یک کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری گفت: روزهای سرنوشتسازی پیش رو داریم که آینده ایران در آن رقم میخورد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در دیدار با مردم منطقه فلارد از توابع استان چهار محال و بختیاری گفت: انتخابات آتی ریاستجمهوری نه فقط سرنوشت چهار سال آینده بلکه آینده دراز مدت کشور را تعیین میکند. آثار مطلوب یا نامطلوب یک دوره چهار ساله ریاست جمهوری، دهها سال در ایران باقی میماند.
وی گفت: سرزمین ایران به عنوان نگین درخشان قاره آسیا، در برههای از تاریخ نگین کل جهان بوده است و تاسفآور است که امروز گرفتار برخی مسائل جزئی شدهایم.
وی با بیان این که در مسیر رسیدن به این منطقه، مردم از تاخیر در اجرای طرحهای وعده داده شده گلایه میکردند، گفت:خواسته آنها چیزی نبود که نتوان در سالهای اخیر به ثمر رساند. چرا برخی کشورهای همسایه که از نظر استعداد، مردم آنها و از نظر منابع طبیعی، سرزمین آنها در سطحی به مراتب پائینتر از ایران قرار دارند؛ باید به وضعیت پیشرفتهتری برسند و حتی به محل اشتغال جوانان تحصیل کرده ایران و این استان تبدیل شوند.
روحانی سوء مدیریت را عامل هدر رفتن استعدادهای کشور خواند و گفت: برای بهرهوری بهتر استعدادها، نیازمند مدیریت صحیح و ایجاد محیط مناسب برای رشد هستیم.
وی در تبیین اهمیت محیط رشد استعدادها گفت: اگر آلبرت اینشتین در یک کشور عقب افتاده به دنیا میآمد، ممکن بود به جای نوآوری در فیزیک حداکثر به یک گلیم باف خوب تبدیل شود.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت گفت: لازمه رشد آن است که کار ها به دست مردم سپرده شود و دولت در هر اموری دخالت نکند. مردم در کشاورزی و صنعت بهتر از دولت عمل میکنند، دولت فقط باید حامی فعالیتهای اقتصادی مردم باشد. از مهندس نعمتزاده، رییس ستاد این جانب که پدر صنعت پتروشیمی ایران است، بپرسید که آیا دولت میتواند مدیر خوبی برای صنعت باشد، یا مردم؟
روحانی افزود: یک فرصت استثنایی در 24 خرداد 92 در اختیار مردم ایران است تا برای آینده کشورشان تصمیم بگیرند. مردم به سوابق کاندیداها، برنامه و تیم اجرائی آنها توجه کنند تا گرفتار افراد نامناسب و شعارهای تو خالی نشوند.
وی معتقد است:اگر یک مدیر خوب در کشور حاکم شود، همه مشکلات اعم از داخلی و خارجی و حتی تحریمها، قابل حل است. میتوان بنبستها را شکست و راه دستیابی مردم ایران به اهداف بلندشان را باز کرد. همه قفلها با تدبیر و امید باز میشود.
روحانی در ادامه سخنانش، از نجات اقتصاد کشور، احیای اخلاق در جامعه و تعامل سازنده با جهان به عنوان گفتمان و چارچوب برنامههای مورد نظر خود یاد کرد و گفت: با دعواهای بی جا، جناح بازی و پنجه در صورت هم انداختن، استعدادهای کشور تلف میشود و به جایی نمیرسیم. همه کسانی که عاشق این کشور و مردم هستند و شایستگی خدمت دارند باید بتوانند بر مسندهای مدیریتی بنشینند.
روحانی با اشاره به سکوت شهید بهشتی در مقابل تهمتها به منظور تمرکز بر خدمت به مردم گفت: اگر برخی مسوولان، وقت خود را صرف جناحگرایی کنند، فرصتی برای حل مشکل مردم پیدا نمیکنند.
وی در تشریح برنامه خود در حوزه سیاست خارجی گفت: ما زیر بار زور و تحقیر نمیرویم، اما در عین حال اهل جنگ و دعوا و ستیز با جهان نیستیم. هر دولتی به حقوق مردم ما احترام بگذارد. آماده تعامل با آن هستیم. در دنیای امروز نمیتوان دور کشور دیوار کشید.
روحانی گفت: من خوشحالم سخنان خود را از یک روستا آغاز کردم، چرا که خود زاده یک روستا هستم و از سن 10 سالگی کشاورزی کردهام و به روستا و روستاییان عشق میورزم، روستاییان دل پاکی دارند و آماده تلاش برای ساختن کشور هستند. بسیاری از شاگرد اول های دانشگاه ها و بزرگان تاریخ از همین روستا برخاستهاند. خوشحالم که کار را از سرزمین دلیران و پاکان شروع کردهام و به پیروزی امیدوارم. البته نه اینکه حسن روحانی پیروز شود، بلکه امیدوارم عقل بر شعار پیروز شود. به دنبال پیروزی کار و خرد جمعی در برابر تصمیم فردی هستیم. دنبال استقرار صداقت و اخلاق در برابر بد اخلاقی هستیم.
وی در حاشیه این مراسم به بررسی مسائل و خواستههای مردم منطقه از طریق صحبت مستقیم با برخی از آنها پرداخت.
روحانی، در سفر یک روزه به استان چهار محال و بختیاری، با مردم مناطق مختلف استان، دیدار و در خصوص مسائل و مشکلات آنان گفتوگو کرد. فلارد، لردگان و شهرکرد، مناطقی بودند که 29 فروردین، میزبان این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری بودند.
بررسی مشکلات اقتصادی استان و تاکید بر ضرورت توجه بیشتر به این موضوع، از مباحثی بود که در دیدار روحانی با مردم لردگان، مطرح شد.
وی در این دیدار، با اشاره به توانایی های بالقوه و بالفعل استان، مهمترین متغیر دخیل در مشکلات اقتصادی کشور را سوء مدیریت معرفی و با توجه به شرایط، کمبود منابع را در قیاس با آن، امری فرعی خواند.
توریسم، به عنوان محور مهمی برای رشد اقتصاد چهارمحال و بختیاری، از نکات مهم مطرح شده در دیدار با مردم شهرکرد بود.
در این دیدار، روحانی، ضمن ابراز تاسف از عدم توجه به بهرهبرداری از موقعیت ویژه استان در جذب توریست، در مقایسه با کشورهای منطقه که بسیاری از آنها از کمترین جاذبههای توریستی در قیاس با این استان برخوردار نیستند، توسعه این صنعت را عامل مهمی برای رشد کارآفرینی در منطقه و کاهش بیکاری و فقر خواند.
ضرورت توجه به توسعه حمل و نقل ریلی، برای رشد کشاورزی و دامداری منطقه، تبادل کالا و به ویژه توسعه صنایع تبدیلی در این منطقه، از دیگر نکات مورد بحث در این دیدار بود.
عضو مجلس خبرگان رهبری، همچنین با آیتالله نکونام، نماینده ولی فقیه و امام جمعه شهرکرد، دیدار و گفت و گو کرد.
در این جلسه، آیتالله نکونام با ابراز خرسندی از ترکیب تیم همراه روحانی، به ویژه نعمتزاده، که وی همراهی آنها را نشانهای از اولویت دادن به اقتصاد در برنامههای روحانی خواند، توجه ویژه به حوزههای مختلف اقتصادی استان را از نیازهای ضروری این منطقه دانست.
در این سفر، روحانی و هیات همراه بر مزار شهدای انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی نیز حضور یافتند.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری در جمع مردم لردگان نیز گفت: روز قدر مردم ایران، 24 خرداد امسال است که با حضور در انتخابات شوراها و یازدهم رییس جمهوری سرنوشت آینده خود را رقم می زند.
وی افزود: در 35 سال اخیر، با فداکاری، آگاهی و تلاش مردم به دستاوردهای متعددی همچون تثبیت نظام جمهوری اسلامی، دفع متجاوز از کشور در دفاع مقدس و توسعه ایران عزیز رسیدیم. قدرت اصلی در ایران مردم هستند درحالی که برخی از کشورها به جای مردم، به ابرقدرتها متکی هستند. قبل از پیروزی انقلاب در ایران نیز همینطور بود. به عنوان مثال رضاخان تا زمانی که مورد تایید انگلیسیها بود حکومت میکرد و وقتی پشتیبانی آنها را از دست داد، حتی یک روز هم نتوانست به کار خود ادامه دهد.
وی گفت: قبل از انقلاب شرایط به گونهای بود که ارتش، اقتصاد، فرهنگ و امور اجتماعی کشور دست کارشناسان آمریکایی بود و آنها برای ما تصمیم میگرفتند. در سالهای 59 تا 62 که با انتخاب به عنوان عضو شورای سرپرستی صدا و سیما در این سازمان مشغول خدمت بودم، دیدم که کل برنامه آموزشی که آن زمان در شبکه دو سیما تولید میشد توسط 36 کارشناس آمریکایی نظارت میشد. مشابه همین وضعیت در سازمان برنامه و بودجه، ارتش و برخی وزارتخانههای دیگر نیز وجود داشت. شاه در همه امور مهم با سفیر آمریکا و انگلیس مشورت میکرد.
رییس مجلس تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مردم یک کشوری اگر از شرف و عزت خود و منافع کشور بگذرند میتوانند به ظاهر زندگی عادی داشته باشند، ولی مردم ایران تحمل چنین تحقیری را نداشتند و انقلاب کردند تا کشور با اراده آنها اداره شود. امروز همه مسوولان حتی مقام معظم رهبری که بالاترین مقام مذهبی و سیاسی کشور است، طبق قانون به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از سوی مردم انتخاب میشوند. این شرایط نشان میدهد که مردم بار سنگین مسوولیت انتخاب را بر عهده دارند. هرچقدر که امور اجرایی بیشتری به مردم محول شود، به نفع کشور است.
وی افزود: درست است که سیاستهای کلی نظام با تصویب مجمع تشخیص تدوین و قانون نیز، با تصویب مجلس شورای اسلامی و تایید شورای نگهبان ابلاغ میشود، ولی اجرا در اختیار دولت است. اگر بهترین مهندسان یک ساختمان را طراحی کنند و بهترین مصالح هم خریداری شود ولی تیم اجرایی مهارت لازم را نداشته باشند، ساختمان نامناسبی احداث میشود که پس از مدتی دیوارهای آن ترک بر میدارد و هر روز تاسیسات آن مشکل پیدا میکند. فقط با نقشه خوب نمیتوان به ساختمان خوب رسید. لازم است در کنار نقشه و ناظر خوب مجری خوب نیز باشد تا کار درست انجام شود. به همین دلیل دولت و مدیران اجرایی، نقش مهمی در توسعه یا عدم توسعه کشور دارند.
وی با اشاره به برخی مشکلات چهارمحال و بختیاری گفت: شما میگویید پول کشور عادلانه توزیع شود و همه استانها از فرصت برابر برخوردار باشند. این حرف درستی است.
روحانی ادامه داد: برای انتخاب مدیران نباید به شناسنامه نگاه کنیم که متولد کجاست. ایران سرای همه است و هر کس که شایسته تر است، او باید برگزیده شود. این روش که فردی از کدام قبیل و جناح و حزب است را کنار بگذاریم و به روشهای کودکانه پایان دهیم تا افراد شایسته انتخاب شوند.
وی ابراز عقیده کرد: چرا باید در کمتر از شش ماه ارزش پول ملی نصف شود؟ معنی این وضعیت آن است که درآمد عموم مردم کشور، نصف شده است. با برنامه ریزی و تدبیر می توان کشور را به ساحل امید رساند.
حسن روحانی در جمع مردم شهرکرد نیز گفت: سفرهای انتخاباتی را از چهارمحال و بختیاری شروع کردم چون میخواهم صدایم از بام ایران به گوش هموطنان عزیز برسد. این استان منشاء حیات است و آب را برای استانهای متعدد و بخش وسیعی از کشور تامین میکند.
وی ادامه داد: تیپ قمر بیهاشم که اکنون به لشکرد تبدیل شده، در دوران دفاع مقدس، در همه عملیاتها غیور و خط شکن بود. این سرزمین همواره پاسدار ایران و اسلام بوده است.
وی همچنین از هم دورهایهای تحصیل در حوزه علمیه قم یاد کرد و گفت: همشاگردیهای چهارمحال و بختیاری، همواره درسخوان و مهذب بودند. در مجلس شورای اسلامی نیز شهیدان استکی، سختکوش و شجاع بودند.
این عضو مجلس خبرگان گفت: استان چهارمحال و بختیاری، سرشار از استعدادهای طبیعی است و میتواند یکی از مراکز پرجاذبه تورسیتی کشور باشد. امر توریسم یک عامل بزرگ برای رشد اقتصادی بسیاری از کشورهاست. ایران از ظرفیتهای تاریخی و طبیعی بیشتری نسبت به کشورها دیگر برخوردار است. باید به توریسم به عنوان یکی از ابزارهای اشتغال توجه کرد. متاسفانه برخیها فکر کردند با وام طرحهای زودهبازده، اشتغال ایجاد میشود در حالی که این نوع وامها، بیکاران را به بیکاران بدهکار تبدیل کرد. مردم به اشتغال پایدار نیاز دارند نه قرص مسکن. بیکاری بلای جامعه است و نباید آن را فقط یک مساله اقتصادی دانست. بیکاری جوانان را نه فقط از نان بلکه از اخلاق و ایمان نیز دور میکند.
وی با اشاره به تاثیر شرایط اقتصادی و اجتماعی نامطلوب بر رشد مصرف مواد مخدر گفت: در برنامه دولت آینده توجه ویژهای به کاهش این آسیب دارم. اینها فرزندان این کشور هستند که عدهای شیاد، آنها را از خانوادههای شان ربودهاند.
وی اتصال خط آهن به استان چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و گفت: از زمان حضور در مجلس اول، بارها از سازمان برنامه و بودجه و وزارت راه آن زمان خواستم که خطوط راه آهن را توسعه، دو خطی و برقی شوند. همه بخشهای تولیدی از جمله صنعتی و کشاورزی، به کمک راهآهن میتوانند به سرعت رونق پیدا کنند.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در شرایط مساوی، اولویت باید با نیروهای بومی باشد تا از ظرفیتهای انسانی کشور در همه استانها به خوبی استفاده شود. اطمینان مردم به نیروهای بومی و دلسوزی آنها میتواند سرعت و دقت اجرای کارها را افزایش دهد.
وی یکی از برنامههای دولت تدبیر و امید را تمرکز زدایی دانست و گفت: متاسفانه همه چیز را در تهران جمع کردهایم. اگر کسی می خواهد طرحی را اجرا کند، نباید در خیابانهای تهران بین ادارههای مختلف دولتی سرگردان شود.
وی گفت: در کشور اسلامی مالزی، طرح شاهراه اطلاعاتی را اجرا کردهاند و هر شهروند میتواند از طریق یک کارت الکترونیکی، همه خدمات دولتی و عمومی را دریافت کند. در این کشور ظرف 24 ساعت، مجوز اینترنتی برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی صادر میشود. در دنیای سرعت، رایانه و اینترنت، بسیاری از سازمانهای اداری ما، اسیر کاغذبازی هستند.نیازمند اصلاح نظام اداری هستیم. باید تهران را آزاد کنیم تا بتوان کشور را زودتر آباد کرد. تفویض اختیار به استانها میتواند راهگشا باشد.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اگر میخواهیم رشد و توسعه کشور سرعت یابد، باید سعهصدر داشته باشیم و هر کسی لایق است، میدان کار پیدا کند. احزاب برای نشاط سیاسی و رقابت انتخاباتی خوب هستند ولی نباید نظام اداری را هم گرفتار جناح و حزب کنیم. همه ایران اعم از زن و مرد، برای کشور و انقلاب و جنگ فداکاری کردند و حق دارند در توسعه کشور و منافع آن سهیم باشند.رییسجمهور باید خود را خدمتگزار همه مردم و کشور بداند نه شهر و استان خاص و دوستان نزدیک خود و جناح وابسته.
وی گفت: نسل جوان و بانوان در حرکت آینده کشور جایگاه ویژه ای دارند. برای اشتغال جوانان و حقوق زنان باید اقدام های جدی صورت گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: از افراطیگری و عجله در تصمیمگیری، در این کشور زیانهای زیادی دیدهایم و بهتر است میانه روی کنیم. هرگز در عمرم تصمیم یکشبه نگرفتهام. تصمیمها باید با مشورت و اندیشه حاصل شود. مگر یک مسوول میتواند هرچه دلش خواست بگوید یا هر طور خواست عمل کند و هزینه آن را گردن مردم بیندازد؟ با دنیا معتدل باشیم و عاقلانه رفتار کنیم که البته حل مسایل با جهان، در شرایط فعلی کاری سخت و پیچیده است.از مسیر برقراری روابط سالم با دنیا، میتوان گشایش برای اقتصاد، جامعه و مردم ایجاد کرد و مسیر توسعه کشور را باز کنیم.
روحانی در پاسخ به سوالی درباره تیم مذاکرات هستهیی دوران اصلاحات گفت: در 29 مهر 1382 ، مذاکرات تهران بر اساس نظر سران نظام انجام گرفت. 12 روز بعد از آن نیز رهبر معظم انقلاب، این مذاکرات را تایید و تحت نظارت خود دانستند و نتیجه آن را شکست توطئه امریکا دانستند. این مذاکرات، راه را برای روند توسعه انرژی صلحآمیز هستهیی هموار کرد. از جمله دستاوردهای آن میتوان تولید 3000 سانتریفوژ، تکمیل UCF اصفهان و تکمیل آب سنگین اراک و طرح های زیرزمین نطنز دانست. ثمره دیگر آن، دور کردن کشور از جنگ و شورای امنیت بود.
انتهای پیام
نظرات