• سه‌شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۶:۳۵
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92022416751

سبحانی :منطق حکم می‌کند که هر کشوری با هویت خودش شناخته شود

سبحانی :منطق حکم می‌کند که هر کشوری با هویت خودش شناخته شود

یک داوطلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما سال‌ها به خاطر این‌که از حرف‌هایمان سوء استفاده نکنند با هم تعارف کردیم ،در حالی که واقعیت‌ها خود را به ما تحمیل می‌کند.

یک داوطلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما سال‌ها به خاطر این‌که از حرف‌هایمان سوء استفاده نکنند با هم تعارف کردیم ،در حالی که واقعیت‌ها خود را به ما تحمیل می‌کند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حسن سبحانی با حضور در جلسه‌ پرسش و پاسخ دانشگاه تربیت مدرس با مورد توجه قرار دادن بحث توسعه یافتگی گفت: توسعه و توسعه یافتن و الفاظی مشابه این مقوله به طور طبیعی آرمان هر ملت و کشور است، اما منطق حکم می‌کند که هر کشوری با هویت خودش شناخته شود و قانون اساسی هویت یک کشور قلمداد می‌شود.

وی افزود: میثاق بین مردم و حکومت قانون اساسی آنها است که در آن رابطه‌ها، تکالیف و حقوق و مسائل فی‌مابین مورد توجه قرار گرفته است، ضمن این‌که اجرای قانون اساسی باید عینیت بخش عقایدی باشد که در نهضت اسلامی دنبال شده است.

وی با تاکید بر این‌که توسعه کشور ما مربوط به نقش‌آفرینی رییس جمهور است، اظهار کرد: یک تصمیم ناموجه و غلط می‌تواند اقتصاد ملی را کاملا متاثر کند.

وی با مد نظر قرار دادن بحث هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: یک سال قبل از این قانون، من بر این نکته اشاره کردم که چنین قانونی جرم‌خیز است و می‌تواند به لحاظ افزایش قیمت‌ها جرم‌ساز باشد.

وی با بیان این‌که در حال حاضر ما با سونامی وعده‌ها روبرو هستیم، اظهار کرد: وقتی که احزاب برای روشنگری نیستند یا این‌که اگر هستند، فقط نامی از آنها وجود دارد، می‌توان از نخبگان و فرهیختگان کمک گرفت تا نهایت تصمیم درستی اتخاذ شود ما نباید با سکوت شرایطی را ایجاد کنیم که طی آن کسانی که پول بیشتری دارند فعالیت بیشتری هم داشته باشند، اما بهر حال این‌که پول و ثروت سرنوشت سیاست را به عهده بگیرد، مقوله‌ای افسانه‌ای نیست.

این داوطلب احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که آیا شما به نفع کسی کنار می‌روید و مثلا با آیت‌الله هاشمی ائتلاف می‌کنید با بیان این‌که باید با برنامه ائتلاف کرد و نه فرد با فرد گفت: من جزء کسانی هستم که معتقدم ما از اجرای اصول قانون اساسی دور شده‌ایم و نوع برنامه‌های توسعه‌ای که از سال 68 تاکنون در کشور اجرا شده است همگی یک بسته سیاستی و همه دولت‌ها از آن زمان یک بسته را اجرا کردند و این بسته سیاستی شرایط فعلی را رقم زده است.

سبحانی خاطر نشان کرد: من بعید می‌دانم کسی از علایم حیاتی اقتصاد دفاع کند، اما به هرحال اگر من ببینم برنامه‌ای معطوف به اصول قانون اساسی مطرح شود که دغدغه های من را برای اداره کشور رفع کند به آن توجه خواهم کرد.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا هدفمندی یارانه‌ها را ادامه می‌دهید؟ گفت: من اجرای این قانون را ادامه می‌دهم، ولی معتقدم در اولین فرصت با شناخت نوع آسیب ها باید به اصلاح این قانون روی آورد.

در ادامه یکی از دانشجویان درباره برنامه سبحانی در خصوص گذر از وضعیت اقتصادی کنونی سوال کرد که وی پاسخ داد: اقتصاد ایران دچار مشکلاتی است که باید با همراهی قوای دیگر وضع نابسامان فعلی را مهار و سپس هدایت کرد.

وی بی‌انضباطی را در بودجه‌نویسی از مشکلات کنونی دانست و گفت: سیاست‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید متناسب با محیطی که این سیاست‌های می‌خواهد اجرا شود باشد وگرنه لطمه خواهد زد. مشکلات امروز ما حاصل انباشته شدن یک نوع سیاست است که طی 24 سال اعمال شده و فقط شکل‌هایش عوض شده است و در این راستا برخی یادشان رفته که سنگ بنای کارکردهای امروز را چه کسی بنا کرد.

وی در ادامه درباره ضرورت احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گفت: این سازمان با بدنه کارشناسی خود برای کشور خدمات زیادی انجام داده بود، اما تحقیقا مشکلاتی داشت، البته مشکلاتش آنقدر نبود که بخواهند آن را حل کنند هم اکنون حدود هفت سال از انحلال این سازمان گذشته است و کشور احتیاج به سازمان برنامه‌ریزی با شرایط امروز ایران دارد.

سبحانی در ادامه خاطر نشان کرد: باید دانست اقتصادی که در آن پول می‌زاید و نظام بانکی ظاهری اداره می‌شود ،منشا مشکلات است.

وی همچنین درباره اقتصاد مقاومتی گفت: وقتی اقتصاد مقاومتی خواهد شد که ضعیف،‌ضعیف‌تر و قوی، قوی‌تر نشود،اما امروز شرایط به گونه‌ای است که من نوعی برای اینکه رای بیاورم وعده‌های واهی می دهم تا منصب بدست بیاورم و فقر مردم هم بیشتر شود.

وی همچنین درباره نوع نگاهش به سیاست خارجی گفت: اصول قانون اساسی بر روابط صلح‌آمیز متقابل با دولت‌های غیر محارب تاکید دارد و دلیلی ندارد که ما با کشورهای دنیا در صلح و آشتی نباشیم، البته نفی سلطه پسندیده است و من هم به آن افتخار می‌کنم، ولی می‌شود با حفظ نفی سلطه‌پذیری چگونگی دیپلماسی را با دنیای بیرون یافت که طی آن شاهد هزینه‌های کمتری باشیم.

دانشجویی پرسید فکر نمی‌کنید که شما در صحبت‌های خود بیشتر سیاه‌نمایی کردید که سبحانی پاسخ داد: واقعیت را با اتهمام سیاه‌نمایی نمی‌شود عوض کرد، ما سال‌ها به خاطر این‌که نکند کسی از حرف‌هایمان سو ءاستفاده کند با هم تعارف کردیم منتها واقعیت‌ها خود را به ما تحمیل می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha