• سه‌شنبه / ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۵:۵۳
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 92023121369
  • خبرنگار : 71415

تاکید گروه بین‌المللی بحران به ترکیه برای اتخاذ «مواضع معتدل‌تر» در قبال سوریه

تاکید گروه بین‌المللی بحران به ترکیه برای اتخاذ «مواضع معتدل‌تر» در قبال سوریه

گروه بین‌المللی بحران در ترکیه تاکید کرد: با توجه به اینکه اثبات شده است که سیاست‌های ترکیه در قبال سوریه در دو سال گذشته بی‌تاثیر بوده است، بنابراین آنکارا باید سیاست‌های معتدل‌تری را در قبال دمشق اتخاذ کند.

گروه بین‌المللی بحران در ترکیه تاکید کرد: با توجه به اینکه اثبات شده است که سیاست‌های ترکیه در قبال سوریه در دو سال گذشته بی‌تاثیر بوده است، بنابراین آنکارا باید سیاست‌های معتدل‌تری را در قبال دمشق اتخاذ کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نوشته روزنامه تودی زمان، هیو پاپ، مدیر گروه بین‌المللی بحران در ترکیه در میزگردی در استانبول با اشاره به بمبگذاری‌های تروریستی ریحانلی در جنوب ترکیه این بمب‌گذاری‌ها را به مثابه «سرایت جنگ داخلی در سوریه به ترکیه» دانسته است.

به گفته وی پیش از بمبگذاری‌های ریحانلی در تاریخ 11 مه که باعث کشته شدن 51 تن شد، در منطقه تنش وجود داشته است اما این بمب‌گذاری‌ها نشانه‌ای بهت‌آور است.

هیو پاپ با تاکید بر اینکه وضعیت موجود باعث بی‌اثر شدن مرزهای میان دو کشور شده، گفت: حادثه ریحانلی همچنین نشان‌دهنده این است که تا چه میزان داشتن سیاستی که اساسا باعث از بین رفتن مرز ترکیه و سوریه بشود، خطرناک است.

وی با انتقاد از ترکیه به دلیل داشتن سیاستی که از دید خارجی‌ها به ویژه در جهان عرب فرقه‌ای به نظر می‌رسد، عنوان کرد: اکنون ترکیه نه فقط با کمپ مسلمانان سنی‌مذهب بلکه با بخشی از کمپ مسلمانان سنی مذهب در جهان عرب مرتبط است.

به گفته وی، این از جایگاه ترکیه که می‌توانست در موضعی برابر با هر کسی گفت‌وگو کند، بسیار فاصله دارد.

به گفته هیو پاپ ترکیه نمی‌تواند احساس کند که سیاستش در منطقه چگونه دیده می‌شود.

وی با توصیه به ترکیه برای آنکه «سیاستی متنوع‌تر» که در ظاهر عمومی آن معتدل‌تر باشد، در پیش بگیرد تاکید کرد که بررسی رویکردهای دو سال گذشته حقیقتا نشان می‌دهد که ترکیه تا چه میزان در تاثیر گذاشتن بر پیامدها در سوریه تنها با اتکا به خود ناتوان بوده است.

اگر چه وی معتقد است که چنین سیاستی یک سیاست آگاهانه نیست بلکه تنها یک سیاست بالفعل است اما اظهار می‌دارد که دست‌کم در سطح لفاظی، ترکیه باید در ادعاهایش بسیار معتدل‌تر باشد.

وی در پاسخ به سوالی از سوی خبرنگار روزنامه تودی زمان نسبت به اینکه منظور وی از معتدل بودن چیست، از ترکیه خواست مسائلی را عنوان نکند که آشکارا نمی‌تواند انجام دهد.

با وجود این وی افزود که هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند و یا نمی‌خواهد در سوریه دست به اقدام بزند.

وی گفت که معتقد است تنها مسیر واقعی موجود مذاکره با حکومت سوریه در کنار دیگر کشورها است.

پاپ همچنین با تحسین ترکیه از اینکه توانسته ابعاد فرقه‌ای درگیری‌های سوریه و سرایت آن به داخل این کشور را کنترل کند، نسبت به اختلافات سنی-علوی‌ها در استان هاتای هشدار داد. وی گفت که این یک خطر موجود برای ترکیه است.

پاپ همچنین فرآیند حل و فصل اختلافات با کردهای پ.ک.ک در ترکیه را یک سیاست مثبت عنوان کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha