• یکشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۴:۵۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92022215105
  • خبرنگار : 71089

مهمانپرست با حضور در ایسنا:

اختلاف سلیقه می‌تواند موجب پیشرفت شود/آرامش و تسلط عراقچی، به سخنگویی وی کمک خواهد کرد

اختلاف سلیقه می‌تواند موجب پیشرفت شود/آرامش و تسلط عراقچی، به سخنگویی وی کمک خواهد کرد

رامین مهمانپرست سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با حضور در خبرگزاری ایسنا، درباره اولویت‌ها و برنامه‌های خود برای یازدهمین دوره ریاست جمهوری سخن گفت.

رامین مهمانپرست سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه و کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با حضور در خبرگزاری ایسنا، درباره اولویت‌ها و برنامه‌های خود برای یازدهمین دوره ریاست جمهوری سخن گفت.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره برنامه‌های خود برای دولت احتمالی خود اظهار کرد: ما باید ادبیاتی داشته باشیم که جذاب باشد و فرهنگ و تمدن ما را معرفی و اتهامات علیه ما را برطرف کند. ما اگر ویژگی‌های این ملت شایسته را به خوبی معرفی کنیم در این صورت اتهامات خنثی خواهد شد.

اقتدار منافاتی با رفتار محترمانه با کشورهای دیگر ندارد

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: برخورداری از ادبیاتی که ترکیبی از اقتدار، دفاع از منافع ملی و پایبندی به اصول باشد، هیچ منافاتی با رفتار محترمانه و توسعه روابط با کشورهای دیگر ندارد.

مهمانپرست در ادامه اظهاراتش با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم گسترش روابط با همه کشورها افزود: ما می‌توانیم در چارچوبی که گسترش روابط با هر کشوری که دشمنی با ملت ما ندارد مدنظر قرار گیرد. در اینصورت می‌توانیم خلاقیت‌هایی داشته باشیم. البته در این باره دید فراگیر ملی لازم است تا بتوانیم از ظرفیتهای جناحها و گروههای مختلف کشور استفاده کنیم.

وی با تاکید بر اینکه "باید به نسل جوان اعتماد کنیم"، خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که در ظاهر بسیار تکرار شده و در عمل کمتر به آن پرداخته شده توجه به بخش خصوصی و غیر دولتی است. یکی از تعاریف در دیپلماسی عمومی، بکارگیری تمام ظرفیتهای غیر دولتی است. اگر تمرکز بر بخشهای دولتی را کمتر کنیم و اقشار مختلف مردم با انگیزه به میدان بیایند، در اینصورت بسیاری از مشکلات حل می‌شود.

نتوانستیم بخش‌های خصوصی را ایجاد و فعال کنیم

مهمانپرست در ایسنا

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه کشورمان اضافه کرد: متاسفانه ما نتوانستیم بخش‌های خصوصی را ایجاد و فعال کنیم. همواره یک تفکر دولتی در روابط تجاری و اقتصادی وجود دارد. هر وقت بخش خصوصی می‌خواهد وارد صحنه شود، از رقیب خود یعنی بخش دولتی می‌ترسد یا از امکانات بخش دولتی برخوردار نیست. باید زمینه را به‌گونه‌ای فراهم کنیم که بخش خصوصی وارد صحنه شود و همه را غافلگیر کند. در واقع بخش خصوصی می‌تواند در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی نیز وارد شود.

با نسل جوان ارتباط خوبی دارم

مهمانپرست تصریح کرد: در کشور افراد با تجربه‌ای حضور دارند ولی تنها تجربه کافی نیست و باید خلاقیت‌های جدید وجود داشته باشد. در همین راستا باید نسل‌های جدید وارد صحنه شوند و استفاده از فرصت‌ها در دستور کار قرار گیرد تا مردم فضای لازم را برای فعالیت بهتر داشته باشند.

وی با بیان اینکه "ارتباط من با نسل جوان قابل قبول بوده و هست"، اظهار کرد: باید به جوانان با ایده‌های مختلف و ظرفیتهای خوب توجه و حمایت شود. این جوانان می‌توانند کارهای بزرگی کنند. به طور مثال اگر به جامعه هنری میزان تاثیرگذاری‌شان در جامعه نشان داده شود، در اینصورت می‌توانند نقش مهمی در ایجاد شور و نشاط و هدایت نسل جوان بر عهده داشته باشند. من 30 سال است که کار آموزشی و فرهنگی انجام داده‌ام و ارتباط من با محیط های دانشگاهی قطع نشده است. با توجه به مجموعه سابقه کاری‌ام، علاوه بر اینکه با بدنه‌های مختلف جامعه ارتباط خوبی داشته‌ام، با نسل جوان نیز ارتباط بهتر و خوبی دارم.

در مدیریت کلان ضعف داریم

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه "مشکل اصلی در کشور، بخش مدیریتی است"، خاطرنشان کرد: ما در مدیریت کلان ضعف داریم. اگر بتوانیم توجه بیشتری به این حوزه داشته باشیم بسیاری از مسائل حل می‌شود. با توجه به سوابق اداری و کاری‌ام، حدود 31 سال کار مدیریتی انجام داده‌ام. هم در عمل و هم به لحاظ نظری با بحث‌های مدیریتی بسیار آشنا هستم.

ایران می‌تواند طی 8 تا 10 سال به اوج شکوفایی برسد

مهمانپرست با اشاره به فعالیتش در سفارت قزاقستان در تهران و استفاده از نیروی جوان اظهار کرد: در سطح کلان می‌توان با نخبگان و تحصیلکردگان در حوزه مدیریتی همکاری کرده و آنها را وارد میدان و راهنمایی کرد. اگر بخش خصوصی با حضور نخبگان و تحصیلکردگان راه بیافتد و در این راستا تسهیلات لازم داده شود به جرأت می‌توانم بگویم که در یک دوره هشت تا 10 ساله ایران به اوج شکوفایی می‌رسد زیرا این کشور ثروتمند، دارای بدنه جوان و برخوردار از موقعیت حساس استراتژیک است.

با گروه و جناحی برای انتخابات رایزنی نداشته‌ام

به گزارش ایسنا،‌ مهمانپرست در ادامه گفت‌وگوی خود در ایسنا، با اشاره به ثبت‌نام خود برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری گفت: من مستقل وارد شده‌ام و به توانایی مردم متکی هستم و معتقدم در همه جناح‌ها آدم‌های خوبی هستند که از منافع ملی حمایت می‌کنند، خوش فکر هستند و به نظام تعلق خاطر دارند.

وی ادامه داد: با گروه و جناحی برای انتخابات رایزنی نداشته‌ام؛ البته از دیروز عصر که کاندیداتوری خود را اعلام کردم، از طرف افراد و گروه‌های مختلف تماس‌های زیادی داشتم که همه اقشار از جمله جوانان بسیجی،‌ هنرمندان سرشناس،‌ نخبگان علمی و دانشگاهی و افراد بانفوذ اجتماعی برای همکاری با بنده اعلام آمادگی و علاقه کردند.

اگر به دنبال کار محدود جناحی نباشیم، مردم استقبال می‌کنند

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه "معتقدم اگر به دنبال کار محدود جناحی نباشیم، مردم حتما استقبال می‌کنند"، توضیح داد: مردم دوست دارند کشورشان رشد کند و سریع‌تر به نقطه مطلوب برسد و برای این هدف باید از همه نیروهایمان استفاده کنیم. به چه دلیل باید برخی را در این روند حذف کنیم؟

در دوره مسئولیتم با تمام رسانه‌ها به یک نسبت ارتباط داشتم

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه با بیان اینکه "انتصاب من به سمت سخنگویی دو - سه ماه بعد از درگیری‌های سال 88 بود"، تصریح کرد: طبیعی بود که فضای جامعه به میان رسانه‌ها هم کشیده شود و برای قبول کردن این سمت، اولین صحبت من با مسئولان این بود که اگر می‌خواهید سیستم سخنگویی با قدرت عمل کند و از رسانه‌ها به عنوان یک همکار یاد کنیم، نباید رسانه‌ای را حذف یا میان آنها تبعیض قائل شویم. در مسائل کلان سیاست خارجی همه باید مشارکت داشته باشند، مگر رسانه و جریان خاصی که بر یک موضوع ضد منافع ملی اصرار داشته باشد.

مهمانپرست در ایسنا

مهمانپرست اضافه کرد: در دوره مسئولیتم با تمام رسانه‌ها به یک نسبت ارتباط داشتم و بزرگترین خوشحالی من این بود که وقتی مساله‌ای پیش می‌آمد که گفتن یا نگفتن آن مصلحت کشور را خدشه وارد می‌کرد، رسانه‌ها با همکاری قابل توجهی این مساله را از ما می‌پذیرفتند. معتقدم باید همین کار را در اداره کشور انجام دهیم و انتظار اکثر مردم هم همین است.

باید ضریب تحمل خود را در برابر سلایق مختلف بالا ببریم

وی با تاکید بر اینکه "باید ضریب تحمل خود را در برابر سلایق مختلف بالا ببریم"، خاطرنشان کرد: کار در وزارت خارجه ما را اینطور تربیت کرده است که تمام سلایق را بپذیریم.

معتقد به جذب سلایق به جای حذف آنها هستم

مهمانپرست در پاسخ به این پرسش که "تاکنون شما درباره مسائل خارجی صحبت می‌کردید؛ آیا برایتان سخت نیست که از این به بعد درباره تحولات کشور نیز سخن بگویید؟" تصریح کرد: برای افرادی مثل ما تحولات داخلی در خون ماست. در زمان سخنگویی وزارت خارجه به مسائل داخلی نمی‌پرداختم چون مسئولیتم چیز دیگری بود اما به هرحال من هم خط فکری خود را دارم. اینکه به یک جریان و گروهی وابستگی نداشته باشیم به این معنی نیست که گروه‌های سیاسی اجتماعی را قبول نداشته باشیم. من معتقد به جذب و جمع سلایق به جای حذف آنان هستم. در هر مقطعی از انقلاب اسلامی حتما خدماتی خوبی صورت گرفته است؛ البته ضعف‌هایی هم وجود داشته است.

وی تاکید کرد: اختلاف سلیقه می‌تواند موجب رشد و پیشرفت شود و هر کسی اصول انقلاب را قبول داشته باشد و به کشور علاقه‌مند باشد، می‌تواند در این دایره بزرگ شرکت کند. بنابراین اگر در مراحل بعد توفیق خدمت به مردم را پیدا کنم، از همه نیروها به ویژه نسل جوان در صحنه‌های مختلف استفاده می‌کنم.

سه اقدام اساسی برای حل مشکلات اقتصادی کشور

مهمانپرست درباره نگاهش به اقتصاد ایران نیز اظهار کرد: وقتی در تایلند بودم مشاهده می‌کردم که این کشور در پرورش و صادرات میگو سرآمد است و 50 درصد صادرات میگو به جهان را در اختیار دارد، در حالی که فقط 60 هزار هکتار از زمین‌های تایلند به پرورش میگو اختصاص یافته بود. این در حالی بود که در همان زمان در استان بوشهر 120 هزار هکتار زمین آماده پرورش میگو بود. بنابراین با رایزنی بسیار چند تیم کارشناسی از تایلند به ایران آمدند؛ البته موفقیت‌هایی هم داشتند و تولیدات ما را پنج برابر کردند اما با توجه به امکانات ایران، انتظار ما بالاتر بود.

وی درباره دلایل موفقیت‌آمیز نبودن این طرح به طور کامل، گفت: در گزارش‌هایی که به دست ما رسید این‌گونه آمده بود که دولت وام کم‌بهره به تولیدکنندگان می‌دهد اما این وام‌ها در زمینه خاص خود به کار گرفته نمی‌شود یا در یک شرکت خصوصی مربوط به شیلات مدیران دولتی سهام دارند نه خصوصی و این شرکت رغیب بخش خصوصی شده است. بنابراین اگر بخواهیم مشکلات اقتصادی کشور را حل کنیم، باید سه اقدام اساسی انجام دهیم.

مهمانپرست در ایسنا

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری آینده در تشریح این سه اقدام اظهار کرد: ابتدا باید بدنه دولتی کوچک شود، دوم اینکه بخش خصوصی تقویت شود و سوم اینکه همه درآمدهای نفتی و منابع زیرزمینی باید در صندوق توسعه ملی متمرکز شود و برای اجرای پروژه‌های زیربنایی به کار گیریم.

بودجه هدفمندی یارانه‌ها به خوبی به کار گرفته نشد

مهمانپرست با اشاره به بودجه سال 91 گفت: بودجه در بخش مربوط به هدفمندی یارانه‌ها 66 هزار میلیارد تومان بود و نرخ ارز مرجع 1226 تومان، که چیزی حدود 50 میلیارد دلار می‌شود. این رقم بالایی است و اولین گامی بود که برای هدفمندی برداشته شد اما متاسفانه به خوبی به کار گرفته نشد. اگر برنامه‌ریزی خوب و دقیقی از محل درآمدهای نفت داشته باشیم می‌توانیم رقم‌های قابل توجهی در حمایت از بخش خصوصی، ایجاد اشتغال و غیره بکار گیریم و در یک دوره هشت تا ده سال کشور به لحاظ اقتصادی وضعیت درخشانی‌ پیدا می‌کند.

وی در برابر این پرسش که "نظرتان درباره ارائه برنامه‌های کاندیداهای ریاست جمهوری به شورای نگهبان چیست؟" پاسخ داد: هرکس می‌خواهد برای یک مسئولیت خطیر وارد صحنه شود باید طرح و برنامه داشته باشد. انتظار نیست که رییس‌جمهور در همه زمینه‌ها متخصص باشد اما انتظار داریم از افراد متخصص استفاده کند و در عین حال رییس‌جمهور باید نسبت به مباحث کلان کشور دیدگاه کلی داشته باشد و اولویت‌های را بداند. دریافت برنامه کاندیداها یک گام مثبت هست که می‌تواند به ارتقای کیفیت انتخابات کمک کند.

انتخاب افراد فقط بر اساس محبوبیت نباشد

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به منحصر به فرد بودن انتخابات این دوره ریاست جمهوری گفت: به غیر از مشارکت گسترده کاندیداها در این دوره شاهد حضور افراد شاخص هستیم. باید کمک کرد که افراد فقط بخاطر محبوبیت انتخاب نشوند، در حالی که هیچ برنامه‌ای ندارند یا ایده‌هایشان با شرایط کشور و اندیشه‌های حاکم بر آن سازگاری ندارد.

مهمانپرست در ادامه خاطرنشان کرد: وظیفه تعیین کاندیداها و شرایطشان در اختیار شورای نگهبان است و اگر هم در اعلام نتایج انتقاد و اعتراضی باشد کاندیداها می‌توانند اعتراضشان را در چارچوب قانون بیان و آن را پیگیری کنند.

به یک انتخابات پر حماسه نیاز داریم

به گزارش ایسنا، این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که "در شرایط فعلی رقابت برای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟" گفت: ما باید کمک کنیم در جایگاهی که هستیم این شور و اشتیاق مردمی به حداکثر برسد. واقعا مهم است که مردم در عرصه‌های گوناگون در صحنه حضور داشته باشند و چنین کشوری دیگر از دشمن نمی‌ترسد. دشمنان کشور نیز اگر ببینند که مردم با وجود توطئه‌ها و اتهامات هنوز در صحنه حضور دارند در این صورت دست از فتنه‌انگیزی برمی‌دارند.

وی با بیان اینکه "بر ماست که مشارکت مردمی را در انتخابات افزایش دهیم"، تاکید کرد: نقش رسانه‌ها در این رابطه بسیار مهم است و امیدوارم این انتخابات با فعالیت و مشارکت همه مردم برگزار و به برگ درخشانی برای این کشور تبدیل شود.

مهمانپرست با بیان اینکه "ما به یک انتخابات پر حماسه نیاز داریم"، خاطرنشان کرد: انتخاب نام حماسه سیاسی و اقتصادی از سوی مقام معظم رهبری یک انتخاب مدبرانه و تیزهوشانه با توجه به شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی است. ما باید این خواست رهبری را محقق کنیم و از همه ابزارها امکانات استفاده کنیم تا زمینه حضور حماسی مردم در انتخابات فراهم شود.

برای معرفی تیم و اعضای ستاد مهلت مناسب وجود دارد

وی درباره معرفی رییس ستاد و اعضای تیم خود در انتخابات نیز گفت: به طور حتم برای بخش‌های مختلف افرادی مهمی در نظر گرفته‌ام اما یک مهلت مناسب نیز وجود دارد که می‌تواند افراد توانا‌تر را هم انتخاب کرد. بگذارید کمی زمان بگذرد، در مقطع بدی اعضای تیم و رییس ستاد انتخاباتی را معرفی می‌کنم.

روایت مهمانپرست از تصمیمش برای کاندیداتوری

سخنگوی پیشین وزارت خارجه درباره نظر علی‌اکبر صالحی وزیر امور خارجه کشورمان درباره ثبت‌نام وی در انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: آقای صالحی جمعه شب بعد از اینکه من تصمیم نهایی را گرفتم مطلع شدند. در این باره با دوستان قدیمی خود که پس از پیروزی انقلاب با ما هم بودیم مشورت‌هایی کرده بودم. از آنجایی که در کارهای مهم، زمانی که نتایج گوناگون وجود دارد، استخاره قرآن می‌گیرم، در این باره نیز این کار را انجام دادم.

مهمانپرست ادامه داد: از خدا خواستم به هر دلیلی اگر ورود من به صحنه موجب ایجاد مشکل یا اختلاف می‌شود جواب استخاره به شکلی باشد که وارد صحنه نشوم اما اگر ورود من نتیجه مطلوبی برای انتخابات داشته و خواست رهبری را محقق کند استخاره‌ام خوب باشد. بر همین اساس استخاره کردم که جواب آن بسیار عجیب بود.

وی اضافه کرد: پس از استخاره، جمعه شب با آقای صالحی تماس گرفتم و به شوخی به وی گفتم که ما مدام گوش می‌کنیم که شاید ثبت‌نام کرده باشید اما خبری از شما نیست و او نیز به شوخی پاسخ داد که چرا شما هم حرف من را باور نمی‌کنید؟ پس از اندکی صحبت و شوخی، من به وی اعلام کردم که در جمع‌بندی نهایی به این نتیجه رسیدم که وارد صحنه شوم. آقای صالحی نیز توصیه‌هایی به بنده داشتند و من توکل بر خدا کرده و ثبت‌نام کردم.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری درباره نظر خانواده وی نسبت به اعلام کاندیداتوری‌اش گفت: سالهاست خانواده من به این شرایط عادت کرده‌اند. خانم من فرزند شهید است و به این مسائل عادت دارد.

عراقچی یکی از ورزیده‌ترین نیرو‌های وزارت خارجه است

وی درباره عهده‌گیری سخنگویی وزارت خارجه از سوی عباس عراقچی نیز اظهار کرد: وی یکی از ورزیده‌ترین و بهترین نیرو‌های وزارت خارجه است که دارای تحصیلات و سوابق خوبی است. آرامش و تسلط وی، به سخنگویی او کمک خواهد کرد. بنده و وی امروز به طور مفصل در این باره با یکدیگر گفت‌وگو کردیم. من سخنگویی را کنار گذاشته‌ام ولی هنوز در معاونت دیپلماسی عمومی و رسانه حضور دارم.

مهمانپرست در برابر این پرسش که "آیا تحریم‌ها مشکل اصلی جامعه هستند یا سوءمدیریت موجب بخش عمده مشکلات است؟" پاسخ داد: افراط و تفریط در بعد کارشناسی نباید وجود داشته باشد. اگر بخواهیم بگویم تحریم‌ها مشکل اصلی جامعه هستند یا برعکس، تفریط کرده‌ایم. مشکلات مختلفی در جامعه وجود دارد که بخشی از این مشکلات، تحریم‌ها‌، دشمنی‌ها، اقدامات ظالمانه و جنگ تمام عیار علیه ماست.

وی ادامه داد: بخش اعظم مشکلات در جامعه به دلیل تحریم‌ها و فشارهای سنگین است؛ البته در حوزه مدیریت نیز اشکالاتی وجود دارد که باید برطرف شود. من هیچ‌کدام را مطلق نمی‌دانم.

سخنگوی پیشین وزارت خارجه همچنین درباره امکان اعمال سلایق مختلف در اجرای سیاست‌های خارجی گفت: سازوکاری در نظام جمهوری اسلامی ایران طراحی شده است که بر همین اساس موضوعات مهم در شورای امنیت بررسی شده و آنچه که مصوب می‌شود به نظر مقام معظم رهبری می‌رسد و پس از تایید آن سیاست کلان اجرا می‌شود.

اگر دستگاه سیاست خارجی از جایگاه رفیعی برخوردار باشد، منافع ملی بهتر تامین می‌شود

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری افزود: در دستگاه سیاست خارجی، ما مجری سیاست‌های کلان بودیم اما این بدان معنا نیست که نتوانیم در تصمیمات نظری اعمال کنیم. سیاست‌های کلی تدوین و ابلاغ می‌شود اما در اجرای آن می‌تواند سلایق مختلف نقش داشته باشد.

وی با بیان اینکه "در سیاست خارجی، افراد و انسان‌ها مخاطب ما هستند"، تصریح کرد: سخت‌ترین آدم‌ها ممکن است اگر رفتار محکم و اصولی شما را ببینند تحت تاثیر قرار بگیرند. فضای مورد خطاب ما افکار عمومی کشورهاست. سیاست خارجی این است که افکار عمومی را به سمت واقعیت‌ها سوق دهیم. در سیاست خارجی واقعیت‌ها باید منعکس و زمینه برای کمتر شدن فتنه‌ها و توطئه‌ها فراهم شود.

مهمانپرست اضافه کرد: اصول مصوب در سطح کلان را می‌توان به گونه‌ای اجرا کرد که در عمل موفق باشد یا نه‌. با توجه به شرایط کنونی مولفه‌های جدیدی در میزان موفقیت سیاست خارجی وجود دارد که یکی از آنها دیپلماسی عمومی است که باید این موضوع جدی گرفته شود. بر همین اساس اگرچه در این دولت مبنا بر کوچک کردن دولت بود و بسیاری از معاونت‌های وزارت خارجه ادغام شد، اما مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه بوجود آمد. این گام درست بوده و باید کامل شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: اگر دستگاه سیاست خارجی و وزارت خارجه کشور از جایگاه رفیعی برخوردار باشد، منافع ملی بهتر تامین می‌شود و به بالاترین ظرفیت تاثیرگذاری خود می‌رسد. باید همه امکانات لازم فراهم شود. در این باره نقش هماهنگی وزارت خارجه با سایر دستگا‌ه‌ها در قدرتمند کردن این وزارتخانه نقش مهمی دارد. اگر سیاست نظام هماهنگی لازم را داشته باشد، جایگاه سیاست خارجی ارتقا می‌یابد. به نظر من باید تلاش گسترده‌ای انجام شود تا جایگاه وزارت خارجه به نقطه‌ رفیع برسد.

انتخابات پیش رو را حساس ارزیابی می‌کنم

مهمانپرست با بیان اینکه "انتخابات پیش رو را حساس ارزیابی می‌کنم"، خاطرنشان کرد: این انتخابات حتما باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد تا با توجه به موقعیت کشور ما، وضعیت مطلوبی که مورد نظر مقام معظم رهبری و مردم است باید فراهم شود.

وی ادامه داد: ارتباط تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی با مسائل سیاست داخلی و طراحی‌هایی که علیه کشورمان صورت گرفته ایجاب می‌کند که به هر شکلی هر فردی بتواند کمکی کند که مشارکت فعال و جدی بوجود آید، بسیار می‌تواند به نفع کشور باشد. مشورت‌هایی که با دوستان و افراد در جاهای مختلف داشتم، من را تشویق کرد که حتما به طور جدی وارد عرصه انتخابات شوم و نهایتا هم به قرآن استخاره کردم و بر مبنای استخاره عمل کردم.

تغییرات و تحولات بزرگی در حال وقوع است

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری در برابر این پرسش که "علت تصمیم شما برای ثبت‌نام در انتخابات چه بود؟"، پاسخ داد: کار من به دلیل ارتباط نزدیک با موضوعات مختلف سیاست خارجی ایجاب می‌کند مسائل کشور را به طور کامل رصد کنم و آن را در ارتباط با تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی ببینم و در واقع مسائل داخلی‌مان را کاملا مرتبط با تحولات سیاست خارجی ارزیابی می‌کنم. شرایطی که در حال حاضر در منطقه و سطح بین‌الملل در حال وقوع است، شرایط معمولی نیست.

مهمانپرست با بیان اینکه "تغییرات و تحولات بزرگی در حال وقوع است"، توضیح داد: ساختار قدرت در حالت تغییر است و نقش جمهوری اسلامی ایران نیز در این تحولات بسیار تاثیرگذار بوده است. مدیریت تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی می‌تواند وضعیت آینده منطقه را روشن کند. اگر دشمنان جهان اسلام، کشورهای قدرت‌طلب و سلطه‌گر موفق به مدیریت تحولات منطقه شوند، نقشه‌های خطرناکی را برای کشورهای منطقه دنبال می‌کنند و اگر جریان ارزشی و کشورهای مستقل توانایی مدیریت تحولات منطقه را پیدا کنند و اجازه ندهند فتنه‌گری‌ها در منطقه به وجود آید، حتما آینده درخشانی برای منطقه بویژه خاورمیانه خواهیم داشت.

مهمانپرست در ایسنا

وی ادامه داد: نقش ایران در زمینه تاثیرگذاری و مدیریت‌ تحولات منطقه بسیار اهمیت دارد و نتایج تحولات منطقه بر کشورمان نیز قابل توجه است. یکی از فشارهایی که با آن روبرو هستیم، به دلیل همین تاثیرگذاری ما در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است. فشارها به این دلیل است که دست از اصولمان بکشیم و وادار به عقب‌نشینی شویم و دایره اهداف خود را در داخل مرزهایمان محدود کنیم؛ بنابراین اگر مشکلات مختلفی را به خاطر فشارها در داخل احساس می‌کنیم و فکر می‌کنیم باید برای اداره کشور و رفع مشکلات اقدام اساسی انجام داد، حتما با اشراف و تسلطی به مسائل سیاست خارجی باید سعی کنیم روابط خارجی را در نقطه مطلوبی قرار دهیم و جایگاه دستگاه سیاست خارجی باید جایگاه رفیع و تاثیرگذاری باشد.

مهمانپرست همچنین در تشریح اهدافش برای ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: نکته دومی که موجب شد تصمیم جدی در این زمینه داشته باشم، ویژگی‌های کشور و جمعیتمان است. ما حدود 45 میلیون نفر زیر 35 سال داریم. همه کسانی که پس از انقلاب به دنیا آمده‌اند زیر 35 سال هستند. زمان انقلاب ایران حدود 34 میلیون نفر جمعیت داشت و از آن زمان تاکنون چند میلیون نفر فوت کرده‌اند و جمعیت فعلی که حدود 70 میلیون نفر است به معنی این است که حدود 46 میلیون افرادی هستند که پس از انقلاب به دنیا آمده‌اند و زیر 30 سال هستند. حداقل 30 میلیون نفر از این جمعیت بین 15 تا 35 سال هستند، 30 میلیون نفر از مردم کشور ما در قشر جوان خلاصه می‌شوند و اگر قرار باشد در کشور حماسه‌ای ایجاد شود، این 30 میلیون نفر باید این حماسه را به وجود آورند.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ادامه داد: همچنین اگر خدای نکرده بخواهد تهدیدی علیه کشور صورت گیرد، این 30 میلیون مورد هدف خواهند بود. اگر قرار باشد رشد و توسعه و پیشرفت جدی داشته باشیم، این 30 میلیون باید آن را انجام دهند و اگر کشور مشکلات بزرگ اجتماعی و اقتصادی مانند قاچاق مواد مخدر، اعتیاد، تجاوز و ... وجود داشته باشد، این قشر است که درگیر این مساله می‌شود.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری اضافه کرد: اگر به همه کسانی که برای اداره کشور برنامه دارند و تلاش می‌کنند برنامه‌هایشان را ارائه کنند دقت کنیم، می‌بینیم همه برنامه‌ها متوجه همین بخش 30 میلیونی است. در زمینه اشتغال، ازدواج، مسکن، تحصیلات عالیه، اوقات فراغت و ... شاهد این موضوع هستیم؛ بنابراین کارهای اساسی در کشور ما باید متوجه این 30 میلیون نفر باشد. حتی اگر افرادی در کشور ما که در سنین بالاتری هستند و مشکلات مختلف اقتصادی و اجتماعی داشته باشند، بزرگ‌ترین نگرانی‌هایشان فرزندانشان هستند که اگر برای آن فرزندان بتوانیم کاری انجام دهیم نگرانی خانواده‌ها برطرف می‌شود.

دغدغه فکری خانواده‌های ایرانی، نسل جوان و فرزندانشان است

مهمانپرست با بیان اینکه "دغدغه فکری خانواده‌های ایرانی، نسل جوان و فرزندانشان است"، توضیح داد: باید ببینیم چه اندازه از دنیای این جوانان اطلاع داریم و خواسته‌های آنها چیست و حتی تعریفی که جوان از آینده خود مطرح می‌کند چیست؟ ممکن است کاملا از آنچه که نسل قبلی راجع به آن فکر می‌کرد کاملا متفاوت باشد.

وی افزود: اگر قرار باشد در این کشور تحولی صورت گیرد باید با این قشر آشنا شویم، نیازش را بفهمیم و خواسته‌ها و ایده‌هایش را بدانیم و بشنویم و طوری همراهی کنیم که این قشر به حرکت درآید، بخواهد و انگیزه پیدا کند که کارهای بزرگ انجام دهد؛ آن زمان است که حماسه‌ها از جمله حماسه سیاسی و اقتصادی شکل می‌گیرد و تهدیدها را تبدیل به فرصت‌ها می‌کند.

مهمانپرست اضافه کرد: خواسته مقام معظم رهبری و مسئولان ارشد کشور نیز این است که حضور و مشارکت گسترده، پرشور و بانشاطی داشته باشیم و سلیقه‌های مختلف به میدان بیایند و ما را از نقطه حساس و تعیین‌کننده‌ای که در آن قرار داریم به سمت آینده درخشانی هدایت کنند. مقام معظم رهبری بارها اشاره فرموده‌اند که در یک پیچ تاریخی بزرگ هستیم. ما پیچ تاریخی را در سیاست خارجی بدین‌گونه متوجه می‌شویم که شرایط حساس و تعیین‌کننده‌ای در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی پیش روی ماست که باید با تدبیر و درایت از این پیچ به سلامت عبور کنیم و آن زمان آینده بسیار درخشانی در انتظار ما خواهد بود. این کار فقط با یک حضور حماسی امکان‌پذیر است نه حضور معمولی و مشارکت پایین. این انتخابات بسیار مهم و در یکی از حساس‌ترین شرایط سیاسی کشور و مهم‌ترین دوره‌های تاریخی در حال انجام شدن است.

ارتباط نزدیکی با بخش‌های مختلف مردم دارم

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در برابر این پرسش که "چه رویکرد جدیدی نسبت به سایر کاندیداها را دنبال خواهید کرد؟" پاسخ داد: اشکالی که وجود دارد و به خاطر نوع فعالیتم، که دیپلماسی عمومی بوده است و مقید به وجود فاصله بین خود و مردم نبوده‌ام، ارتباط نزدیک‌تری با بخش‌های مختلف مردم دارم.

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو، درباره حضور شخصیتهایی مانند ولایتی و متکی و افرادی با سابقه فعالیت در وزارت امور خارجه و در پاسخ به اینکه "چه ویژگی‌های متفاوتی نسبت به این افراد دارید؟" گفت:‌ مردم از برخوردهای جناحی، گروهی و حذفی خوششان نمی‌آید. احساس مردم این است که ما کشور بزرگی با تاریخ و تمدن چند هزار ساله هستیم و ظرفیت‌های بزرگی در کشورمان وجود دارد. انتظار مردم این است که از همه ظرفیتها برای رشد کشور استفاده کنیم و یکدیگر را حذف نکنیم. در مقاطع مختلف دوره‌های مختلفی را پشت سر گذاشته‌ایم اما متاسفانه هر گروه سیاسی که روی کار می‌آمد جزو اولین اقداماتش این بود که گروههای رقیب را حذف می‌کند و این در واقع حذف کردن ظرفیتهای کشور است. در وزارت خارجه یاد گرفتیم از منابع ملی دفاع کنیم و همه ظرفیتها را در نظر بگیرم.

مهمانپرست با تاکید بر اینکه "هرکس را که به کشور علاقه‌مند و به منافع ملی پایبند است و اصول اساسی نظام را قبول دارد و دلش می‌خواهد برای عزت و سربلندی کشور فعالیت کند، در کنار خود می‌بینیم"، در عین حال اضافه کرد: اگر افرادی هم با سوابق سیاست خارجی وارد کارهای جناحی و گروهی شوند و آن دید را بخواهند حاکم کنند، شاید نتوانند همه ظرفیتها را به میدان آورند. مردم ترجیح می‌دهند افرادی اداره کشور را در دست بگیرند که دید فراگیر داشته باشند و از همه ظرفیتها استفاده کنند.

وی با تاکید بر اینکه "داشتن حرفهای جدید یکی از نکات بسیار مهم برای رئیس‌جمهور آینده است"، توضیح داد: بسیاری از دوستان ما هستند که سوابق و تجربیات بسیار خوبی دارند اما حرفهای جدیدی ندارند و مطالبی که در طول بیش از 30 سال گذشته در ذهن داشته‌اند با همان چارچوب‌ها می‌خواهند دنبال کنند. باید از روش‌های جدید، ابتکارات و تحرک نو و استفاده از نیروهای جدید و خلاق و جوان کشور بهره بگیریم. اگر حلقه‌های مدیریتی را محدود و بسته ببینیم، هیچ زمان نوبت به نسل جدید نمی‌رسد.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: معتقدم اگر بخواهیم به توفیقات بزرگ دست پیدا کنیم باید نسل جدیدی را به صحنه آوریم.

وی در برابر این پرسش که "طرح جدید شما درباره جوانان چیست؟" پاسخ داد: ما می‌توانیم از اصول سیاست خارجه‌مان و چارچوب‌هایی که در سطح کلان توسط مقام معظم رهبری تدوین می‌شود و محورهای اساسی که برای دفاع از کشورمان دارد با قدرت دفاع کنیم اما ادبیاتی در روابط خارجی داشته باشیم که جذاب باشد و فرهنگ و تمدن ما را به خوبی به مردم دنیا معرفی و واقعیتهای کشورمان را ترسیم و نیز اتهامات علیه کشورمان را برطرف کند. ما ملتی شایسته داریم و اگر به خوبی ویژگی‌های این ملت را منعکس کنیم، بسیاری از طرحهایی که برای تخریب افکار عمومی علیه مردم ما پیگیری می‌شود خنثی خواهد شد.

