• جمعه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92031709274

مناظره 8 نامزد انتخابات ریاست جمهوری

دیدگاه‌ها و برنامه‌های سیاسی رضایی و نقد دیگر کاندیداها

در سومین روز مناظره نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، محسن رضایی دیدگاه‌های خود درباره سیاسی را بیان کرد و دیگر نامزدها به نقد دیدگاه‌های وی پرداختند.

در سومین روز مناظره نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، محسن رضایی دیدگاه‌های خود درباره سیاسی را بیان کرد و دیگر نامزدها به نقد دیدگاه‌های وی پرداختند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، صحبت‌های رضایی و نقدهای دیگر نامزدها بدین شرح است:

محسن رضایی: امروز مردم ایران از کشمکش‌ها و نزاع های سیاسی خسته شده‌اند.امروز کشمکش‌های سیاسی دیگر جوابگو نیست، هر چند که جناح‌های سیاسی سرمایه‌های مهم ما هستند، اما دیگر مدیریت جناحی جواب نمی دهند، بدنبال این هستیم که دولتی داشته باشیم که پاسخگوی اقشار مختلف مردم باشد. بنابراین می خواهم دولت فراگیر و جامعی ایجاد کنم برای ما مهم این است که زندگی مردم را بهبود دهیم و سیاست خارجی را به نحوی پیش ببریم که به یک دیپلماسی موفق اقتصادی برسد. پیوندها و روابط خود با کشورهای منطقه و اسلامی را گسترش خواهیم داد و به نحوی ساماندهی می کنیم که در صحنه بین الملل بتوانیم توسعه اقتصادی و فرهنگی را در کنار دستیابی به قدرتی که امروز در دست داریم گسترش دهیم.

تحقق حق مردم به فداکاری بزرگ نیازمند است از سوی دیگر باید دولتمردانی روی کار بیایند که پیش از این که به فکر جناح و گروه خود باشد به فکر احیای حقوق مردم باشند کشمکش‌های سیاسی کافی است. دولتی تشکیل خواهم داد و توجه همه را به سمت تحول در اقتصاد و فرهنگ جامعه سمت و سو خواهیم داد که از همه افراد توانمند این سرزمین استفاده کند قول می‌دهم منازعات سیاسی پایان یابد میزهای گفت‌وگو را تشکیل خواهم داد و آزادی‌های مشروع را در داخل کشور تثبیت و حمایت می کنم و قوانین و مقرراتی را تدوین خواهم کرد که همه بتوانند از حقوق خود دفاع کنند.

نقدهای دیگر نامزدها:

ولایتی: سیاست دکتر رضایی در رابطه حل مساله هسته‌یی چیست؟

روحانی: جناب رضایی به بحث اداره و مدیریت در شرایط جدید اشاره کرد و می‌خواهم تاکید کنم اگر می‌خواهیم کشور را در مسیر جدید قرار دهیم، باید به وحدت و انسجام در کل جامعه بپردازیم که برای سیاست داخلی و خارجی ما اساس است و باید مدیران دلسوز و کاردانی که منزوی شده‌اند به تخصص خود برگردند و از اصل جذب حداکثری و دفع حداقلی را اجرا کنیم. در سالهای اخیر نه تنها نتوانستیم غیر هم فکر را جذب کنیم بلکه دوستان و نیروهای انقلابی را از دست داده ایم لذا باید تیر حذف را کنار گذاشته و از مدیران باتجربه استفاده کنیم. مدیریت جامعه باید دارای ثبات و بر مبنای ضابطه و نه رابطه باشد که در این صورت می‌توانیم قدم موثری برداریم.

حدادعادل: آقای رضایی در مورد سیاست خارجی روش خود را توضیح نداد بلکه نتایج را گفت. اینکه دیپلماسی موفق اقتصادی و پیوند با همسایگان و در صحنه بین‌المللی موثر باشیم، اینها نتایج کار است که به آن اشاره شد. بنابراین می‌خواهم بدانم ایشان با کدام روش می‌خواهند در عرصه سیاست خارجی فعالیت کنند؟

جلیلی: نکته خاصی ندارم.

قالیباف: رفتن به سمت وحدت، اساس کار است اما تجربه گذشته نشان داده که اصولگرایان و اصلاح‌طلبان عملا خلاف این عمل کرده‌اند و رفتار جناحی داشته‌اند. شما به چه روشی می‌خواهید با این عمل مقابل کنید؟

عارف: شما به مساله آزادی اشاره کرده‌اید؛ من می‌خواهم در این زمینه چند مثال بزنم. چند روز قبل من به بازار تهران رفتم که در آنجا شعار درود بر عارف و سلام بر خاتمی را دادند و چند نفر از آنها را چند ساعت دستگیر کردند و با پیگیری من آزاد شدند. میزبان من در آذربایجان غربی دستگیر شده و خانواده او از وی اطلاعی ندارند. ما وقتی می‌خواهیم حماسه سیاسی خلق کنیم نباید با این تنگ‌نظری‌ها مواجه شویم. عکس من، خاتمی و سیدحسن خمینی در یک پوستری در کنار هم قرار گرفته بود که در بعضی از استان‌ها از پخش این پوستر جلوگیری شد. رهبری اشاره کرده‌اند که باید برای پیشرفت از همه ظرفیت‌های قانون اساسی استفاده کرد. راهکار شما برای جلوگیری از این اقداماتی که مثال زده چیست؟

غرضی: سیاست داخلی مبنی بر جلب رضایت عامه است که با فرمایشات شما مغایرت ندارد، اما آیا جلب رضایت عامه از طریق کانال‌های تعریف شده است یا می‌خواهید کانال‌های جدید تعریف کنید؟ برای از بین بردن مشکلات کشور باید روش‌های جدیدی معرفی کرد که به جلب رضایت عامه بیانجامد. در مورد سیاست خارجی، انعکاس استعداد داخلی بسیار مهم است. آیا مشکلات داخلی کشور و عدم وجود یک تناسب بین استعدادهای داخلی به شما اجازه می‌دهد که در سیاست خارجی دولتی را انتخاب کنید که بتواند به حل مساله کمک کند؟ به طور مثال در داخل کشور با مشکلاتی همچون بیکاری، تورم، مواد مخدر و گرفتاری‌های وسیع سیستمی به خصوص گرفتاری‌های وسیع دولتی در رابطه با مردم که از عدالت خارج شده است، روبه‌رو هستیم. در این وضعیت در مقابله با جریان خارجی چه ابزاری دارید که آنها را قانع کنید در داخل کشور صاحب قدرت هستید؟

رضایی در دفاع از خود: خوشحالم که بسیاری از اظهارات دوستان موید رویکردهای من در اداره کشور بوده است من اولین اقدامی که انجام خواهم داد این است که هر کسی را سر جای خود قرار خواهم داد افراد در کشور ما سرجای خود نیستند و 50 درصد مشکلات از همین است. من دولت فراگیر را با محوریت دو موضوع یکی کارآمدی و با عرضه بودن افراد و دیگری قبول داشتن رهبری و نظام جمهوری اسلامی تشکیل خواهم داد.

از این جا به بعد برایم مهم نیست که چه کسی از چه جناحی است به همین خاطر از همه اقوام و اقشار استفاده خواهم کرد. بنده در مسئولیت‌هایی که در سپاه داشتم از تمام افراد استفاده می‌کردم و از همه جناح‌ها و گرایش‌هایی که بودند فرمانده تربیت کردم.

درباره آزادی نیز باید بگویم که من به آزادی‌خواهی به عنوان یک احساس نمی کنم ما باید نهاد آزادی را در جامعه مستقر کنیم در غیر این صورت همچون صد سال گذشته آزادی تنها یک شعار خواهد ماند.برخی صحبت‌ها حاکی از دعوا است در حالی که ما می خواهیم همین دعواها را حل کنیم. کشمکش بس است مردم مشکل نان دارند این مشکلات باید تمام شود.

من معتقدم مدیریت جناحی کارش تمام شده و ما دولت فرا جناحی می خواهیم البته نه این‌که افراد که در جناح‌های مختلف هستند و گنجینه‌های این نظام هستند کنار بگذاریم.

در سیاست خارجی نیز ما از استراتژی قیچی استفاده خواهیم کرد، یعنی با توانمندی‌ها و قدرت و توانمندی کشور نشان خواهیم داد که تحریم‌ها اثرگذار نبوده و از سوی دیگر قوی‌ترین دیپلمات‌ها را بسیج می‌کنم تا با کمک آن‌ها تحریم‌ها را از سر راه برداریم. پرونده هسته‌یی را نیز خاتمه خواهیم داد. آن‌ها می‌خواهند زمان را از ما بگیرند اما من جلوی گذشت زمان را می‌گیرم.

رضایی که به دلیل اتمام زمان سه دقیقه‌ایش، سخنانش ناتمام ماند خطاب به مجری برنامه گفت: این طور که نمی‌شود؛ تا صحبت منعقد می‌شود و جواب دهیم وقت تمام می‌شود و صحبت‌ها جریده جریده می‌ماند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۱۹:۵۱

سلام.به والله من به عنوان يک جوان دانشجو با ديدن مناظره امروز چيزي جز کينه ورزي و پيش کشيدن مسائل کهنه و خاک خورده و غرض ورزي و ريختن پته يکديگر روي آب چيزي دستگيرم نشد.البته بعضي از نامزدها صدايي از جنس صداي مردم داشتن.صداي داده مردم تو حرفاشون ديده ميشد.به حق در ميان نامزدها بيشترين کسي که ميگفت از اختلاف دست بردارين و حتي مشت بر ميز کوبيد که بس کنيد دکتر محسن رضايي بود.فقط اوست که براي هر قسمت از نظام برنامه دارد.کتاب اقتصاد ايران منتشر کرده است و با بيان اين جمله براي من فرقي ندارد اصولگرا با من همکاري ميکند يا اصلاح طلب بلکه من شخصي را روي کار خواهم آورد که عرضه داشته باشد و به نفع ملت عمل کند.خواهشا ملت تفکر کنيد چه کسي از کينه غرض گروه بازي به دور و بيشتر از همه به فکر ملت و جوانان هست و چه کسي از همه بيشتر برنامه اقتصادي دارد.زنده باد دکتر محسن رضايي مرد بي ريا بي حاشيه ودر عين حال متفکر

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۲۱:۰۹

یاابوالفضل (ع) عالی درود بر محسن رضایی

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۲۱:۲۶

به آقای قالی باف دست مریزاد می گویم!!بابت عملیات گاز انبری علیه دانشجویان واقعاً شوکه شدم !مرحبا به این مدیران صادق و شایسته و خدوم!

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۲۳:۵۵

قالیباف فقط حمله گاز انبری دارد!!!! به درد ریاست جمهوری نمی‌خورد والسلام

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۲۱:۴۲

با سلام.در شرایط کنونی به رییس جمهوری نیاز داریم که فراجناحی عمل کند در این بین دکتر رضایی برای تحقق این هدف مناسبترین هستند.

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۲۲:۵۳

سلام نظم فکری موجود در سخنان رضایی تحسین برانگیز است. به‌نظر می‌رسد درباره‌ بسیاری از مشکلات جامعه ایشان به بررسی پرداخته باشند. یا ابوالفضل

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۲۲:۵۶

و میدانی و همه می‌دانند که زندگی از تحمیل لبخندی بر لبان من، از آوردن برق امیدی در نگاه من، از بر انگیختن موج شعفی در دل من عاجز است. تو میدانی و همه می‌دانند که شکنجه دیدن بخاطر تو، زندانی کشیدن بخاطر تو و رنج بردن بپای تو تنها لذت بزرگ من است. از شادی توست که برق امید در چشمان خسته‌ام می­درخشد و از خوشبختی توست که هوای پاک سعادت را در ريه­‌هایم احساس می­کنم. نمی­توانم خوب حرف بزنم، نیروی شگفتی را که در زیر این کلمات ساده و جمله‌های ضعیف و افتاده پنهان کرده­‌ام، دریاب! دریاب! من تو را دوست دارم، همه زندگیم و همه روزها و شبهای زندگیم، ‌هر لحظه زندگیم بر این دوستی شهادت می‌دهند، شاهد بوده‌اند و شاهد هستند. آزادی تو مذهب من است، خوشبختی تو عشق من است، آینده تو تنها آرزوی من است. سلام بر زندگی، سلام بر امید، سلام بر سردار قلبها، سلام بر ایران بی‌تبعیض

avatar
۱۳۹۲-۰۳-۱۷ ۲۳:۰۰

به نظر می‌رسد رضایی مناظره را برده است.