سیدمحمد غرضی با بیان اینکه "مشکل صداوسیما این است که حرفهای یکطرفه میزند"، اظهار کرد: صداوسیما با این شیوه نه فرهنگساز است و نه تمدنساز.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در نشست خبری امروز خود در ایسنا، با بیان اینکه "کارهای یک طرفه صداوسیما به توسعه اجتماعی نمیرسد"، گفت: حیدری مجری مناظره به من گفت که دو هزار ساعت برای تهیه این برنامه وقت صرف شده و از نظر کارشناسان زیادی هم استفاده شده است و غیر از حیدری، رییس صداوسیما و دو نفر دیگر، کسی از پرسشها خبر نداشته است اما من به او گفتم که با این روش صداوسیما، بسترهای اجتماعی برای حضور 55 میلیون نفر فراهم نمیشود.
وی با اشاره به اینکه "صداوسیما از من نماینده خواسته است تا برنامهریزی در مورد برنامههای بعدی انجام دهد"، اظهار کرد: این مناظره عمق اجتماعی را نمیشکافد.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری در ادامه در پاسخ به این پرسش که "برنامههای شما برای کنترل تورم چیست؟"، گفت: نسل ما در تورم سوخت. صد سال است ما تورم داریم و ما نمیخواهیم که در آینده جوانان ما هم با دولتهای متورم روبرو باشند. دولتی که بیش از درآمدش هزینه کند، دولت متورم است. من تجربیات مفصلی در این زمینه دارم و معتقدم مردم خدماتی را که به نفعشان باشد میپذیرند. دولت باید به اندازه درآمدهایش هزینه کند.
غرضی در ادامه با اشاره به تجربیات خود در وزارت پست و تلگراف و تلفن تاکید کرد: برای اینکه تورم پایین بیاید، باید خدمات گسترده و فنیتری مثل دولت الکترونیک و اینترنت پرسرعت ایجاد شود و قوانین و مصوبهها در دست عامه باشد تا با رانت و فساد مقابله شود. کشور ثروتمند است اما سیستم اداری برای مردم مشکل ایجاد میکند، پس باید قوانین را آزادانه در اختیار مردم قرار داد.
وی در برابر این پرسش که "آیا روند انتقاد از دولت را درست میدانید یا خیر؟" پاسخ داد: هر دولتی با نیت خیر روی کار آمده و به دنبال این بوده که با نام خوش برود. دانایی در اداره کشور، مستلزم تجربه اجتماعی است که جامعه باید آن را بپذیرد. دولتها با نیت خیر آمدهاند اما برخی با نام بد و انتقاد رفتهاند.
این نامزد انتخابات ریاستجمهوری در پاسخ به این پرسش که "شما چگونه میخواهید با شورای نگهبان تعامل کنید تا تعداد واجدین شرایط رای به 55 میلیون نفر برسد؟"، اظهار کرد: اولین کسی که از من ایراد گرفت، آقای کدخدایی بود که گفت آمار واجدین شرایط 50 میلیون و خردهای است اما من آمار 55 میلیون را از رسانهها شنیده بودم. من گفتم اگر دو سال سن رایدهندگان را پایین بیاوریم من میتوانم 55 میلیون رای کسب کنم اما من تکلیف نکردهام که دو سال سن رایدهندگان را پایین بیاورند.
غرضی در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه "آیا تعطیلی خانه سینما را صحیح میدانید؟"، اظهار کرد: باید هر قشر اجتماعی رابطه خود را با جامعه و رابطه خود با حکومت را مشخص کند. وقتی بین سینماگران، اهالی مطبوعات و ورزشکاران این تفاهم وجود ندارد که انسجام وسیعی در بین خود به وجود بیاورند، دولت به این شکل عمل میکند. اگر گروههای اجتماعی ارتباط خود را با بستر اجتماعی تعریف نکنند و در بین آن گروه اختلاف پیش بیاید و آنها با گروههای حاکم بسازند، همه استعداد آنها نقش بر آب میشود.
وی در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره سفرهای استانی گفت: اینکه سفرهای استانی به چه میزان تاثیر دارد را باید رسانهها نظر بدهند. دولت موظف است با تورم مقابله و اشتغال ایجاد کند. اگر با سفرهای استانی این کار انجام میشود، شما دستور بدهید تا ما به سفر استانی برویم.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه "اگر قرار باشد در سفرهای استانی حرفهای تکراری زده شود، این سفرها مفید نخواهد بود"، اظهار کرد: تعداد مصوبه 150 یا 200 عددی با فطرت، اندازه و نرمافزار دولت درست نمیآید و مفید نیست. اگر سفر استانی به خاطر تشجیع مردم برای حمایت است، باید این تشجیع با خدمت به مردم همراه باشد. اگر سفرهای استانی به قصد تبلیغات باشد من آن را نمیپذیرم.
غرضی در مورد سیاست خارجی دولت احتمالی خود نیز گفت: ما یک دولت صلحجو هستیم و با کسی هم جنگ نداریم اما از آمریکا آسیب دیدهایم. در نهضت ملی شدن صنعت نفت پس از اینکه اختلافی بین مصدق و کاشانی پیش آمد و مصدق با آمریکا مذاکره کرد، آمریکا علیه ایران کودتا کرد و مذاکرهکننده را از کار برکنار کرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ملت ایران بعد از 25 سال جواب کودتا را داد و حیثیت آمریکا را خدشهدار کرد، افزود: آمریکا جنگ عراق و افغانستان را راه انداخت تا حصار ایران را تنگ کند اما شکست خورد. اگر کسی بدون بستر اجتماعی با آمریکا مذاکره کند، آمریکا برای او نقشه میکشد. هویت سیاسی آمریکا این است که اختلاف ایجاد کند و از آن اختلاف سوءاستفاده کند. ما اکنون در میدان عمل و در سوریه در حال تعامل با آمریکا هستیم. آمریکا توان لشکرکشی مجددی را ندارد. ما با همه همسایگانمان و دوستانمان و کسانی که منافع ملی را حفظ میکنند ارتباط برقرار میکنیم.
غرضی همچنین با اشاره به اینکه "در دهه 80 و 90 چون دولتهای چپ در اروپا سر کار بودند ما رابطه خوبی با آنها داشتیم"، گفت: وقتی دولتهای راستگرا سر کار آمدند، از حلقه کار با ما خارج شدند. آمریکا باید بداند با فشار نمیتواند ما را به مذاکره وادار کند.
وی همچنین در برابر این پرسش که "آیا در دولت خود آزادی و امنیت انتشار گزارشهای انتقادی را به خبرنگاران میدهید؟"، پاسخ داد: مشکل از وقتی ایجاد شده که هر رییس دولت، یک خبرنگار خاص داشته است. هویدا و بختیار و علی امینی برای خود یک خبرنگار مخصوص داشتند اما مصدق به همه گزارشها جواب میداد. پس از انقلاب غیر از دولت هاشمی سایر دولتها یک خبرنگار داشتند به گونهای که پرسشها از قبل آماده میشد و سپس پاسخ داده میشد.
این کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری با بیان اینکه "این نوع عملکرد، نقض جمهوری اسلامی است"، خاطرنشان کرد: در وزارتخانه خود هر وقت خبرنگاران را دعوت میکردم، هیچکس حضور نمییافت. امیدوارم دولتی نصیب شما بشود که به آزادی بیان احترام بگذارد.
غرضی در پاسخ به خبرنگاری که پرسید "برنامه شما مبارزه با تورم است؛ این در حالی است که در دولت آقای هاشمی که شما در آن حضور داشتید، ما شاهد تورم بودیم. آیا برنامههایی را که در زمینه کاهش تورم داشتهاید به دولت اصلاحات و همچنین دولتهای نهم و دهم ارائه کرده بودید؟"، گفت: ما در دولت آقای هاشمی، خدماتی را که به دولت ارائه کردیم، همگی ضدتورم بودند. ما در آن دولت شبکههای برق، گاز و مخابرات را برقرار کردیم که همه اینها ضدتورمی بوده است.
وی افزود: من در سازمان نظام مهندسی میلیونها شغل ایجاد کردهام که این نیز ضد تورمی بوده است. شعار من در دهه 60 این بود که توسعه همراه با تورم به ضدش تبدیل میشود. من در 16 سالی که در دولتهای موسوی و هاشمی بودم نیز همواره با آنها این شعار را میدادم. من در دولت اصلاحات و دولت احمدینژاد هیچگونه مشارکتی در این زمینه نداشتم اما در این دورهها دهها مقاله در این زمینه نوشتم.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه "شما برنامه اقتصادی کدامیک از رقبایتان در انتخابات را بیشتر میپسندید؟"، گفت: من رقیبی ندارم، چراکه ما هشت نفر همگی همکار هم هستیم. ما برنامههایمان را به مردم ارائه میدهیم و هرکس توانست رای بیشتری جذب کند، رییسجمهور خواهد شد. من اعتقادم به این است که یک یا دو درصد تورم هم برای کشور مضر است و این در حالی است که من در هیچ کدام از این کاندیداها راهحلی برای مبارزه با تورم نمیبینم.
غرضی در پاسخ به این پرسش که "دولت احتمالی شما در برابر تحریمها چه سیاستی را در پیش میگیرد؟"، اظهار کرد: همانطور که قبلا هم گفتم، سیاست خارجی انعکاس استعدادهای داخلی هر کشور است. استعدادهای داخلی هر کشور عبارتند از مسائلی که در داخل کشور وجود دارد. ما اگر در داخل مشکل داشته باشیم، استعدادهای ما نیز کاهش خواهد یافت و معتقدم سیاست خارجی از استعداد ملتها جدا نیست. تلاش من این است که استعداد به سطح قابل قبولی برسد، در آن صورت است که من میتوانم بگویم که سیاستهای خارجیمان به چه صورت خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که "آیا به نفع اصلاحطلبان کنار خواهید کشید؟"، خاطرنشان کرد: بارها از من پرسیدهاند که آیا به نفع کسی کنارهگیری خواهید کرد؟ من نیز در پاسخ به آنها گفتهام که در این بزرگان هیچ نفعی نمیبینم، چراکه همه آنها دچار دولتی متورم هستند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه "آیا در کابینه احتمالی دولت شما، اشخاص خاصی اعم از رییس دولتهای گذشته نیز حضور خواهند داشت؟"، اظهار کرد: من به اشخاص نمیپردازم بلکه به روشها میپردازم. اشخاص دورهای از تاریخ خدمتی را انجام میدهند و روشهای مناسب و نامناسبی را از خود به جای خواهند گذاشت اگر این روشهایشان صحیح باشد، دولتهای بعدی از این روشها استفاده خواهند کرد و اگر صحیح نباشد، این دولتها کنار گذاشته خواهند شد.
غرضی خاطرنشان کرد: در دوران موسوی هم زمین و هم وام میدادند. من در آن دوران نیز مخالف این کار بودم ولی در بیرون از دولت هیچ صحبتی نمیکردم. دولت هاشمی نیز این روش را ادامه داد که من نیز با آن مخالفت داشتم. ظرف 100 سال گذشته، اقداماتی که در تولید انجام گرفته، به تولید ملی نینجامیده است. آیا شما از من میخواهید که از این روشها استفاده کنم. من صلاح کشور را در استفاده از روشهای تجربه شده و تخریب شده نمیدانم.
وی یادآور شد: زمانی که احمدینژاد رییسجمهور شد، آقای جهرمی وزیر کار اعلام کرد که قصد دارد بنگاههای زودبازده را راه بیندازد. او نزد مظاهری رییس بانک مرکزی رفت و 45 هزار میلیارد گرفت. این پولها به بنگاههای زودبازده داده شد و قیمت سکهای که در زمان آغاز دولت احمدینژاد 92 هزار تومان بود به یکباره به 140 هزار تومان رسید. زمانی که دولت اعلام کرد که وام مسکن را افزایش میدهیم نیز قیمت سکه به یکباره افزایش یافت و به 400 هزار تومان رسید.
به گزارش ایسنا در ادامه این نشست، یکی از خبرنگاران پرسشی در مورد شکایت غرضی از هفتهنامه صبح در سال 76 پرسید که وی پاسخ داد: در سال 76 و زمانی که دولت آقای هاشمی رو به پایان بود، فردی ظرف یک هفته پیدا شد و روزنامهای با نام صبح و با صدها هزار تیراژ منتشر کرد و دائم در این روزنامه حرفهای نادرستی نسبت به من میزد.
در ادامه خبرنگار گفت "در آن زمان به این فرد اتهاماتی وارد شد ولی دادگاه او را تبرئه کرد"، که غرضی اظهار کرد: از خبرنگار و روزنامهنگار جز این برنمیآید. من تبرئه شدم ولی روزنامهها و خبرنگاران نوشتند که او تبرئه شد. در دادگاه 11 نفر حضور داشتند که همه به نفع من و به ضرر آن شخص رای دادند. من تبرئه شدم و او محکوم شد.
غرضی در پایان و در پاسخ به اینکه "چه رنگی را برای دولت احتمالی خود انتخاب میکنید؟"، اظهار کرد: من رنگی ندارم. رنگ دولت من رنگ نظام اسلامی است.
انتهای پیام
نظرات