زندگی دانشجویی بخش مهم و سرنوشت سازی را در زندگی هر فرد تشکیل میدهد. تاثیر این بخش زمانی بیشتر میشود که دانشجو از شهر و منزل خود جدا شده و منزل جدیدی به نام خوابگاه دانشجویی را برای خود برمیگزیند و زندگی مستقلی را آغاز میکند. همین امر حکایت از اهمیت ویژه خوابگاههای دانشجویی و رسیدگی به مسائل مختلف آن را دارد.
به گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به بهانه هفته خوابگاهها سری به خوابگاه دانشجویی دانشگاه علم و صنعت زدیم و ساعتی را با خوابگاه نشینان «حکیمیه» گذراندیم. این خوابگاه به دانشجویان کارشناسی و ارشد تعلق دارد. از در خوابگاه که وارد شدیم عطر گل های رز حیاط خوابگاه حس خوبی در من ایجاد کرد. سر زده وارد یکی از اتاق ها شدیم؛ اتاقی شاید 9 متری که دو تخت دو نفره طبقاتی در آن قرار داشت. این اتاق محل زندگی پنج دانشجو از استان های مختلف کشور است که یکی از آنها به ناچار شبها را بر در زمین و روی موکت صبح میکند.
یکی از ساکنان این اتاق که دانشجوی سال اول کارشناسی ارشد هوافضاست، از دور بودن این خوابگاه تا دانشگاه گلایه داشت و گفت: علاوه بر اینکه باید هزینه زیادی برای کرایه تاکسی بدهیم، مسیر خوابگاه به دانشگاه دانشجو را خسته می کند؛ البته هر دو ساعت یک بار سرویسی از جلوی در خوابگاه به مقصد دانشگاه حرکت می کند اما اگر بخواهیم از زمانمان استفاده بهینه کنیم، گاهی مجبور می شویم خودمان به دانشگاه برویم. از طرفی روزهای پنجشنبه و جمعه هم سرویس وجود ندارد.
این دانشجو همچنین از سرقت اموال دانشجویان در برخی از اتاق های این خوابگاه انتقاد کرد و گفت: بعضا مشاهده شده که در برخی از اتاق ها دزدی میشود. اما در عین حال هیچ دوربینی در فضای خوابگاه وجود ندارد. اگر دوربین های مدار بسته در محیط ساختمان نصب شود، شاید شاهد چنین مسائلی نباشیم.
عدم امنیت خیابانهای اطراف خوابگاه در ساعات پایانی شب از دیگر مشکلاتی بود که دانشجویان خوابگاه حکیمیه با آن دست و پنجه نرم میکنند . این دانشجویان همچنین به حوادث زورگیریهایی اشاره دارند که برای برخی از آنها رخ داده بود.
به گفته یکی از دانشجویان، تاکنون مواردی از زورگیری داشتهایم که در برخی مواقع دانشجو موفق به فرار شده است. اما اگر وارد ساعتهای پایانی شب شویم، چنین خطراتی بیش از پیش ما را تهدید میکند.
به گزارش ایسنا، بسیاری از خوابگاههای دانشجویی در ساعات پایانی شب مشکل امنیت دارند که بعضا در برخی موارد مثل خوابگاههای دانشگاه شریف، خود دانشگاه با همکاری نیروی انتظامی اقدام به نصب کیوسک پلیس در نزدیکی خوابگاه کرد. حال ضرورت ایجاد چنین کیوسکهایی در کنار خوابگاههای دانشجویی که مشکل امنیت محیط اطراف را دارند، از سوی مسئولان دانشگاهی و انتظامی قابل تامل و بررسی بیشتر است.
اما یکی دیگر از دانشجویان ساکن این خوابگاه با اشاره به نوسانات برقی در برخی از اتاقهای این خوابگاه گفت: در اتاقهای انتهایی ساختمان به محض ضعیف شدن برق شهر نوسانات برقی به وجود میآید که در موردی منجر به سوختن شارژر لپ تاپ دانشجویان شد.
وی با بیان اینکه حراست و تاسیسات خوابگاه تایید کردند که سوختگی این وسیله به دلیل نوسانات برقی بوده، اظهار کرد: این دانشجو مساله را از طریق دانشگاه پیگیری کرد اما چیزی عایدش نشد و برق این اتاقها همچنان به همین شکل است.
همچنین به گفته دانشجوی سال اول رشته مدیریت اجرایی که ساکن این خوابگاه است، با وجود گرم شدن هوا هنوز سیستم سرمایش خوابگاه فعال نشده است. از سوی دیگر دانشجوها به تغییر درجه کولرها دسترسی ندارند و درجه همه کولرها باهم تنظیم میشود که این امر برای همه دانشجویان مشکل ساز است.
از انتقادات و مشکلات این خوابگاه گریزی بزنیم به محاسن آن که اگر بخواهیم منصفانه نگاه کنیم، خوابگاه حکیمیه دانشگاه علم و صنعت را باید جزو یکی از خوابگاههای خوب دانشگاههای دولتی ایران بدانیم. هرچند که شاید کم و کاستیهایی وجود داشته باشد، اما به طور نسبی این خوابگاه از معیارهای مطلوبی برخوردار است.
از ویژگیهای مثبت این خوابگاه میتوان به نظافت خوب محیط، حمامها و حیاط آن اشاره کرد. همچنین دانشجوها معتقدند که اینترنت خوابگاه از سرعت خوبی برخوردار است و قطعی ندارد.
این خوابگاه دانشجویی دانشگاه علم و صنعت ایران از امکانات ورزشی خوبی برخوردار است. سالن بدنسازی، پینگ پنگ، بوکس، فوتبال دستی و زمین فوتبال این مجموعه باعث توجه دانشجویان این خوابگاه به ورزش و تندرستی شده است.
اما در حالی که بسیاری از دانشجویان در دانشگاههای مختلف از کیفیت تغذیه گلهمند هستند، دانشجویان خوابگاه دانشگاه علم و صنعت از کیفیت غذایی این خوابگاه گلهای ندارند.
یکی از دانشجویان در این رابطه گفت: کیفیت تغذیه در خوابگاه خوب است و در هر وعده دو نوع غذا سرو میشود که در صورتی که دانشجویی در ساعت توزیع غذا حضور نداشته باشد میتواند کارت خود را به دانشجوی دیگری بدهد تا غذای او را برایش بگیرد.
این دانشجو از نظم خوابگاه نیز رضایت کافی دارد و در عین حال میگوید که حراست خوابگاه همکاری لازم را با دانشجویان دارد و در صورت امکان با دانشجو برای ورود و خروج در ساعتهای خاص همکاری میکند.
به گفته این دانشجو در عین حال در برخی موارد مثل استعمال دخانیات، حراست مجموعه سختگیر است. اما خود دانشجویان نیز در خوابگاه کمتر اقدام به این گونه رفتارها میکنند.
یکی از برنامههای مفید برای دانشجویان، مشاوره است که از روزهای یکشنبه تا پنجشنبه برای دانشجویان این خوابگاه با حضور مشاوران برقرار است. همچنین دانشجویان میتوانند از داخل راهروهای خوابگاه از تلفن برای تماسهای داخل شهر به صورت رایگان استفاده کنند. از سوی دیگر در بخشی از خوابگاه هر روز روزنامههای متنوعی قرار داده میشود تا دانشجویان بتوانند آنها را مطالعه کنند.
به گزارش ایسنا، یکی از آسیبهایی که همواره گریبانگیر دانشگاههای بزرگ و به تبع آن کل کشور است، پدیده مهاجرت نخبگان است که کمابیش در دانشگاههای بزرگ کشور وجود دارد و نمیتوان وجود این موضوع را انکار کرد.
این پدیده در دانشگاههای فنی و مهندسی بیشتر نمود دارد؛ به نحوی که در حین تهیه گزارش مشکلات زندگی خوابگاهی، یکی از دانشجویان به این موضوع اشاره میکند و میگوید: اگر کار خوب در رشته هوافضا پیدا نکنم، قطعا برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری به خارج از کشور میروم.
حال باید دید که مسئولان برای مقابله با این پدیده که زخمی قدیمی بر چهره نظام آموزشی است، چه راهکارهای اجرایتری خواهند اندیشید، آیا افزایش ظرفیت صرفا میتواند به جلوگیری از خروج نخبگان کمک کند؟
گپ و گفت دو ساعته با دانشجویان خوابگاه حکیمیه دانشگاه علم و صنعت شاید این نوید را میدهد که بتوان علاوه بر حفظ کیفیت موارد مطلوب فعلی با رفع نواقص موجود از سوق دادن دانشجویان به سمت خانههای دانشجویی و پرداخت هزینههای بعضا سنگین برای آنها جلوگیری کرد و خوابگاهها را به خانه دوم دانشجویان چنان آماده ساختکه دانشجو در آن تنها دغدغه تحصیل داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات