• دوشنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۲ / ۱۰:۲۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 92031307729
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

سنگ بست زواره، دومین قلعه بزرگ کشور

سنگ بست زواره، دومین قلعه بزرگ کشور

ایسنا/اصفهان قلعه "سنگ بست" از نمادهای تاریخی زواره است که در بافت تاریخی شهر قرار دارد. این قلعه از بزرگترین و مستحکم‌ترین قلعه‌های کشور پس از قلعه الموت رودبار قزوین است که در قرن پنجم هجری قمری به دست ابوعلی دهدار زواره‌ای بنا شده است.

قلعه "سنگ بست" از نمادهای تاریخی زواره است که در بافت تاریخی شهر قرار دارد. این قلعه از بزرگترین و مستحکم‌ترین قلعه‌های کشور پس از قلعه الموت رودبار قزوین است که در قرن پنجم هجری قمری به دست ابوعلی دهدار زواره‌ای بنا شده است.

به گزارش ایسنا- منطقه اصفهان، اگرچه این قلعه جزو آثار ملی کشور است، اما طی سال‌های اخیر هیچ گونه اقدامی در خصوص مرمت و بازسازی این قلعه صورت نگرفته است. این روزها ابنیه تاریخی زواره با بی‌مهری مسوولان اداره میراث فرهنگی شهرستان روبه رو شده است.

محمدعلی عظیمیان، از محققان زواره‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در زواره، در این زمینه گفت: این قلعه از بزرگترین و مستحکم‌ترین قلعه‌های کشور بعد از قلعه الموت رودبار قزوین است که در قرن پنجم هجری قمری به دست ابوعلی دهدار زواره‌ای در زمینی به وسعت یک هزار و پانصد مترمربع در دوره سلجوقیان و در دو طبقه بنا شده است.

وی با اشاره به قدمت تاریخی قلعه سنگ بست زواره اظهار کرد: این قلعه شامل اسطبل، انبار، قسمت‌های مسکونی، قراولخانه و برج‌های دیدبانی است. ارتفاع آن به 12 متر می‌رسد و خشت خام، گل وخاک از عناصر بنیادین به کار رفته در این بنا است و در قسمت زیرین آن نیز از سنگ استفاده شده است.

عظیمیان ادامه داد: این قلعه به صورت مکعبی شکل بنا شده است و در زوایای آن چهار برج استوانه‌ای شکل به چشم می‌خورد و برفراز آن جایگاه دیده بانی بوده که نیروها دورتادور حصار شهر را تحت مراقبت و کنترل داشته‌اند و فضای درونی این قلعه در دو طبقه به صورت چهار صفه‌ای است که در حال حاضر قسمت‌هایی از طبقات آن فروریخته شده است.

وی یادآورشد، گفته می‌شود در اوایل قرن هفتم هجری، هجوم مغولان به شهر زواره به بهانه تخریب این قلعه مستحکم بوده است. هم اکنون این قلعه در دست یکی از سادات هاشمی زواره است و احتیاج به مرمت و بازسازی دارد.

به گزارش ایسنا، شهر زیبا و باستانی زواره با وسعتی حدود 340 هکتار در قسمت شرقی استان و در فاصله 120 کیلومتری اصفهان و دردل کویر مرکزی ایران قرار دارد و حتی بسیاری زواره را به جاذبه‌های کویری و گردشگری‌اش می‌شناسند. این قلعه دفاعی سال 1381 با شماره 6144 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha