پژوهش جدید دانشمندان نشان داده که زندگی مدرن باعث ابتلای زودرس انسانها به جنون شده است.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کارشناسان دریافتهاند که افراد بیشتری در حال ابتلا به علائم زوال عقلی و جنون بوده و دانشمندان رایانههای شخصی، تلفنهای همراه، مواد شیمیایی و دستگاههای الکترونیکی را مسئول این تغییر دانستهاند.
این پژوهش که توسط محققان دانشگاه بورنموث انجام شده، نشان داد که مرگهای در اثر بیماری عصبی در تمام 11 کشور تحت پوشش این پژوهش افزایش یافته است.
دانشمندان متوجه افزایش شدید در مرگهای ناشی از جنون و دیگر بیماریهای عصبی در سنین زیر 74 سال شدند و معتقدند که نمیتوان این حقایق را با این حقیقت که انسان از طول عمر بیشتری برخوردار بوده، نادیده گرفت.
پروفسور کالین پریچارد، رهبر این پژوهش گفت: این افزایش نمیتواند ژنتیکی باشد چراکه دوره آن بسیار کوتاه است. اگرچه تاثیراتی از وجود انسانهای پیر بیشتر وجود خواهد داشت اما نمیتوان آنرا یا تفاوت میان کشورها یا این حقیقت که زنان به این دلیل که بیشتر از مردان در طول زندگی خود تغییر میکنند، بیشتر به بیماریهای عصبی مبتلا میشوند برای آغاز زودرس این بیماریها مسئول دانست.
وی مدعی شده که در عوض تغیرات محیطی و اجتماعی در زندگی مدرن مسئول این بیماری همه گیر است.
آمریکا در اولین فهرست کشورهای غربی با بالاترین افزایش در مرگهای عصبی در سالهای بین 1979 و 2010 قرار دارد.
براساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی، انگلیس در این فهرست جایگاه چهارم را داشته و مردان در آن سهم 32 درصدی و زنان سهم 48 درصدی دارند.
بر اساس این آمار، یک همهگیری پنهان از مرگ در بزرگسالان زیر 74 سال وجود دارد.
کل مرگهای عصبی در میان مردان و زنان در 16 کشور تحت پژوهش افزایش چشمگیری داشته که در تضاد شدیدی با کاهش عمده مرگ در اثر عوامل دیگر قرار دارد.
به گفته پریچارد، تغییرات بوجود آمده در 30 سال اخیر مانند حضور انفجاری دستگاههای الکترونیکی، افزایش تابش غیریونیزه پسزمینه در اثر وجود رایانههای شخصی، ریزموجها، تلویزیون و تلفن همراه، افزایش چهار برابری آلودگی پتروشیمی زمینه حمل و نقل جادهای و هوایی، افزونیهای شیمایی موجود در مواد غذایی و غیره عامل زودرس شدن بیماریهای عصبی بوده است.
این پژوهش در مجله Public Health منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات