سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که هنوز تاریخی برای انجام مذاکرات ایران و آژانس نهایی نشده است، اما ایران مذاکره با آژانس را به عنوان یک برنامه در دستور کار خود دارد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران در مورد تشکیل جلسه چهار جانبه ایران، عربستان ، مصر و ترکیه برای حل بحران سوریه گفت: ایران همه تلاشها و تدابیر خود رابرای حل این بحران از بهترین راه ممکن و روش مسالمتآمیز دنبال میکند ما معتقدیم تنها راه حل مساله سوریه حمایت از حقوق ملت و دولت سوریه است و باید شرایطی را فراهم کرد که در سایه ثبات، امنیت و آرامش گروههای مختلف مذاکراتشان را باهم دنبال کنند و از طریق آرای خود در صندوقها تکلیف آینده سوریه مشخص شود. هر نوع اقدامی در جهت خلاف این روش و رویه که منجر به تشدید درگیریها شود را در جهت مخالفت با منافع ملت سوریه ارزیابی میکنیم.
وی ادامه داد: بحث نشست بعدی کمیته چهارجانبه که توسط وزیر خارجه مصر مطرح شد در گفتوگوی تلفنی آقای صالحی با مرسی مطرح شد و برای نشست بعدی تاکید شد. اینکه هر چهار عضو در نشست حضور داشته باشند در نشست بعدی مشخص خواهد شد.
مهمانپرست همچنین در خصوص اقدام دولت عراق درباره بازرسی از هواپیماهای ایرانی نیز گفت: این اقدام قابل گذشت و توجیه نیست و ما اعتراض خود را نسبت به این رویکرد اعلام کردیم و آن را نقض مقررات و کنوانسیونهای بینالمللی میدانیم.
وی افزود: این که هواپیماهای ایران که به قصد کمکهای انساندوستانه توسط مقامات عراق با فشارهای سیاسی مجبور به فرود شوند قابل گذشت و توجیه نیست. بارها مشاهده شده که ادعاهایی که علیه ایران در کشورهای مختلف صورت میگیرد ادعاهای بیاساسی بوده است و هواپیماهایی که قبلا توسط عراق بازرسی شدند بیاساس بودن این ادعاها را ثابت میکند و نسبت به تکرار این اقدام هشدارهای لازم به مقامات عراق داده شده است.
مهمانپرست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر انتشار اخباری درباره بازداشت چند عضو وابسته به القاعده در کانادا و این که این افراد از طریق عوامل القاعده که در ایران مستقر هستند حمایت و هدایت میشدند، گفت: هیچ مدرک مستندی درباره افرادی که ادعا شده دستگیر شدند ارائه نشده. تفکر گروههای افراطی به ویژه افراطیون القاعده از نظر سیاسی و اعتقادی به هیچ وجه همخوانی با جمهوری اسلامی ایران ندارد. ما با هر نوع اقدامات تروریستی و خشونتآمیز که جان انسانهای بیگناه را به خطر میاندازد مخالفیم. ملت ما بزرگترین قربانی تروریسم است و به هیچ وجه چنین پدیدههایی را تشویق نمیکنیم.
وی ادامه داد: اینکه دولت افراطی کانادا در طی سالهای اخیر پروژه ایرانهراسی را در دستور کار خود قرار داده و اقدامات خصمانه متعددی دنبال کرده است. ممکن است در ادامه این رویکرد خصمانه قصد ارتباط دادن چنین موضوعاتی را با کشور ما داشته باشد. این رویکرد ناشی از رفتار افراطی و نادرست دولت فعلی کانادا است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: معتقدیم همه کشورها باید با گروههای تروریستی مقابله کنند و به هیچ وجه حمایت از این گروهها را توجیه نکنند. کسانی که در این حادثه که مورد ادعای دولت کانادا است در ارتباط با القاعده به عنوان چهره منفی معرفی میشوند همان جریان با حمایت دولت کاناداو کشورهای غربی در داخل سوریه به کشتار بیگناه مردم میپردازند. اگر مقابلهای با گروههای تروریستی لازم است نباید با تعبیض و رفتار دوگانه انجام شود. معتقدیم دولتهای غربی به ویژه دولت کانادا باید از حمایت هرگونه گروه تروریستی و افراطگرا از جمله گروههای وابسته به القاعده در همه جا از جمله سوریه دست بردارند.
مهمانپرست در پاسخ به پرسش دیگری درباره قرارداد تسلیحاتی بین آمریکا و رژیم صهیونیستی که روز گذشته امضا شد، گفت: موضوع همکاریهای تسلیحاتی و کمکهای بیدریغ دولتمردان آمریکایی به رژیم نامشروع صهیونیستی مساله جدیدی نیست و ادامه این جنایات منجر به فعالیت گستردهتر رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بیگناه منطقه و بیثباتی و ناامنی خواهد شد. هر نوع جنایتی که در منطقه توسط رژیم صهیونیستی صورت گیرد کسانی که به آن کمک میکنند از جمله دولتمردان آمریکایی در آن شریک و سهیم هستند. البته با بهانه قرار دادن خطرات در منطقه ترسیم میکنند مقامات آمریکایی به دنبال فروش تسلیحات خود هستند و روشن است که حضور چنین کشورهایی که به دنبال منافع خود در سایر مناطق جهان هستند فقط با ایجاد ناامنی و بیثباتی میسر است.
وی تاکید کرد: ما به دنبال تثبیت امنیت و ثبات در منطقه هستیم و ماهیت رژیم صهیونیستی بر کشورهای حامی آن در ایجاد جهت ناامنی و بیثباتی روشن است.
وی همچنین درباره قرارداد نفت و گاز بین ایران و سوئیس و اینکه آیا قرارداد جدیدی بین دو کشور امضا شده است، گفت: در شرایط امروز جامعه بینالملل نمیتوان کشوری که دارای دومین منابع بزرگ گاز دنیا است و چهارمین ذخایر بزرگ نفت در جهان را در بر دارد را از معادلات انرژی حذف کرد. حتما کشورهای مختلف نیازهای خود را به نفت و گاز اعلام میکنند و در چارچوب منافع دو طرف قراردادهای مختلفی نهایی میشود. سوئیس هم از گذشته دواطلب چنین قراردادهایی با کشور ما بوده است.
دستیار ویژه وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در پاسخ به پرسش ایسنا درباره اینکه وزیر دفاع آمریکا در سفر به اراضی اشغالی گفته است قراردادهای تسلیحاتی در خاورمیانه پیام روشنی برای ایران دارد که نشان میدهد استفاده از گزینه نظامی در مقابل برنامه هستهیی ایران منتفی نیست، پاسخ ایران به اظهارات تهدیدآمیز چیست؟ گفت: اظهارات وزیر دفاع آمریکا درباره فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی توضیحاتی برای بزرگنمایی خطراتی است که در منطقه در فضای جنگ نرم دامن زده میشود و قصد نهایی این بزرگنماییها فروش تسلیحات است. کشور ما به اندازه کافی قدرتمند است که از حقوق خود دفاع کند و اجازه تعرض به هیچ دشمنی را ندهد.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی با این گونه قراردادها و تجهیزات توانایی لازم را برای ادامه تجاوزات در منطقه پیدا نمیکند بهتر است دست از سیاستهای خصمانه و جنگ روانی که علیه ملت ما ایجاد میکنند بردارند. اینگونه اقدامات ملت ما را مستحکمتر و مقاومتر در برابر آنها خواهد کرد.
مهمانپرست در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ایسنا درباره اظهارات وزیر خارجه آرژانتین مبنی بر کندی پیشرفت توافقنامه میان ایران و آرژانتین درباره آمیا از طرف ایران نیز گفت: ما این توافق را دنبال میکنیم و معتقدیم که تنها راهحلی که میتواند نسبت به حل این مساله کمک کند در چارچوب توافق طرفین در حال پیگیری است.
خبرنگار دیگری درباره موضع ایران درباره برگزاری کنفرانس گفتوگوی ادیان و تقریب مذاهب در عراق نیز گفت: ما از وحدت بین همه گروههای مختلف جهان اسلام و مذاهب مختلف حمایت میکنیم و آن را جزء اصول اصلی و اولویتهای خود میدانیم و بارها توصیه کردهایم وحدت جهان اسلام و فعالیتهای فرهنگی باید در دستور کار قرار گیرد.
به گزارش ایسنا مهمانپرست همچین درباره برگزاری مسابقات فرمول یک در بحرین و موضع ایران در این باره نیز گفت: وضعیت بحرین باید به صورت اصولی و ریشهای مورد توجه قرار گیرد در بحرین مانند کشورهای دیگر مردم مطالباتی را دارند و این مطالبات را به شکل مسالمتآمیز بیان میکنند راهحل این مساله شنیدن صدای مردم و تحقق خواستههای مردم برای وضعیت باثبات و زمینهسازی برای رشد همه جانبه با مشارکت مردم خواهد بود این که با کمکهای برخی کشورهای منطقه با هر نوع مطالبات مردمی برخورد خشونت آمیز صورت گیرد و سرکوب آنها در دستور کار باشد حل مساله نیست و وضعیت را پیچیدهتر خواهد کرد.
وی افزود: شاید برگزاری این مسابقات در شرایطی که مردم برای رسیدن به خواستههای اولیه خود سرکوب میشوندباعث شده تا تبدیل به مساله جدیدی در موضوعات داخلی بحرین شود. توصیه میکنیم دولتمردان بحرین خواستههای مردم خود را بشنوند و آنها را محقق کنند و اجازه مشارکت مردم و ارائه نظراتشان را به آنها بدهند. این کار موجب تقویت کشورهای منطقه خواهد شد بهتر است برای قدرتمندتر شدن به نیروی مردم خود متکی باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره طرح موضوع سفر گردشگران ایرانی به مصر و اقدامات اعتراضی انجام شده در مقابل اقامتگاه مسوول نمایندگی ایران در قاهره نیز گفت: بحث حضور گردشگران ایرانی و مصری در دو کشور توافقی است که قبلا صورت گرفته و وزیر گردشگری مصر هم توضیحات خوبی در این باره ارائه کرده است. این توافقنامه ادامه پیدا خواهد کرد و برای شناخت بیشتر مردم دو کشور از ظرفیتها و تواناییها در زمینه فرهنگی و اقتصادی میتواند کاملا موثر باشد.
سخنگوی وزارت امورخارجه درباره شدت گرفتن سرکوب مسلمانان در میانمار و سکوت پلیس این کشور در این باره و اقدامات ایران نیز گفت: این موضوع و کشتاری که نسبت به بخشی از مردم در این کشور صورت میگیرد مورد توجه کشورهای مختلف از جمله ملت و دولت ما قرار گرفته است و تلاش خود را برای این که این حوادث ناگوار متوقف شود انجام دادهایم. دولت میانمار باید مانع این اقدامات خشونتآمیز شود این خواست ملتهای مختلف و نهادهای بینالمللی است. نباید اجازه داد گروهی از افراطیون در میانمار دست به اقداماتی بزنند و پدیده درگیریهای مذهبی و قومیت را گسترش دهند تمام تلاش خود را در این زمینه خواهیم کرد و از دولت میانمار نیز به صورت جدی میخواهیم در اسرع وقت نسبت به این مساله با تمام توان خود وارد شود و مانع اقدامات گردد.
مهمانپرست همچین درباره اخبار منتشر شده مبنی بر قصد دولت آمریکا برای استقرار نیروی اعزامی در اردن با توجه به تحولات در سوریه نیز گفت: ما راهحل مساله سوریه را دخالت نکردن کشورهای خارجی میدانیم هر نوع اقدامی در جهت فعالیتهای نظامی در سوریه برخلاف منافع مردم سوریه محسوب میشود.
مهمانپرست درباره انتشار اخباری مبنی بر سفر الهام علیاف، رییس جمهور آذربایجان به تهران و همچنین موضع کشورمان در قبال برگزاری انتخابات آینده ریاست جمهوری در این کشور نیز گفت: اینکه مقامات دو کشور همسایه به دنبال تبادل نظر با هم هستند مساله طبیعی است و در جهت تحکیم روابط دو جانبه نقش موثری خواهد داشت. ایران و آذربایجان روابط بسیار خوبی با هم دارند و باید این همکاریها در همه زمینهها انجام شود.
وی ادامه داد: انتخابات ریاست جمهوری در آذربایجان نیز نشاندهنده نقش و اراده مردم در اداره و مدیریت کشور میتواند باشد و امیدواریم مردم جمهوری آذربایجان نیز حضور پرشوری در انتخابات داشته باشند.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره برگزاری انتخابات شوراها در عراق نیز گفت: این انتخابات اولین انتخابات پس از خروج رسمی اشغالگران خارجی است و پیروزی بزرگ برای ملت و دولت عراق در شرایطی که برخی کشورها و جریانهای سیاسی به دنبال ایجاد ناامنی و بیثباتی در این کشور هستند و فعالیتهایشان را در این زمینه گسترش دادند محسوب میشود. دولت عراق موفقیت بسیار خوبی در زمینه برگزاری این انتخابات داشت و مشارکت خوب مردمی که با نقش تعیین کننده علمای شیعه و دینی در عراق صورت گرفت با مشارکت مردمی صفحه درخشانی را برای ملت عراق برجای گذاشت. ما برگزاری خوب این انتخابات را به دولت و ملت عراق تبریک میگوییم.
مهمانپرست همچنین درباره آخرین پیگیریها از کشته شدن یک ایرانی در تصادف با خودروی یک دیپلمات عربستانی نیز گفت: این موضوع در دست پیگیری است و منتظر اعلام نظر مقامات قضایی و انتظامی هستیم. وزارت خارجه از اولین لحظه پس از وقوع این اتفاق، این موضوع را پیگیری کرد.
وی همچنین در پایان در پاسخ به سوالی درباره انتشار خبر سفر سید حسن نصرالله به ایران نیز گفت:ما هم این خبر را شنیدهایم اینکه دوستان ایران به کشورمان سفر کنند مساله طبیعی است و حتما این رفتوآمد کمک خواهد کرد تا موفق شویم در منطقه وضعیت باثباتتری ایجاد کنیم.
به گزارش ایسنا مهمانپرست در ابتدای این نشست با بیان اینکه سالگرد حمله نظامیان آمریکا به طبس را پیش رو داریم، افزود: این حادثه یک بار دیگر خصومت و دشمنی دولت آمریکا و اینکه نقش آمریکا در ایجاد دیوار بیاعتمادی کاملا آشکار است را نشان میدهد.امیدواریم در سیاستهای مقامات آمریکایی دشمنی با ملت بزرگ ایران کنار گذاشته شود و با در پیش گرفتن رویکردهای مناسب در مقابل ملتهای مستقل از میزان نفرتی که به این سیاستهای آنها در دنیا و جود دارد کاسته شود.
انتهای پیام
نظرات