• چهارشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۰:۵۷
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92020402754
  • خبرنگار : 71470

قابل توجه مسوولان

واردات موز با ارز دولتی، فروش بر مبنای ارز آزاد!

واردات موز با ارز دولتی، فروش بر مبنای ارز آزاد!

چند روز پیش ایسنا گزارشی مبنی براین که برخی کالاها با ارز مرجع و مبادلاتی وارد و بر مبنای نرخ ارز آزاد به فروش می‌رسند منتشر کرد. یکی از از این کالاها موز است که سود سرشاری با فروش آن به جیب واردکنندگان می‌رود.

چند روز پیش ایسنا گزارشی مبنی براین که برخی کالاها با ارز مرجع و مبادلاتی وارد و بر مبنای نرخ ارز آزاد به فروش می‌رسند منتشر کرد. یکی از از این کالاها موز است که سود سرشاری با فروش آن به جیب واردکنندگان می‌رود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ در آخرین گزارش گمرک اعلام شده که در سال گذشته (1391) 355.5 هزار تن موز به ارزش 267.5 میلیون دلار (معادل 408 میلیارد تومان) وارد شده است.

با توجه به آمار گمرک که ارزش دلاری و ریالی واردات را اعلام کرده است، بنا بر فرمول "ارزش ریالی تقسیم بر ارزش دلاری" می‌توان گفت هر دلار برای واردات موز به قیمت 1600 تومان که مبلغی بین ارز مرجع و مبادله‌ای است در می‌آید.

ارزش هر دلار با قیمت 1600 تومان نشان می‌دهد حجم اعظم واردات موز با ارز مرجع صورت گرفته است و مابقی آن با ارز مبادلاتی و این در حالیست که واردکنندگان عمده موز در میادین میوه‌و‌تره بار اعلام کرده‌اند که تا این لحظه حتی یک دلار هم برای واردات موز دریافت نکرده‌اند.

اظهارات رئیس اتحادیه میوه و سبزی فروشان بر این مبنا است که هر تن موز در میدان برای واردکننده 800 دلار (کیلویی 80 سنت) تمام می‌شود و به دلیل این که با ارز آزاد آن را وارد کرده است با ارز آزاد هم به فروش می‌رساند. امروز که قیمت دلار حدود 3500 تومان است هر کیلو موز در میدان باید 2800 تومان به فروش رسد که اگر هم در میدان با این قیمت به فروش برسد و مغازه دار حاشیه سود قانونی خود را بر این قیمت بیافزاید باید کیلویی 3500 تومان عرضه شود که این قیمت با قیمت فعلی آن در میدان یعنی 4600 تومان اختلاف هزار تومانی دارد.

در این رابطه مصطفی دارائی نژاد، رئیس اتحادیه میادین و میوه و تره‌بار به ایسنا گفت: واردکنندگان موز به دنبال دریافت ارز مبادله‌ای بودند اما به دلیل طولانی شدن و مراحل سخت این کار از دریافت ارز از مرکز مبادلات ارزی صرف نظر کردند.

به گفته وی اولویت موز دچار تغییر شده و به اولویت دهم رفته است.

بر اساس اظهارات حال بحث دیگری که مطرح می‌شود این است که آیا با قرارگیری موز در اولویتی که حق ثبت سفارش و واردات ندارد، واردات آن چگونه انجام می‌شود؟!

همچنین باید دید که گمرک بنابر چه مدارکی اعلام می کند که واردات موز با ارز مرجع و مبادلاتی انجام شده است. آیا واردکنندگان موز ارز مرجع و مبادلاتی دریافت کرده‌اند؟ اگر دریافت کرده‌اند باید موز را با قیمت کیلویی 2000 تومان در میدان و کیلویی 2500 تومان در سطح شهر عرضه کنند و اگر با ارز آزاد واردات انجام شده است باید موز را با قیمت کیلویی 2824 تومان در میدان و کیلویی 3530 در سطح شهر عرضه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۴ ۱۱:۰۶

اينها همه نشان از عدالت است.

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۵ ۱۳:۲۹

همه چي آرومه. دستهاي بيگانه باعث واردات موز شده!