• سه‌شنبه / ۳ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۸:۴۶
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 92020302432
  • خبرنگار : 71405

حداد عادل:

مدیرانی باسواد وتوانا اداره مملکت را به دست بگیرند/برخی رفتارهای دولت، مردم راگیج کرده است

مدیرانی باسواد وتوانا اداره مملکت را به دست بگیرند/برخی رفتارهای دولت، مردم راگیج کرده است

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور فرهنگی گفت: مدیرانی باسواد و توانا باید اداره امور مملکت را به دست بگیرند.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور فرهنگی گفت: مدیرانی باسواد و توانا باید اداره امور مملکت را به دست بگیرند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، غلامعلی حدادعادل بعدازظهر امروز(سه‌شنبه) در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران در نشست پرسش و پاسخ با دانشجویان ریشه بسیاری از گرفتاری‌ها و عقب‌ماندگی‌های کشور را نداشتن استقلال دانست و گفت: "استقلال" اولین کلمه و اولین شعار مردم در انقلاب اسلامی بود.

وی افزود: نگاه به جغرافیای منطقه نشان می‌دهد که شرایط امروزی ما نیز بسیار دشوار است، البته من از کشورهای عرب حاشیه خلیج‌فارس صحبت نمی‌کنم بلکه در رابطه با کشور باسابقه‌ای مانند ترکیه سخن می‌گویم زیرا دیدیم در قضیه سوریه چطور عمل کردند، دو سال قبل عده‌ای با کشتی خواستند به مردم تحت محاصره غزه کمک کنند ولی اسرائیل 9 نفر از اتباع ترکیه را کشت و همچنین به دنبال این امر روابط ترکیه و اسرائیل تا حدی به سردی گرایید.

حدادعادل با بیان اینکه جان‌کری چند روز پیش در آنکارا دست اسرائیل و ترکیه را در دست هم قرار داد، ادامه داد: جان کری تلاش کرد با این کار روابط آنها را تقویت کند چرا که این امر به نفع اسرائیل و آمریکا است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه همزمان با آغاز بیداری‌ها در سایر کشورها تحولاتی در سوریه نیز آغاز شد، خاطرنشان کرد: کشورهای غربی به طوری نسبت به سوریه موضع‌گیری کردند که انگار تنها در این کشور دموکراسی به طور مطلوبی اجرا نمی‌شود ولی به عقیده من دلیل موضع‌گیری‌ها آنها این بود که سوریه تنها کشوری در میان کشورهای عرب است که از جبهه مقاومت حمایت می‌کند، این در حالی است که سایر کشورهای منطقه ابزار دست آمریکا و اسرائیل شدند که تمام این مسائل به نداشتن استقلال آنها باز می‌گردد.

این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری، در ادامه سخنان خود با اشاره به امکانات و موهبت‌های فراوان ایران و هوشمندی مردم عنوان کرد: ما نعمت‌های زیادی داریم ولی ریشه عقب‌ماندگی ما با وجود تاریخی کهن به این باز می‌گردد که انقلاب ما خواری در چشم استکبار بوده و هست؛ در گذشته دشمنان از جنگ تحمیلی برای ضربه زدن و از میان بردن نیروی انسانی با اخلاص ما استفاده کردند ولی امروز از جنگ‌های اقتصادی و فرهنگی اهداف خود را دنبال می‌کنند.

حدادعادل افزود: تجربه من نشان می‌دهد که وقتی کشوری انقلابی اختیار خود را در دست می‌گیرد و مردمی خوب دارد مهم‌ترین امر برای اداره امور جامعه داشتن مدیریت است و اگر از من بپرسند که کشور ما به چه چیزی بیشتر از همه احتیاج دارد جواب من این است که آن امر مدیریت است و باید بحث مدیریتی در کشور به صورت فرهنگ در آید و مدیرانی باسواد، تحصیل کرده و توانا اداره امور مملکت را به دست بگیرند.

وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا شما از شعار استقلال زیاد در صحبت‌هایتان استفاده می‌کنید ولی از آزادی سخنی به میان نمی‌آورید و در همین راستا مردم سوریه نیز خواهان آزادی بودند چرا از آنها دفاع نمی‌کنید، خاطرنشان کرد: اینکه من از واژه استقلال استفاده می‌کنم به منزله نفی آزادی نیست زیرا ما همان‌قدر که به آزادی نیاز داریم به استقلال هم نیاز داریم و این امر در قانون اساسی ما تاکید شده است.

وی ادامه داد: ما باید از مردم مظلوم فلسطین دفاع کنیم، همچنین سوریه نیز از حزب‌الله لبنان حمایت می‌کند و در برابر حملات آمریکا و اسرائیل تسلیم نشده، اگر دعوا بر سر مظلوم بودن است چرا هیچ کس از مردم مظلوم بحرین صحبتی نمی‌کند پس در واقع دعوا بر سر ظالم و مظلوم نیست.

در ادامه این نشست یکی از دانشجویان از حداد عادل در مورد انحلال سازمان برنامه و بودجه و نظر او در این زمینه پرسید که حدادعادل در پاسخ به او تاکید کرد: من اصولا نسبت به تغییرات شتاب‌زده ساختاری بدبین هستم، زیرا تغییرات ساختاری باید با تامل و کار کارشناسی صورت گیرد به همین دلیل هم من طی مدتی که در مجلس حضور داشتم هیچگاه به پیشنهادهای شتاب‌زده برای انحلال یک دستگاه موافقت نکردم.

وی ادامه داد: یکی از تغییرهای شتاب‌زده در خصوص انحلال سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت که من معتقدم کشور برای درست مصرف کردن بودجه قطعا نیاز به برنامه‌ریزی مناسب دارد.

حدادعادل تصریح کرد: با منحل کردن سازمان برنامه و بودجه نیاز کشور برای داشتن برنامه‌ریزی در زمینه مصرف بودجه نفی نمی‌شود و دولت می‌توانست اختیارات خود را در قالب سازمان برنامه و بودجه عملی سازد.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور فرهنگی با انتقاد از ادغام‌ وزارتخانه‌ها توسط دولت، تصریح کرد: حال اینکه یک وزارتخانه را با وزارتخانه‌ دیگری ادغام کنند یک امر است ولی اینکه دوباره سال دیگر آنها را از یکدیگر جدا سازند، بحث دیگری است؛ این رفتارها باعث سلب اعتماد مردم خصوصا قشر تحصیل‌کرده می‌شود.

وی گفت: این رفتارهای دولت مردم را گیج کرده، آنها یک بار دانشگاه علوم پزشکی تهران را با علوم پزشکی ایران ادغام می‌کنند، سال بعد آنها را دوباره جدا می‌کنند ولی توجه نمی‌کنند اعتماد جامعه را به عقلانی بودن تصمیم‌گیری‌های دولت سلب می‌کند، به نظر من هر کس که در ایران سر کار بیاید وظیفه دارد اعتماد جامعه را خصوصا بخش تحصیل‌کرده و اهل فکر را نسبت به عقلانی بودن تصمیم‌ها در کشور بالا ببرد.

حدادعادل در پاسخ به سوالی در مورد سیاست خارجی کشور، گفت: من در دوره اول خصوصا در رابطه با سیاست خارجی و استقلالی که احمدی‌نژاد در این زمینه داشت موافق بودم و آن را خوب می‌دانستم اما حرف‌ها و صحبت‌های او در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش برایم مطلوب نبود؛ همچنین پافشاری او در بحث انرژی هسته‌یی کار درستی بود زیرا یکی از جلوه‌های استقلال ما همین بحث هسته‌یی است، البته باید اضافه کنم برخی اتفاق‌ها در دور دوم ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد اتفاق افتاد که جای صحبت داشت.

در ادامه یکی از دانشجویان از حدادعادل پرسید به عقیده شما دنبال کردن و مطرح کردن بحث هولوکاست از سوی احمدی‌نژاد یک ماجراجویی بود که وی پاسخ داد: به عقیده من اظهارنظر احمدی‌نژاد در مورد هولوکاست بهانه‌ای به دست صهیونیست‌ها داد تا در این زمینه جار و جنجال به پا کنند، ما احتیاجی به آن شیوه صحبت کردن نداشتیم البته صحبت‌هایی که در دانشگاه کلمبیا کردند و موضع‌گیری او در رابطه با هولوکاست درست بود، زیرا پرسید اگر حرف‌ها و آمارها در رابطه با هولوکاست درست است چرا اجازه تحقیق در این مورد را نمی‌دهید و چرا در اروپا اجازه دارند اصل موجودیت پیامبر‌ها و خدا را زیر سوال برده و به آن تردید کنند؛ اما کسی حق ندارد در رابطه با هولوکاست و آمارهای آن سوالی بپرسد.

حداد عادل گفت: همچنین احمدی‌نژاد سوال دیگری مطرح کرد در خصوص اینکه اگر در اروپا عده‌ای جنایتی انجام دادند چرا فلسطینیان باید تاوان آن را پس بدهند که این صحبت‌ احمدی‌نژاد نیز در کشورهای مختلف ایجاد اتحاد کرد.

حدادعادل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دلیل بالا رفتن قیمت‌ها سوء مدیریت است یا تحریم‌ها، گفت: من نمی‌توانم رقم خاصی بگویم و بگویم چند درصد مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌ها اخیر یا سوء مدیریت بوده است یا اینکه هر دو عامل را موثر بدانم، متاسفانه اقتصاد ما وابسته به نفت است و این نفت باید از سوی خارجی‌ها خریداری شود.

وی افزود: کشورهای خارجی با استفاده از سازمان‌ها و اتحادیه‌های ساخته خود به بهانه انرژی هسته‌یی ما را تحریم کردند، قطعا تحریم‌ها موثر بوده ولی با مدیریتی درست می‌شود از آنها گذر کرد ولی باید بگویم این فشارها مربوط به یک سال گذشته نبوده و انصافا اگر گرانی‌های ناشی از مدیریت نبود شاید شرایط بهتر می‌شد.

یکی از سوال‌های مطرح شده در این نشست مربوط به مدیریت فرهنگی احمدی‌نژاد بود که در سال اول فضای سینما و موسیقی‌ محدودتر بود ولی دوره بعد فضا کمی بازتر شد، سوال‌کننده نظر حدادعادل را نسبت به سیاست‌های دو دوره احمدی‌نژاد در زمینه فرهنگی جویا شد که حدادعادل پاسخ داد: نظر من به روش دوره اول نزدیک‌تر است زیرا کارها با حساب و کتاب بیشتری صورت می‌گرفت البته من موافق سخت‌گیری‌های بی‌مورد نیستم.

مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور فرهنگی گفت: متاسفانه در دولت فعلی از مردم و جامعه سلب اعتماد شده است که این امر ضربه‌ی سنگینی برای کشور خواهد بود.

در ادامه از حدادعادل پرسیده شد اگر زاکانی جزو کاندیداها بود با ولایتی ائتلاف می‌کردید؟ وی پاسخ داد: زاکانی در مجلس اعلام نامزدی ریاست جمهوری کرد و ما هم اعلام کردیم هرکس که بتواند در حد مطلوبی آرای مردم را جلب کند و جزو اصولگرایان باشد می‌توانیم با او ائتلاف کنیم، حال هم همین حرف را می‌زنیم؛ زیرا در درون اردوها اصولگرایی نباید اختلاف ایجاد شود، اگر کسی برای رای قابل توجهی داشته باشد چه زاکانی باشد، چه جلیلی و یا ابوترابی و لنکرانی می‌تواند وارد ائتلاف ما شود، فقط باید بتواند آرای قابل توجهی را کسب کند، حال من از شما می‌پرسم آیا هیچ‌یک از این افراد رای قابل توجهی کسب می‌کنند؟

در ادامه از حدادعادل در مورد ساز و کار ائتلاف 1+2 و برخی صحبت های قالیباف سوال شد که حدادعادل پاسخ داد: بسیاری از نقل قول‌هایی که از ولایتی و قالیباف مطرح می‌شود درست نیست، ما از اول قرار داشتیم دو نفر به نفع یکی کنار بیایند و حرف امروز ما هم همین است اما گفتیم تا 17 اردیبهشت و زمان ثبت نام‌ها کنار نمی‌رویم.

وی ادامه داد: مهم این است که خیلی حرص و جوش رییس‌جمهور شدن را نخوریم، اگر این امر را حل کنیم بقیه مسائل حل می‌شود.

این نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آینده خاطرنشان کرد: یکی از معیارهای ما برای مشخص شدن کاندیدای نهایی نظرسنجی است که آن را به دستگاهی بی‌طرف و توانا محول می‌کنیم.

حدادعادل در ادامه گفت: ما ادعا نمی‌کنیم صالح‌ترین و کارآمدترین هستیم، مهم این است که مملکت و این انقلاب حفظ شود.

پرسش بعدی درخصوص صحبت اخیر احمدی‌نژاد بود و این‌که چه کسانی او را تهدید می‌کنند؟ حدادعادل پاسخ داد: من از صبح مجلس بودم و فرصت نکردم سرمقاله آقای شریعتمداری را بخوانم ولی خلاصه آن به صورت اس‌.ام‌.اس برایم آمد، شما را هم ارجاع می‌دهم به سرمقاله او؛ در هر صورت زیاد نگران نباشید.

به گزارش ایسنا، از حداد عادل درخصوص ورود مشایی به عرصه‌ی رقابت ریاست جمهوری و تایید صلاحیت او سوال شد که وی گفت: تایید صلاحیت کاندیداها با شورای نگهبان است، در هر صورت خواسته‌های بحق مردم باید تامین شود.

وی درخصوص بحث سوریه خاطرنشان کرد: ما قبل از اوج‌گیری تنش‌ها در داخل سوریه می‌دانستیم که هدف انگلیس و آمریکا و اسراییل از دامن زدن به تنش‌ها و این تبلیغات چیست، آنها می‌خواستند سوریه را تضعیف کنند تا امنیت اسراییل تضمین شود ولی ما از ابتدا خواهان حل مساله‌ی سوریه از طریق مذاکره بودیم، به عقیده‌ی من اگر وضع به همین منوال پیش رود بسیار بدتر از افغانستان خواهد شد؛ زیرا در افغانستان نیز طالبان و القاعده را روی کار آوردند و امروز در سوریه نیز گروه‌هایی به نام جهاد اسلامی از کشورهای آفریقایی مسلح شده و به سوریه فرستاده می‌شوند، اگر این افراط‌گری‌ها ادامه پیدا کند وضعیت سوریه نیز مانند افغانستان خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha