• یکشنبه / ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92022215067
  • خبرنگار : 71480

واعظ زاده: چاره رفع مشکلات کشور، استقرار دولت غیرجناحی است

واعظ زاده: چاره رفع مشکلات کشور، استقرار دولت غیرجناحی است

رییس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت با بیان اینکه "جمع‌های دانشجویی برای من بسیار آشناست و در تمام دوران جوانی‌ام اشتیاق به فعالیتهای اجتماعی داشته‌ام"، خطاب به دانشجویان گفت: به هر سوال و انتقادی که از من داشته باشید با کمال طیب خاطر جواب می‌دهم اما یادآور می‌شوم که تن من به سیاست خورده است.

رییس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت با بیان اینکه "جمع‌های دانشجویی برای من بسیار آشناست و در تمام دوران جوانی‌ام اشتیاق به فعالیتهای اجتماعی داشته‌ام"، خطاب به دانشجویان گفت: به هر سوال و انتقادی که از من داشته باشید با کمال طیب خاطر جواب می‌دهم اما یادآور می‌شوم که تن من به سیاست خورده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، صادق واعظ زاده در برنامه‌ای که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شده بود، اظهار کرد: من معتقدم نیروی اصلی پیش‌برنده اجتماع و بویژه در جوامعی که جمعیت آن جوان است، مثل جامعه ما که متوسط جمعیت جامعه 29 سال است، جوانان هستند و این یک واقعیت است که موتور پیشرفت جامعه جوانان هستند. این حرف رهبری است. پیشرفت برای جامعه ما شرط بقاست و اگر جامعه ما که هنوز جامعه جوانی است سریع پیشرفت نکند و رقبای خود را پشت سر نگذارد، انقلاب ما و عزت ایران شرط بقا ندارد.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه "اولین شرط پیشرفت سریع، سرمایه معنوی است"، تصریح کرد: سرمایه معنوی و انسانی ما بی‌نظیر است. همه‌چیز برای پیشرفت سریع آماده است و نکته بعد اینکه متاسفانه تقریبا هیچ چیز سرجای خودش نیست. من هم گاهی اوقات مثل شما خیلی عصبانی می‌شوم؛ از کمبودها و اشتباهات، از مسئولان، از ندانم‌کاری‌ها، از مدیران؛ اما نباید سیاه‌نمایی کنیم.

وی ادامه داد: کسانی آمده‌اند خدماتی کرده‌اند ولی اشتباهات و کم‌کاری‌هایی هم بوده است. ما باید یک نقشه کلان برای کشور داشته باشیم. ما در خوزستان که یک سرزمین با منابع فراوان و مردم پرتلاشی است چیزی کم نداریم و همه‌چیز داریم اما تدبیر و برنامه علمی و مدیریت صالح و امین و پابرجا نداریم. تغییر و تحولات مدیریتی در این استان بیش از جاهای دیگر ایران است. البته نمی‌خواهم بگویم که وضع کشور آنقدر بد است که نمی‌شود برای آن کاری کرد.

واعظ زاده با اشاره به برنامه‌های خود اظهار کرد: من یک دوره شش ماهه عادی‌سازی دارم که طی آن شایسته‌گزینی می‌کنیم و مدیران برجسته را در هر حوزه منصوب می‌کنیم. من باند و گروه ندارم و با تمام نیروهای امین و قوی می‌توانم کار کنم. اگر معاون گذاشتم، عوضش نمی‌کنم بلکه کمکش می‌کنم، درستش می‌کنم.

وی با بیان اینکه "با جار و جنجال‌ها و دعواهای سیاسی کشور پیشرفت نمی‌کند"، گفت: این جنجال‌ها ممکن است دل ما را خنک کند اما کشور این جوری جلو نمی‌رود. کشور با تدبیر و آرامش سیاسی جلو می‌رود. من معتقد نیستم که در کشور خفقان ایجاد کنیم. جار و جنجال سیاسی لازمه دموکراسی است؛ من حتی نمی‌خواهم بگویم نمک دموکراسی است بلکه در دموکراسی باید اینها باشد و این وقتی امکان‌پذیر است که دولت مستقل باشد. من آدم مستقلی هستم و از هر آدم اصولگرایی خودم را اصولی‌تر می‌دانم و نه به اصلاح و اصلاحات بلکه به تحول معتقدم.

به گزارش ایسنا، رئیس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت گفت: چاره رفع مشکلات کشور، استقرار یک دولت مستقل و غیرجناحی است که به دور از منازعات بیهوده سیاسی به روشی علمی و برنامه‌ای موانع پیشرفت کشور را برطرف کند.

واعظ زاده در جمع دانشجویان و اساتید تعدادی از دانشگاه‌ها که در دفتر وی حضور یافته بودند، با بیان اینکه بیش از آن که به تکثر کاندیداها معتقد باشم، به تنوع آن‌ها می‌اندیشم، اظهار کرد: درست است که نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این دوره از لحاظ سیاسی اختلاف نظرهای زیادی دارند و حتی ائتلاف‌هایی هم که تشکیل شده بود سست شده است ولی از نظر مردم که فارغ از جهت‌گیری‌های جناحی و باندی به صحنه سیاست کشور نگاه می‌کنند، این کاندیداها تفاوت چندانی با هم ندارند و غالباً چهره‌های سیاسی از جناح‌ها و گروه‌های مختلف هستند که درگیر مناقشات و جار و جنجال‌های سیاسی هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه در شرایط فعلی که مناقشات سیاسی و جناحی به اوج رسیده بخش عمده‌ای از وقت و توان مدیران صرف مواجهه با رقبای سیاسی می‌شود، گفت: چاره رفع مشکلات کشور استقرار یک دولت مستقل و غیرجناحی است که به دور از منازعات بیهوده سیاسی به روشی علمی و برنامه‌ای موانع پیشرفت کشور را برطرف کند.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: مردم از منازعات بیهوده سیاسی که توان دولت و مسئولان را از رفع مشکلات کشور منحرف کرده خسته شده و در انتظار یک دیدگاه جدید و متفاوت هستند و مطمئنم حضور بنده در عرصه انتخابات که به درخواست جمعی از دانشمندان برجسته، اساتید و دانشجویان صورت گرفته می‌تواند دایره انتخاب مردم را گسترش دهد.

رئیس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت با اشاره به اینکه "به حزب و باند و گروه خاصی وابستگی ندارم"، تصریح کرد: مطمئنم اگر فضایی فراهم باشد که برنامه‌ها و دیدگاه‌های من به خوبی به اطلاع مردم برسد می‌توانم منتخب این دوره انتخابات باشم.

وی اضافه کرد: در طول سال‌های مسئولیت خود ارتباط نزدیکی با دانشجویان بویژه تشکل‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی داشته‌ام و با توجه به علاقه‌ای که به فعالیت‌های دانشجویی دارم صدها جلسه با تشکل‌های دانشجویی مختلف داشته‌ام و امیدوارم از طریق دانشجویان و جوانان دیدگاه‌ها سوابق و برنامه‌های خود را به اطلاع مردم برسانم.

واعظ زاده با اشاره به سوابق خود به عنوان یکی از دو عضو قدیمی شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور در دولت گذشته گفت:‌ شخصاً شیفتگی‌ای نسبت به سمت ریاست جمهوری ندارم و از دشواری‌ها و مشکلات این مسئولیت به خوبی آگاهم. کاندیداهای دیگر را نیز واجد نقاط قوت فراوان می‌دانم ولی عزم پولادین برای پیشرفت کشور را در آن‌ها کافی نمی‌بینم. بنابراین به عنوان یک کاندیدای مستقل پا به عرصه انتخابات گذاشتم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین با اشاره به اینکه نقطه ضعف اصلی کشور در حوزه اقتصاد و نقطه قوت ما دانشگاه‌ها و حوزه‌ علم و فناوری است، خاطرنشان کرد: بر این اساس، ابتدا باید کاستی‌ها و مشکلات بخش علمی و دانشگاه‌ها را حل کنیم و آن را نقطه شروع پیشرفت سریع کشور قرار دهیم.

وی با تأکید بر ضرورت رفع موانع و مشکلات اداری دانشگاه‌ها اظهار کرد: در حال حاضر بار پرداخت شهریه به 80 درصد دانشجویان کشور تحمیل می‌شود. واقعاً اگر اول انقلاب به مردم می‌گفتیم که زمانی چنین وضعیتی پیش می‌آید به ما چه می‌گفتند؟ این اتفاقی است که در عمل افتاده است. برای رفع سریع این مشکل برنامه مشخصی دارم که از یک طرف شهریه دریافتی دانشگاه‌ها کاهش یابد و از طرف دیگر دولت در تأمین هزینه‌های دانشگاه‌ها کمک کند.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری، وضع آزاداندیشی در دانشگاه‌ها را نامطلوب دانست و گفت: فضای دانشگاه‌ها باید در چارچوب اصول انقلاب بسیار بازتر باشد. نظام اسلامی ما آن قدر مستحکم هست که با نقد و اظهار نظرهای دانشجویی لطمه‌ای نبیند.

عضو شورای علی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: شایسته گزینی در انتخاب مدیران و تخصیص منابع پژوهشی کافی به دانشگاه‌ها از عواملی است که می‌تواند فضای علمی و فرهنگی دانشگاه‌ها را بهبود بخشد.

واعظ زاده با بیان اینکه "به بحث اسلامی کردن دانشگاه‌ها کاملاً معتقدم"، خاطرنشان کرد: شایسته و ضروری است که اساتید ما با مفاهیم اسلامی آشنا باشند ولی راهکار آن باید توسط خود آن‌ها پیدا شود و نهادهای مسئول در دانشگاه‌ها هم باید بر همین اساس به آن‌ها کمک کنند.

وی در پایان با اشاره به اینکه "با تأسیس دانشگاه‌های غیرانتفاعی دخترانه در شهرستان‌هایی که مطالبه و کشش آن وجود داشته باشد، موافقم"، گفت: البته اینکه در دانشگاه‌های موجود، کلاس‌های دانشجویان دختر و پسر را جدا کنیم، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کند. همچنان که امام (ره) هم با اقدامی نظیر آن مخالفت کردند و خصوصاً اینکه وضعیت رعایت موازین اسلامی در دانشگاه‌ها بهتر از جامعه است و نمازهای جماعت دانشگاه‌ها با توجه به استقبال بالای دانشجویان از پرشکوه‌ترین نمازهای جماعت شهرهاست.

واعظ زاده در سخنان دیگری با اشاره به مساله رابطه ایران و آمریکا بعد از انقلاب اسلامی تأکید کرد: رابطه یا عدم رابطه با آمریکا جزو اصول انقلاب نیست و بر اساس عزت و مصلحت کشور و با صلاحدید مقام معظم رهبری می‌توان در این زمینه تصمیم‌گیری کرد.

وی با اشاره به اینکه "قطع رابطه ایران و آمریکا توسط آمریکا صورت گرفت و پس از آن بود که امام(ره) این رابطه را رابطه گرگ و میش توصیف و از قطع آن ابراز خرسندی کردند"، تصریح کرد: رابطه ایران و آمریکا در صورتی قابل برقراری است که آمریکا سیاست خصمانه خود را در قبال ایران تغییر دهد و البته تجربه کشورهای دیگر نشان داده که برقراری رابطه با آمریکا به معنای رفع مشکلات ما با آمریکا نخواهد بود، همچنان که با وجود برقراری رابطه بین آمریکا و روسیه هنوز سرمایه‌گذاری مناسب از سوی آمریکایی‌ها در روسیه نشده و حتی در موضعی کاملاً خصمانه آمریکا نتیجه انتخابات ریاست جمهوری روسیه را زیر سوال برد.

واعظ زاده، عزت و مصلحت را دو بال سیاست خارجی جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: باید بر اساس حکمت مشخص کنیم که در سیاست خارجی خود کجا تعامل و کجا مقابله کنیم. با همکاری حلقه مشاوران خود و با اشراف کامل به رویکردهای سیاسی آمریکا، سیاست قاطع و عاقلانه‌ای در قبال آمریکا طراحی کرده‌ایم که درصورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری در چارچوب عزت و مصلحت نظام اجرایی خواهد شد.

رییس مرکز الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت با بیان اینکه "در سایر حوزه‌های سیاست خارجی از جمله مذاکرات هسته‌ای، سیاست‌های بسیار روشنی در چهارچوب اصول و منافع جمهوری اسلامی تدوین کرده‌ایم"، افزود: بر اساس نظریه بازدارندگی هسته‌ای از آنجا که ایران مورد تهدید نظامی قرار گرفته، کشورهای غربی انتظار دارند که ایران به دنبال سلاح هسته‌ای باشد ولی جمهوری اسلامی اساساً اعتقادی به نظریه بازدارندگی هسته‌ای ندارند و معتقد است. ما وضعیتی داریم که بدون بمب هسته‌ای نیز حتی بزرگترین قدرت‌ها در صورت حمله به ایران هزینة بسیار گزافی را خواهند پرداخت که تجربه دفاع مقدس مؤیدی بر این امر است. در واقع ایران نظریه بازدارندگی غیر هسته‌ای را به دنیا عرضه کرده که براساس آن هیچ نیازی به سلاح هسته‌ای ندارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه در برابر پرسشی درباره آینده سوریه و سیاست جمهوری اسلامی در قبال حکومت اسلامی پاسخ داد: با وجود تمام اشکالاتی که به نظام سوریه و نحوه برخورد آن با مخالفان وارد است، سوریه را خط مقدم دفاع از ایران می‌دانیم و معتقدیم اگر نظام سوریه ساقط شود، توان بازدارندگی ما تضعیف می‌شود و پس از آن به سراغ لبنان و عراق خواهند رفت و لذا سیاست حمایت از دولت سوریه و جلوگیری از ساقط شدن آن را به نفع ملت و دولت ایران می‌دانم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha