• یکشنبه / ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92020100449

واردات 6.6 میلیون تن گندم با ارز مرجع/گندم اصلی ترین کالای وارداتی 91

واردات 6.6 میلیون تن گندم با ارز مرجع/گندم اصلی ترین کالای وارداتی 91

واردات گندم به کشور در سال 1391 در حالی با رشد شدید 3000 درصدی نسبت به سال 1390 به بیش از 6.6 میلیون تن رسید که کل این واردات از طریق ارز مرجع انجام شد. اما حالا زمزمه هایی مبنی بر حذف ارز مرجع واردات گندم شنیده می شود.

واردات گندم به کشور در سال 1391 در حالی با رشد شدید 3000 درصدی نسبت به سال 1390 به بیش از 6.6 میلیون تن رسید که کل این واردات از طریق ارز مرجع انجام شد. اما حالا زمزمه هایی مبنی بر حذف ارز مرجع واردات گندم شنیده می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، براساس تازه ترین آمار گمرک ایران در سال گذشته برای واردات بیش از 6.6 میلیون تن دانه سخت گندم بالغ بر 2.5 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شد. با توجه به این که گندم در اولویت یک کالاهای وارداتی قرار دارد این محصول در سال قبل برای واردات تماما از ارز مرجع استفاده کرد.

ایران در سال قبل از 19 کشور جهان واردات گندم داشت که در این بین بیشترین حجم واردات به ترتیب از کشورهای سوئیس (1.6 میلیون تن)، روسیه (یک میلیون تن)، هلند (925 هزار تن)، آلمان (664 هزار تن)، ترکیه (429 هزار تن)، انگلستان (295 هزار تن)، امارات (290 هزار تن)، استرالیا (245 هزار تن)، برزیل (231 هزار تن) و قزاقستان (214 هزار تن) انجام شد. ایران در سال قبل 125.8 هزار تن دانه سخت گندم به ارزش 42 میلیون دلار از آمریکا وارد کرد.

بد نیست این را هم بدانیم که دانه سخت گندم در سال 1391 عمده ترین محصول وارداتی کشور بود.

اما واردات گسترده گندم در حالی گذشته در حالی رخ داد که حالا زمزمه هایی مبنی بر حذف ارز مرجع واردات این محصول به گوش می رسد. اتفاقی که اگر رخ دهد می تواند باعث افزایش چشمگیر قیمت گندم، آرد و در نتیجه نان شود. همچنین قیمت صنایع وابسته به آرد مانند شیرینی و شکلات نیز افزایش خواهد یافت.

در همین حال دبیر اتحادیه سراسری تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان ایران در گفت وگو با ایسنا با اشاره به این که تاکنون بحثی درباره حذف ارز مرجع واردات گندم مطرح نشده است، گفت: حتی در صورت حذف ارز مرجع واردات گندم قیمت گندم و آرد به دلیل قیمت تضمینی خرید آن از سوی دولت تا پایان سال تغییری نخواهد کرد.

وی افزود: به این ترتیب حتی در صورت افزایش قیمت گندم وارداتی دولت باید براساس توافق انجام شده مابه التفاوت آن را پرداخت کند.

زرگران با اشاره به این که قیمت خرید تضمینی گندم برای سال جاری هنوز نهایی نشده است، گفت: وزارت جهادکشاورزی با قیمت پیشنهادی 650 تا 700 تومان برای هر کیلو مخالفت کرده و قیمت 800 تومان را پیشنهاد داده است که هنوز توافقی بر سر آن حاصل نشده است.

وی افزود: اخیرا رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در جمع فعالان اقتصادی اعلام کرد که مجلس با حذف ارز مرجع واردات اقلامی مانند گندم مخالف است و ما نیز امیدواریم این موضوع اجرایی نشود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha