نمایشگاه که در روز جمعه هفتم ژوئن(17 خرداد) افتتاح شده، شاهد یک سفر تصویری به منظومه شمسی هستند که تصاویری از ماه، خورشید، سیارات و فضای عمیق را نشان داده و سپس به زمین بازگشته و منتخبی از تصاویر گویای شیفتگی انسان به آسمان شب را مشاهده کنند.

این نمایشگاه با تصاویری از شفق قطبی در سطح سیاره زحل، ابرهای خاص غبار رنگی که ستارگان جدید در آنها با فاصله هزاران سال نوری شکل می‌گیرند و نمای گیج‌کننده زمین از منظر ایستگاه فضایی بین‌المللی، زیبایی عکاسی فضایی را در کنار اکتشافات علمی که پیشرفتهای فناوری اجازه داده، تکریم کرده است.

تصاویر موجود در این نمایشگاه شامل جدیدترین تصاویر ناسا، برنامه فضایی روسیه و برخی از بزرگترین تلسکوپهای جهان به همراه تصاویر رقابتهای چهار سال گذشته عکاس نجومی سال رصدخانه سلطنتی هستند.

به گفته برگزارکنندگان، تصویر مرکزی این نمایشگاه «پنجره مریخ» است که یک دیوار 13 در 4 متر از جدیدترین تصاویر ارسالی توسط مریخ‌نورد کنجکاوی ناسا است.

این اثر قصد دارد تصور نگاه از میان یک پنجره عظیم را به مناظر مریخی ارائه کند. این اولین بار است که یک نمایشگاه موزه از تصاویر یک ماموریت اخیر به این شکل استفاده کرده است.

سایر تصاویر برجسته این نمایشگاه شامل اولین تصویر نجومی گرفته شده تاکنون، تصویر هابل در سال 1923 که وجود کهکشانهای دیگر در ورای راه شیری را تائید کرد، تصویر قدم گذاشتن اولین انسان بر روی ماه در سال 1969 و تصویر نجومی که به اثبات نظریه نسبیت عام کمک کرد، هستند.

اولین تصویر از سوی دیگر ماه که در سال 1959 توسط فضاپیمای لونار 3 جماهیر شوروی گرفته شد

گذر سیاره ناهید از برابر خورشید در 9 دسامبر 1874 از رصدخانه رویال گرینویچ

طراحی ساختار مینیاتوری سطح خورشید توسط ساموئل پیرپونت لانگلی، 1873

تعمیر تلسکوپ فضایی هابل توسط استوری موسگریو و جفری هافمان، فضانوردان شاتل فضایی اندوور، 1993

طلوع زمین از منظر فضاپیمای آپولو 11 در مدار ماه، 1969

رسوبهای سنگی روشن شاهد وجود آب در سیاره سرخ از نظر نقشه‌بردار جهانی مریخ و مدارگرد اکتشافی مریخ

قمر هایپریون از منظر فضاپیمای مدارگرد کاسینی، 2005

سحابی خرچنگ از دیدگاه تلسکوپ هابل، 2005

سحابی پروانه از دیدگاه تلسکوپ فضایی هابل، 2009

میدان دید عمیق اوریون: سه ستاره درخشان در کمربند اوریون

کهکشان آندرومدا

حلقه زحل از منظر مدارگرد کاسینی در 2005

تصویر آسمان دور از نور زمین از منظر یک دوربین کانون 5D اصلاح شده در نزدیکی بورسای ترکیه

دنباله ستارگان، کوهستان آبی استرالیا اثر تد دوبوسز، برنده گروه زمین و فضای عکاس نجومی سال 2009

دو کوهنورد گمشده در حبابی از نور مشعل زیر گنبد بیکران آسمان در پارک ملی یوسمیت کالیفرنیا

دوستداران ستارگان در تصویر جسیکا کاترسون، 2012

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha