• پنجشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 92020503364
  • خبرنگار : 71439

روایت باقری لنکرانی از دلیل عدم حضورش در دولت دهم

روایت باقری لنکرانی از دلیل عدم حضورش در دولت دهم

باقری لنکرانی از تهیه برنامه دولت احتمالی‌اش با همکاری 40 تن از صاحب‌نظران خبر داد.

باقری لنکرانی از تهیه برنامه دولت احتمالی‌اش با همکاری 40 تن از صاحب‌نظران خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، باقری لنکرانی کاندیدای جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری که در چهارمین کنگره سراسری کانون دانشگاهیان ایران اسلامی حاضر شده بود گفت: در مقام اجرا و در مقام عمل، هماهنگی بین تصمیم و عمل و ارتباط آن با فهم ، بصیرت و عدل اتفاق نمی‌افتد، اما نمی‌شود همه اشکال را همین دانست و بخشی از ایراد به محیط‌های علمی و پژوهشی برمی‌گردد که با آسیب‌های جدی روبرو هستند.

وی ادامه داد: طبق آمارها، 70 درصد بودجه پژوهشی صرف هزینه‌های اداری می‌شود و تنها 30 در صد آن به طرح‌های پژوهشی اختصاص پیدا می‌کند که عدم توجه به نیازها و همچنین بحث تامین مالی پژوهشگران و حقوق مادی و معنوی آنها از جمله نکات قابل توجه است.

باقری لنکرانی خاطر نشان کرد: علاوه بر این مطالب موضوع دیگری که وجود دارد بحث فرهنگ پژوهش است، ما حتی در فضای پژوهشی با نوعی جبری‌گری مواجه هستیم و فضایی در اذهان عمومی رقم خورده که چون مشکلات زیاد است رویه قالب در مسایل اجتماعی همین جبری‌گری شده در حالی که این تفکر با تفکر دینی ما فاصله‌ی زیادی دارد.

این کاندیدای جبهه پایداری در انتخابات ریاست جمهوری در ادامه بیان کرد: به موازات این جبری مسلکی عارضه‌ای که با آن مواجهیم نوعی رکود و تاکید بر سنت گرایی است، شخصیت محوری ، شهرت‌زدگی و مشکلات در کارهای گروهی نیز همراهان بخش پژوهش در علوم انسانی هستند که موجب ایجاد فضای فعلی شده‌اند.

وی افزود: آنچه می‌تواند ما را از آسیب‌ها نجات دهد، مسیری است که مقام معظم رهبری 11 سال پیش با عنوان جنبش نرم افزاری مطرح کردند اما ما بعد از این 11 سال کارکرد خوب و پرباری در حوزه ی علوم اجتماعی و علوم انسانی نداشته‌ایم که هم اکنون باید با شناخت نیازها و تلاش برای پاسخ روشمند اصول جنبش نرم افزاری را در حوزه ی علوم انسانی اثرگذار کنیم.

باقری لنکرانی از تهیه برنامه‌ی دولت یازدهم با همکاری حدود 40 نفر از صاحب نظران خبر داد و گفت: البته ادعا نمی‌کنیم که این بهترین برنامه است اما تلاش شده مسیری که برای برنامه ریزی لازم است در این برنامه طی شود.

وی با تاکید بر این که نباید حرفهایی زده شود که خارج از ظرفیت‌های کشور است در عین حال به وجوه اقتصادی این برنامه اشاره کرد و گفت: طبیعی است که بحث اقتصادی یکی از مهمترین دغدغه‌ها برای مردم و مسئولان است و چیزی که شاید مورد غفلت قرار می‌گیرد، ریشه‌های این مشکل باشد چرا که بیماری اقتصادی کشور ما یک بیماری مزمن قدیمی است و مهمترین عارضه‌ای که در اقتصاد کشور شناخته شده وابستگی به نفت است.

وی همچنین بیان کرد: بحث فساد که زمینه‌ی آن در کشور به وجود آمده باز هم به اقتصاد باز می‌گردد و شناخت این زمینه‌ها و برطرف کردن آنها نکته قابل توجهی است.

باقری لنکرانی همچنین به تحول اقتصادی اشاره کرد و گفت: تحول اقتصادی نباید فقط به هدفمندی یارانه‌ها منتهی شود و تحولات دیگری همچون تحول در نظام بانکی قابل توجه است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بحث ارتباط اقتصاد با فرهنگ را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: تعدد مباحث اقتصادی نشان می‌دهد که این موضوع با باورها و ارزشها ارتباط تنگاتنگی دارد.

باقری لنکرانی خاطر نشان کرد: بحث کشاورزی نیز طبیعتا نباید در اقتصاد مورد غفلت قرار گیرد، چرخه اقتصاد کشاورزی باید تکمیل شده و در ارزش افزوده محصولات کشاورزی که مشکلات فراوانی دارد باید دقت شود.

به گزارش ایسنا، باقری لنکرانی در پاسخ به سوالی در خصوص نظر خود درباره‌ جریان انحرافی با بیان این که باید انصاف را برای هر اظهارنظری رعایت کرد گفت: دولت در 8 سال گذشته توفیقات قابل توجهی داشته است که نمی‌توان آن را انکار کرد اما به هر حال نقاط منفی هم وجود دارد که در کارنامه‌ی دیگر دولت‌ها نیز وجود داشته است که یکی از مهمترین این نقاط نقد پذیری پایین و همکاری کم با دیگر قوا بوده است.

وی ادامه داد: ما با عارضه‌ دیگری نیز در این دولت روبرو شدیم که برخی افراد با استفاده از ظرفیت و موقعیت دولت و کشور حرفهایی زدند که ریشه برخی از این نظرات به تفکری بر می‌گردد که پروتستانیسم اسلامی و نوعی باورهای دینی است که روحانیت را زیر سوال می‌برد.

وی خاطر نشان کرد:‌ میزان رای مردم است و جهت گیری‌ها باید با توجه به آن مشروعیت پیدا کند.

باقری لنکرانی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه برنامه‌ای دارید که از مسیر ولایت خارج نشوید گفت: اگر کسی بگوید که در من احتمال خطا وجود ندارد حرف اشتباهی است، اما این را می‌دانم که نقد پذیری مصداق امر به معروف و نهی از منکر مسئولان است که توجه به آن می‌تواند نقش بازدارنده داشته باشد، آنچه بنده خود را به آن متعهد می‌دانم این است که هر برنامه‌ای در دولت بعدی انجام شود باید از پشتوانه‌ علمی بالایی برخوردار باشد.

به گزارش ایسنا، باقری لنکرانی در پاسخ به سوالی مبنی بر علت برکناری‌اش از دولت نهم اظهار کرد: مسئولیت من در دولت نهم تمام شد، اما این که چرا مجددا در دولت دهم وزیر نشدم این بود که رییس جمهور با من صحبت کردند و گفتند من بررسی کردم و می‌خواهم چند خانم در دولت دهم وزیر شوند، اوقاتت تلخ نمی‌شود و من گفتم نه و چند پست دیگر به من پیشنهاد کردند که من چون بدون شغل نبودم به شیراز برگشتم و به تدریس و پژوهش در دانشگاه پرداختم.

وی در پایان در پاسخ به سوالی در خصوص جایگاه و حضور زنان در دولت خود گفت: بسیاری از راه‌حل‌ها و نوع ورود به بحث زنان از ابتدا رضاخانی بوده و هر گاه خواسته درباره‌ی مسائل زنان بحثی مطرح شود به نوعی به عفاف و حجاب لطمه وارد شده است.

وی یاد آور شد: نقش زنان در جامعه نقش محوری است و وظیفه‌ی دولت این است که از این نقش حمایت کند و تناقضی در وظایف زنان به وجود نیاید، البته زمانی که من خود وزیر بودم در دولت لایحه تغییر مرخصی زایمان را از دو ماه به 6 ماه را مطرح کردیم که برخی از کاندیداهای فعلی با افزایش مرخصی زایمان در آن زمان مخالف بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۲۲:۰۸

به نظر من از کاندیداهای خوب و روشن فکر و قوی هستند.در وزارت بهداشت هم قوی بودند.