دستور کار ما توسعه روابط با همه کشورهاست

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری همچنین در پاسخ به اینکه "سیاست شما درباره تعامل با اروپا و آمریکا در دولت آینده چه خواهد بود؟"، گفت: ما در سیاست خارجی فقط برای رژیم صهیونیستی مشروعیت قایل نیستیم و دستور کار ما توسعه روابط با همه کشورهاست در صورتی که روابط خصمانه با ما نداشته باشند. در دولت بعدی هم باید این مساله مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: چند کشور معدود هستند که در روابط‌شان با ما اغلب دشمنی و خصومت دیده می‌شود. در این باره هم مقام معظم رهبری رهنمودهای دقیقی را مطرح کرده‌اند. از جمله این کشورها آمریکاست که باید دست از دشمنی با ملت ایران بردارد. ما معتقدیم مقامات اروپا و آمریکا با تصمیمات خود برای محکوم کردن روابط‌شان با ایران، ملت خود را محدود می‌کنند. ما می‌توانیم با آنها بهترین روابط را داشته باشیم، اگر در نوع رفتارشان روش‌های مناسب‌تری را به کار بگیرند.

مهمانپرست درباره رویکرد ایران در مذاکرات با 1+5 در آینده نیز اظهار کرد: مذاکرات ما با کشورهای قدرتمند بویژه کشورهای غربی و 1+5 موقعی به نتیجه می‌رسد که محترمانه و از موضع برابر از سوی آنها برخورد شود. طرف مقابل ما باید بداند که بکارگیری روش‌های غلط فایده ندارد. آنها تهدید و فشار را همزمان با مذاکرات پیش می‌برند برای اینکه ما را به موضع ضعف بیندازند، اما این مساله نتیجه‌ای در بر نخواهد داشت.

سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه ادامه داد: مذاکره محترمانه و متعادل وقتی شکل می‌گیرد که ما از موضع اقتدار وارد مذاکره شویم و این وقتی است که در داخل و خارج از کشور اقتدارمان را به نمایش گذاشته و آن را تثبیت کنیم.

وی درباره فراهم شدن زمینه‌های اقتدار داخلی نیز خاطرنشان کرد: وقتی وحدت و انسجام ملی، پایبندی به اصول و ارزش‌ها و وحدت فرماندهی شکل می‌گیرد، می‌توان اقتدار داخلی را شاهد بود.

شرط پیروزی در جنگ کنونی با برخی کشورها، وحدت در فرماندهی است

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، با بیان اینکه "شرط پیروزی در جنگ کنونی با برخی کشورها، وحدت در فرماندهی است که آن هم مقام معظم رهبری است"، گفت: انتخابات محل آزمایش جدی برای مردم ماست که اقتدار ملی‌شان را به نمایش بگذارند. البته اینها شرط لازم هستند، شرط کافی این است که در خارج از کشور اقتدارمان را به نمایش بگذاریم که صحنه عملی آن تحولات منطقه است و ایران باید در آن نقش خود را تثبیت کند.

سخنگوی پیشین وزارت خارجه اضافه کرد: وقتی اجازه ندهیم فتنه‌ها علیه کشورهای مستقل در منطقه شکل گیرد، اقتدار ما فراهم شده است و ایران قدرتمند ظهور و بروز پیدا می‌کند و هر مذاکره‌ای از موضع قدرت خواهد بود. آنها اصرار بر مذاکره در شرایط فشار و تهدید دارند و می‌خواهند ما را به نقطه ضعف بکشانند در حالی که اصرار ما این است که خود را تقویت کنیم و از موضع قدرت وارد مذاکره شویم. معتقدم چند ماه آینده برای تحقق چنین هدفی بسیار تعیین کننده است.

مهمانپرست در ادامه در ارائه بیوگرافی خود، با اشاره به اینکه "پدرم ارتشی بود"، گفت: ما از طبقه متوسط جامعه بودیم و تا سال‌ها پس از پیروزی، اجاره‌نشین بودیم. پدرم به تحصیل فرزندانش بسیار اهمیت می‌داد و به نوعی ما در خانواده مجبور به تحصیل بودیم به همین دلیل در 16 سالگی وارد دانشگاه شدم.

وی ادامه داد: همسرم فرزند شهید است. پدرش در مقابل درب منزلشان ترور شد و به شهادت رسید، همسرم کارشناسی ارشد دارد و ما دو فرزند دختر و پسر داریم. فرزند دخترم دانشجوی دکترای مهندسی پزشکی است و فرزند پسرم دانشجوی فوق دکترای مهندسی مکانیک است.

این کاندیدای احتمالی یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با اشاره به تحصیلات خود اظهار کرد: در سال 55 در رشته ریاضی و علوم کامپیوتر وارد دانشگاه صنعتی‌شریف شدم اما از آنجا که تحصیل را دوست داشتم، در رشته‌های دیگری از جمله مدیریت دولتی، MBA، DBA تحصیل کرده‌ام.

وی در پاسخ به اینکه "برخی معتقدند بسیاری افرادی که خود را برای کاندیداتوری ثبت‌نام کرده‌اند، به دنبال معرفی خود به دولت آینده هستند تا در آن دولت جایی داشته باشند"، گفت: ما در انقلاب این چیزها را یاد نگرفته‌ایم. برای دست یافتن به منافع شخصی، راه‌ها و فرصت‌های زیادی وجود دارد و خجالت می‌کشیم درباره این چیزها صحبت کنیم. ما بهترین فرزندان این کشور را در راه دفاع از کشور فدا کرده‌ایم و این مساله با جوانمردی سازگار نیست که کسی بخواهد برسر چنین چیزهایی معامله کند، حتی اگر کسی این تفکر را داشته باشد معلوم نیست با ورود به چنین عرصه‌ای چه چیز را دریافت کند. ممکن است در مقابل هجمه‌های شدیدی قرار گیرد و انتظارش را نداشته باشد.

مهمانپرست در ایسنا

مهمانپرست در ادامه به دیگر پرسش‌های خبرنگاران ایسنا بدین شرح پاسخ داد:

*در سال 88 به چه کسی رای دادید؟

مهمانپرست: احمدی‌نژاد.

*سال 84 چطور؟

مهمانپرست: در دور اول به آقای هاشمی رای دادم و در دور دوم از آنجا که در ماموریتی بودم و امکان رای‌گیری و وجود صندوق رای فراهم نبود، نتوانستم رای دهم.

*نظرتان درباره حوادث سال 88 و رفتار میرحسین موسوی چیست؟

مهمانپرست: آقای موسوی اشتباه کردند. او با توجه به سوابقش در اداره جنگ می‌توانست به شکل مناسب‌تری رفتار کند و به شور و نشاطی که در انتخابات 88 به وجود آمده بود، کمک کند تا ظرفیت جدیدی برای کشور ایجاد شود.

صددرصد با بالا رفتن از دیوار سفارت مخالف بودیم

*حمله به سفارت انگلیس؟

مهمانپرست: صددرصد با بالا رفتن از دیوار سفارت مخالف بودیم. اینکه جوانان اعتراض داشته باشند، حقشان است‌، اما اینکه وارد سفارت شوند را به هیچ وجه تایید نمی‌کردیم و معتقدم کسانی که دست به این کار زدند، یا احساساتشان بر عقل‌شان غلبه کرده بود و یا اصولا جزو بچه‌هایی که دلسوز نظام و انقلاب هستند نبودند و افرادی در آنها نفوذ کرده بودند.

*منوچهر متکی؟

من با آقای متکی رابطه 30 ساله دارم و به عنوان یک بزرگتر به او احترام می‌گذارم. اما در کار ممکن است هرکسی سلیقه خاص خود را داشته باشد. متکی ظرفیت خوبی دارد، فردی است که از انقلاب اسلامی بیرون آمده و خالصانه برخورد می‌کند.

*به نفع آقای متکی کنار می‌روید؟

من به نفع هیچ‌کس از انتخابات کنار نمی‌کشم.

*چاوز؟

در آمریکای لاتین رهبر قابل ستایشی بود. جلوی سیاست ظالمانه آمریکا ایستاد و به طور کل رهبری تاثیرگذار بود. روابطش با ایران و همزمانی ریاست‌جمهوری‌اش با آقای احمدی‌نژاد فرصت خوبی برای بهبود روابط میان دو کشور بود. او شایسته ستایش بود.

*پسرتان سربازی رفته است؟

در مقطعی، قانونی در این رابطه وجود داشت که کسانی که دو سال خارج از کشور بودند می‌توانستند سربازی‌شان را بخرند. در سال‌های 1375 تا 1379 که بنده مامور در تایلند بودم و فرزندم در ایران مشغول تحصیل بود و از معافیت تحصیلی برخوردار بود، مشمول این قانون شد.

*در دوره سخنگویی‌تان در وزارت خارجه پیش آمده که سوال خبرنگاری شما را مستاصل سازد؟

خیر. برخی مواقع برخی سوالات به مصلحت کشور نبوده است و بهتر بود آن سوال پرسیده نمی‌شد. در بین خبرنگاران خارجی، بودند کسانی که با سوالاتشان به دنبال پیدا کردن نقطه‌ضعف در مواضعمان بودند، اما در دوران من فکر نمی‌کنم چیزی گیرشان آمده باشد.

*با آمدن هاشمی در عرصه انتخابات موافقید؟

مهمانپرست: ما برای اداره کشور و رشد و توسعه جدی کشورمان به نسل جدید نیاز داریم و در مدیریت افراد باتجربه و بزرگ می‌توانند به این نسل جدید کمک کنند. معتقدم مهم‌ترین بخش جامعه ما را نسل جوان تشکیل می‌دهند و نمی‌توانیم به افرادی که تفاوت زیادی با این نسل دارند و مشکلات و خواسته آنها را درک نمی‌کنند و صرفا به خاطر تجربیاتشان پا به عرصه می‌گذارند، اکتفا کنیم. بسیاری از این دوستان محترمند و تجربه قابل توجهی دارند اما حرف جدیدی برای مردم و جوانان ندارند. نسل جدید به حرف و برنامه جدید نیاز دارد و حتما نسل قدیمی‌تر می‌تواند در کنارش نقش مهمی داشته باشد.

* اگر دوباره آقای احمدی‌نژاد کاندیدا شوند، به او رای می‌دهید؟

مهمانپرست: آقای احمدی‌نژاد دو بار انتخاب شده‌اند و بطور طبیعی برای این دوره دیگر نمی‌توانند. اگر قرار بود به برخی افراد خاص رای دهم و یا به نفع کسی کنار روم، صادقانه بود که وارد عرصه انتخابات نمی‌شدم.

*پس به خودتان رای می‌دهید؟

مهمانپرست: لزوما نه.

* منظورم این بود که هنوز قبولشان دارید؟

بالاخره من سخنگوی وزارت خارجه ایشان بودم و اگر یکی از دیگری ناراحت بود، کنار می‌کشید اما این اتفاق نیفتاد. در سیاست خارجی ما از مواضع و برنامه‌هایی که توسط مسوولان تدوین می‌شود حمایت می‌کنیم، اما سطح سیاست خارجی برای برخی طرح‌های کلان بالاتر از رییس جمهور است، اما در کل ما مجری سیاست خارجی بودیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۲ ۱۷:۳۳

حتما

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۲۳ ۰۰:۲۷

آقا رامین رو چشم ما جا داری. کارت درسته