یک بوزینه دمکوتاه تبتی پس از اجرای یک عمل موفق پیوند کبد با استفاده از اندام اهدایی یک خوک شبیهسازی شده توانست در کتابهای رکورد جای بگیرد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، بیمارستان شیجینگ در شیان چین روز پنجشنبه (16 خرداد) از عمل پیوند موفقیتآمیز کبد خوک به میمون خبر داد.
این پیوند در روز 28 مه(هفتم خرداد) اجرا شد و این میون اکنون در موقعیت ثابتی قرار داشته که میتوان بر اساس آن این پیوند را موفقیتآمیز خواند.
به گفته کارشناسان، موفقیت این عمل جراحی یک دستاورد بزرگ در حوزه جراحیهای بزرگ پیوند عضو است.
پزشکان این بیمارستان چینی پیش از این در اواخر ماه مه یک عمل مشابه را بر روی یک میمون تبتی دیگر انجام داده بودند اما آن حیوان دو روز پس از عمل مرد.
تجربههای مشابه در آمریکا، آلمان، استرالیا و ژاپن نیز انجام شده است.
سال گذشته دانشمندان در کره جنوبی عمل پیوند یک قلب و کلیه را از یک خوک شبیهسازی شده به دو میمون انجام داند اما این حیوانات تنها برای 24 و 25 روز پس از عمل زنده ماندند.
بیمارستان شیجینگ چهار سال پیش پروژه تحقیقات بالینی را در پی کمبود اهداکنندگان داخلی و بینالمللی کبد برای پیوند آغاز کرده بود.
به گفته پزشکان، اندام خوکهای مهندسی شده مطلوبتر از اندام انسانی هستند چرا که خطر رد آنها توسط بدن میمون کمتر است.
این جراحی یک پایه تجربی و نظری برای کاربرد بالینی چنین پیوندهایی بنا نهاده که میتواند راهحلی برای کمبود اندام انسانی برای پیوند باشد.
بیمارستان شیجینگ از سال 1997 اجرای پیوند کبد را آغاز کرد. این بیمارستان در حوزه پیوند پیشگام محسوب شده و بیش از 300 پیوند عضو موفقیتآمیز را اجرا کرده است.
این میمون تبتی هنوز تحت نظر پزشکان در بیمارستان شیجینگ بوده تا از ثابت ماندن وضعیت آن اطمینان حاصل شود.
این پزشکان قصد دارند آزمایشات بیشتری را بر روی حیوانات پیش از اجرای عملهای مشابه بر روی انسان برای پیوند اندام شبیهسازی شده انجام دهند.
انتهای پیام
نظرات