• دوشنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92023020252
  • خبرنگار : 71038

کدام کاندیداها از ادامه رقابت برای حضور در پاستور منصرف شدند-گزارش لحظه به لحظه ایسنا

کدام کاندیداها از ادامه رقابت برای حضور در پاستور منصرف شدند-گزارش لحظه به لحظه ایسنا

با نزدیک شدن به زمان اعلام نهایی کاندیداهای تایید شده از سوی شورای نگهبان و همچنین جدی شدن رقابت‌های سیاسی و شکل‌گیری فضای رقابت‌های انتخاباتی، شاهدیم که برخی افرادی که هفته گذشته برای ثبت‌نام در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری به ستاد انتخابات وزارت کشور رفته بودند، این روزها با انتشار بیانیه‌ای و یا مصاحبه از انصراف خود برای ادامه رقابت کاندیداتوری در این عرصه خبر می‌دهند.

با نزدیک شدن به زمان اعلام نهایی کاندیداهای تایید شده از سوی شورای نگهبان و همچنین جدی شدن رقابت‌های سیاسی و شکل‌گیری فضای رقابت‌های انتخاباتی، شاهدیم که برخی افرادی که هفته گذشته برای ثبت‌نام در یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری به ستاد انتخابات وزارت کشور رفته بودند، این روزها با انتشار بیانیه‌ای و یا مصاحبه از انصراف خود برای ادامه رقابت کاندیداتوری در این عرصه خبر می‌دهند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روز گذشته رامین مهمان‌پرست سخنگوی پیشین وزارت خارجه با انتشار بیانیه‌ای از انصراف خود برای ادامه رقابت در عرصه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم خبر داد و در تشریح دلایل حضور و همچنین انصراف خود از این عرصه اظهار کرد: اینجانب که در پاسخ به فرموده رهبر معظم انقلاب و با هدف توجه و اولویت به نسل جوان و آینده‌ساز کشور و تامین نیازهای اساسی آنها پا به عرصه انتخابات گذاشتم، با توجه به حضور چهره‌های مختلف از گروه‌ها و سلیقه‌های متنوع و شور به پا خواسته در این مسیر، به منظور رقابت هرچه پرشورتر میان برگزیدگان نهایی و کاستن از تعدد داوطلبین همفکر و همسو، انصراف خود را از نامزدی انتخابات ریاست جمهوری اعلام می‌نمایم.

داوود احمدی‌نژاد برادر محمود احمدی‌نژاد «رییس دولت نهم و دهم» که در طی سال‌های اخیر انتقادهایی نسبت به عملکرد برادر خود و دولت وی داشته نیز روز گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که به نفع سعید جلیلی یکی از کاندیداهای گفتمان سوم تیر کنار می‌رود.

هچنین اواسط هفته گذشته محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور که برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ثبت‌نام کرده بود در گفت‌وگویی با سایت اطلاع‌رسانی رییس‌جمهور خبر از انصراف خود جهت رقابت در این عرصه داد.

وی در این گفت‌وگو اعلام کرد: قبل از ثبت نام بنا به اصرار شماری از همکاران و دوستان با وجود مشغله‌های فراوان در دولت، برای ورود به عرصه انتخابات تصمیم گرفتم، اما همچنان که پیش بینی می‌کردم و رییس جمهور محترم جناب آقای دکتر احمدی نژاد نیز همین نظر را دارند این ورود ممکن است ایفای برخی مسئولیت های سنگین اجرایی کشور را با کندی یا وقفه مواجه کند، بنابراین در نهایت تصمیم به انصراف گرفتم.

به فاصله اندکی از اعلام انصراف رحیمی، جوانفکر مشاور مطبوعاتی سابق رییس جمهور با انتشار بیانیه‌ای خبر از انصراف خود در این عرصه داد.

وی که به نفع مشایی کاندیدای مورد حمایت احمدی‌نژاد انصراف داد در بیانیه خود تاکید کرد: اینجانب به عنوان یک عضو بسیار کوچک از پیکره عظیم ملت نستوه ایران، راه نجات را در ادامه دولت مردمی ، انقلابی و ارزشی دکتر احمدی نژاد می‌دانم و از همین رو در احترام به نظر و تشخیص ایشان ، ضمن استعفا از نامزدی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ، از عموم مردم ، علاقمندان و هواداران عزیز دعوت می کنم تا در 24 خردادماه با انتخاب مهندس اسفندیار رحیم مشایی ، فرصت لازم را برای برداشتن گامهایی بلندتر در مسیر عزت ، پیشرفت ، سرافرازی ، شکوفایی و آبادانی کشور فراهم آورند و با انتخاب صحیح و هوشمندانه خود ، مانع از حاکم شدن اراده عناصر فسیل شده و از رده خارج ، بر سرنوشت ملت ایران و فرصت سوزی های غیرقابل جبران شوند. "

این در حالی است که جوانفکر در هنگام ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در وزارت کشور اعلام کرده بود با مشایی برای ورود به انتخابات مشورت نکردم و به نفع وی کنار نمی‌روم.

خلیلیان وزیر جهاد کشاورزی دولت دهم نیز در هفته گذشته با صدور بیانیه‌ای از ادامه حضور در انتخابات ریاست جمهوری اعلام انصراف کرد.

در پی انصراف خلیلیان از کاندیداتوری برخی از سایت‌ها اعلام کردند به نفع مشایی از ادامه حضور در این عرصه انصراف داده است، که روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی با رد اینگونه اخبار اعلام کرد که خلیلیان به نفع هیچ کاندیدایی انصراف نداده است.

به گزارش ایسنا،‌ از جمله دیگر افرادی که از حضور در عرصه انتخابات انصراف دادند، می‌توان به مردوخی اشاره کرد که اظهار کرد: به نفع ولایتی از حضور در این عرصه انصراف داده است.

روز گذشته نیز تعدادی از نمایندگان مجلس طی نامه‌ای از ابوترابی فرد خواستند که از کاندیداتوری انصراف داده و همچنان در مجلس شورای اسلامی ادامه فعالیت دهد.

نمایندگان امضاکننده این نامه، از حجت‌الاسلام و المسلمین ابوترابی درخواست کردند برای کمک به وحدت رویه در جریان اصولگرا از رقابت های انتخاباتی کناره‌گیری کند و حضور او را در مجلس شورای اسلامی موثرتر دانستند.

در این راستا صبح امروز نایب رئیس فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس اظهار کرد: با توجه به نامه‌ تعدادی از نمایندگان به ابوترابی برای انصراف از کاندیداتوری از انتخابات ریاست جمهوری ایشان قول دادند که امروز انصراف بدهند.

حسین سبحانی‌نیا ، با بیان این‌که هنوز ابوترابی به صورت رسمی انصراف نداده است، گفت: با توجه به صحبت‌هایی که نمایندگان با‌آقای ابوترابی کردند قرار است که ایشان انصراف دهد.

وی به نامه حدود 120 نماینده مجلس به ابوترابی برای انصراف از کاندیداتوری اشاره و اظهار کرد: روز گذشته تعدادی از نمایندگان در نامه‌ای از آقای ابوترابی خواستند که از کاندیداتوری انصراف بدهند و در مجلس بمانند چون حضور ایشان در مجلس به نفع نمایندگان و مجلس است.

سبحانی‌نیا اضافه کرد: البته هنوز آقای ابوترابی به صورت رسمی انصراف نداده است و اظهار نظر رسمی در این رابطه نکرده ولی قول داده است که امروز انصراف بدهد.

پش از ظهر امروز ابوترابی به قول خود به نمایندگان مجلس عمل کرد و از تریبون مجلس شورای اسلامی از انصراف خود در این عرصه خبر داد .

همچنین جواد اطاعت نماینده مجلس ششم که برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرده بود چندی بیش انصراف خود را از ادامه حضور در این عرصه اعلام کرد.

وی در گفت‌وگویی با اعلام این‌که به نفع هاشمی رفسنجانی انصراف داده است اظهار کرد: با حضور ایشان دیگر تکلیفی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری احساس نمی‌کنم و به تبعیت از تصمیم اصلاح‌طلبان در اجماع بر روی کاندیدای واحد٬ انصراف خود را به نفع رئیس مجمع تشخیص مصلحت اعلام می‌کنم.

شاید طی روزهای آتی و بعد از اعلام لیست نهایی کاندیداهای تایید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان باز هم شاهد موج جدیدی از انصراف‌ها در این عرصه از سوی کاندیداها باشیم. چنانکه در جریان اصلاح‌طلب با ثبت‌نام هاشمی رفسنجانی تعدادی زیادی از کاندیداهای این جریان اعلام کرده‌اند که بعد از اعلام نتایج تایید صلاحیت‌ها به نفع آقای هاشمی کنار خواهند رفت که در این زمینه به افرادی سرشناسی چون عارف، محمد شریعمتداری، حسن روحانی و ... اشاره کرد؛ گرچه برخی نیز معتقدند هاشمی برای ماندن در این عرصه نیامده و ممکن است در روزهای آخر به نفع یکی از کاندیداهای اصلاح‌طلب از ادامه حضور در این عرصه انصراف دهد.

در جریان اصول‌گرا نیز این احتمال وجود دارد که جهت جلوگیری از شکست در برابر اصلاح‌طلبان به اجماعی نسبی دست پیدا شود و در روزهای آتی شاهد انصراف تعدادی از کاندیداهای این جریان به نفع یک کاندیدای واحد باشیم که برخی از تحلیل‌گران نام این کاندیدای واحد را سعید جلیلی عنوان کرده‌اند.

*در ساعات پایانی روز دوشنبه کامران باقری لنکرانی نامزد جبهه پایداری به نفع سعید جلیلی کناره‌گیری کرد.

همچنین صادق واعظ زاده هم انصرافش را اعلام کرد و گفت که فردا بیانیه می‌دهد.

این در حالیست که شورای نگهبان سه‌شنبه 31 اردیبهشت اسامی نهایی نامزدهای تایید صلاحیت شده را اعلام می‌کند.

گزارش از خبرنگار سیاسی ایسنا: اکرم احقاقی

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۳:۳۳

سلام خواهش میکنم رسم بی طرفی، اعتدال رویه و مستقل بودن را به همکارانتان در فارس هم بیاموزید. آنها انگار مسئولیت دیگری روی دوششان حس نمیکنند و فقط به تخریب یکی از ارکان نظام پرداخته‌اند. گویا اگر ایشان بیاید مواجبشان قطع می‌گردد. زنده باد ایسنا که رسالت خویش را به چیزی نفروخته است. چو ایران نباشد تن من مباد

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۲۱:۴۳

فارس خبرگزاری متعلق به یک جریان سیاسی مشخص است . شکل گرفته تا از این جریان حمایت کند . شما اگر طرفدار آن جریان نیستید یا شغل شما پیگیری خبرها از منابع اصلی آنها نیست ، مثل خبرنگاری یا تحلیل ، خیلی راحت مثل من می توانید به این خبرگزاری مراجعه نکنید ، مگر ان که کار شما اقتضا کند که موضع رسمی آن جناح را بدانید .

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۱ ۰۰:۴۷

خبرگزاری مهر هم این روزها دست کمی از فارس ندارد، درود بر ایسنای با اخلاق

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۴:۱۷

سلام بر جلیلی درود بر زاکانی به امید پیروزی لنکرانی

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۸:۵۵

دمت گرم مشدي بايكي بپركه بشناسيمت

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۵:۴۷

بله ، واقعا از ایسنا باید تشکر کرد که جانب حق را همیشه نگه میدارد

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۶:۰۲

ای کاش همه ما بیاموزیم که بافکرومنطق سخن کنیم.وبه نظر دیگران احترام بگذاریم به نظر من امروز مردم ما بیش ازهرچیز به آرامش .امید ونشاط نیازدارند

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۶:۵۸

اصولگرا ها خواهشا هرچه سریعتر به نفع دکتر جلیلی کنار بروند.خصوصا آقای لنکرانی تا رای هایمان شکسته نشود. به امید پیروزی ایشان.والعاقبه للمتقین

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۹:۱۰

بی زحمت دو تا، فقط دو تا از کرامات آقای جلیلی رو بیان کنید با تشکر

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۲۲:۱۲

اکثر مردم ایران حتی اسم آقای جلیلی رو هم نشنیده اند چه برسه به اینکه بخوان به ایشون رای بدن !!!

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۸:۲۴

زنده باد ایسنا که بی طرفه

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۱۹:۱۸

پیرم و پیرم ومی لرزم به صد جون می ارزم

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۲۰:۳۶

اصولگرایان نگران نباشند هیچ کاندیدایی بجز اصولگرایان برای رقابت باقی نمانده است خودتان با خودتان می‌خواهید رقابت کنید !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۲۱:۴۱

احتمالا مشایی رد صلاحیت می شود که اینها پیش از او کنار می‌کشند. این نوعی کنار کشیدن تاکتیکی است. اگر تائید صلاحیت می‌شد، قدر مسلم آنها نخست اجازه می‌دادند که او خودی نشان دهد و سپس دسته‌جمعی کنار می‌کشیدند. اینکه گفته اند به نفع مشایی کنار می‌کشند، نوعی حفظ وضع موجود است. به نظر می‌رسد عده‌ای سعی می‌کنند خود را از جریانی که احمدی‌نژاد در راس آن قرار گرفته است بیرون بکشند.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۰ ۲۳:۴۱

درود بر ایسنا از خداوند متعال میخواهم خبرگزاری فارس را به راه راست هدایت کند

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۱ ۰۱:۱۶

اصولگراها انتخابات را باختند

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۳۱ ۰۹:۱۸

زنده باد ایسنا که اگه مهندس م نبود بی‌طرف بود!