معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: به منظور منطقی شدن قیمت خرید تضمینی گندم و جمعآوری مناسب این محصول، وزارت جهاد کشاورزی افزایش قیمت خرید تضمینی گندم به کیلویی 800 تومان را پیشنهاد داده است تا قیمت خرید این محصول استراتژیک مورد بازنگری قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ناصر توکلی - در اولین نشست خبری امسال خود در تشریح وضعیت تولید محصولات باغی و زراعی در سال جاری، اظهار کرد: امسال امکان خرید تضمینی 9 میلیون تن گندم وجود دارد اما قیمت خرید این محصول باید معقول و منطقی باشد تا کشاورزان برای ادامه تولید در سالهای آینده امیدوار باشند.
وی افزود: براساس هزینههای تولید و با توجه به ضرورت جمعآوری مناسب گندم تولیدی کشاورزان، وزارت جهاد کشاورزی برای بازنگری در قیمت خرید تضمینی گندم امسال را کیلویی 800 تومان پیشنهاد داده است.
توکلی گفت: برداشت گندم از سه استان بوشهر، فارس و خوزستان آغاز شده اما نحوه خرید و مدیریت آن مناسب میزان تولید نیست چراکه پراکندگی مراکز خرید باید به گونهای باشد که امکان جمعآوری گندم در همه مناطق فراهم شود.
معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه در سال گذشته خرید تضمینی به گونهای صورت گرفت که گندم تولید داخل به صورت کامل جمعآوری نشد، اظهار امیدواری کرد امسال شرایط به گونهای است که با پراکنش و امکانات مناسب، گندم تولیدی کشاورزان جمعآوری میشود.
توکلی ادامه داد: اگر سیاست بر این است که قیمتها واقعی شوند و کشاورز کود شیمیایی را به قیمت فوب خلیج فارس خریداری کند باید گندم تولیدی آنها نیز به همین قیمت از کشاورزان خریداری شود.
شکایت وزارت کشاورزی علیه کسانی که آلودگی محصولات را مطرح میکنند
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر ادعای برخی کارشناسان در زمینه آلوده بودن محصولات کشاورزی از نظر میزان سموم و باقیماندههای شیمیایی، گفت: شخص یا گروهی بدون استنادات درست علیه محصولات کشاورزی ایران که جزء سالمترین محصولات از نظر میزان مصرف سم، سموم و کودهای شیمیایی است، اظهار نظر کند وزارت جهاد کشاورزی علیه آنها اعلام جرم خواهد کرد.
معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی افزود: در حال حاضر میزان صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای مختلف گواه سالم بودن این محصولات است؛ به عنوان مثال در سال گذشته صادرات سیبزمینی 100 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافت و میزان صادرات محصولات باغی نیز بالغ بر یک میلیون تن به ارزش 2.5 میلیارد دلار بود که به 100 کشور جهان ارسال شد.
افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی
توکلی با اشاره به افزایش سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، خاطر نشان کرد: در سال گذشته سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تحت عنوان طرحهایی مانند طرحهای توسعه بخشهای کشاورزی در دستور کار قرار گرفت که نتیجه آن تصویب 9000 میلیارد تومان تسهیلات در قالب این طرح بود تا در زمینه زیرساختهای بخش کشاورزی سرمایهگذاری شود.
وی ادامه داد: در سال گذشته بیش از 4000 میلیارد تومان تسهیلات در قالب طرحهای توسعه بخش کشاورزی تصویب شد که از این میان 3600 میلیارد تومان منجر به عقد قرارداد شده است.
توانایی تولید 300 میلیون تن محصولات کشاورزی
معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه توانایی تولید 300 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور وجود دارد، عنوان کرد: با توجه به توسعه افقی، عمودی و افزایش عملکرد محصولات کشاورزی میتوانیم به این میزان تولید دست یابیم؛ به عنوان مثال متوسط عملکرد پسته در هکتار 150 کیلوگرم است درحالی که میتوان آن را تا 13 تن افزایش داد.
توکلی افزود: اگر بتوانیم میزان عملکرد پسته در هر هکتار را به دو تن برسانیم حدود 450 هزار هکتار به سطح کشت پسته اضافه شده است در حالی که برای احداث یک هکتار باغ 15 تا 20 میلیون تومان هزینه لازم است و باید پنج سال به انتظار بنشینیم تا این باغ پس از صرف یک میلیون تومان در هر سال به بهرهبرداری مطلوب برسد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از شاخصههای مدنظر در بخش کشاورزی استفاده از فناوری و تکنولوژیهای نوین است، گفت: در زمینه استفاده از فناوری و تکنولوژی در تولید محصولات کشاورزی میتوان به عملیات مکانیزه کاشت و برداشت برنج که در یک ششم از سطح زیر کشت این محصول در کشور انجام میشود، اشاره کرد.
معاون امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر پنج تا شش رقم مختلف کشت ذرت در کشور وجود دارد و در مرکبات نیز 25 رقم مختلف داریم که امکان برداشت مرکبات در هفت ماه از سال فراهم میکند.
میزان بهرهوری در تولیدات کشاورزی افزایش یافته است
توکلی گفت: یکی دیگر از اهداف وزارت جهاد کشاورزی افزایش بهرهوری است که با سرمایهگذاری مطلوب و استفاده از فناوری و تکنولوژی قابل تحقق است.
وی خاطر نشان کرد: مقایسه میزان تولید محصولات کشاورزی در سال گذشته و رشد آن نسبت به سال 90 میتواند افزایش بهرهوری را در سال گذشته نشان دهد؛ به گونهای که در محصولات باغی 5.2 درصد نسبت به سال 90 افزایش بهرهوری داشتهایم و حدود 18 میلیون تن انواع محصولات باغی تولید شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سال گذشته بدون نیاز به واردات، محصولات باغی در کشور تامین شد و در زمینه غلات 10.5 درصد و در سایر محصولات کشاورزی 8.5 درصد رشد نسبت به سال 90 داشتیم.
اجرای پایلوت الگوی کشت در 7 استان
توکلی درباره برنامههای وزارت کشاورزی در زمینه الگوی کشت گفت: وزارت جهاد کشاورزی همواره برنامههای خود در زمینه تعیین الگوی کشت مناسب داشته است اما الگوی کشت در همه کشورهای جهان از بازار و مسائل فنی تبعیت میکند.
به گفته وی، در حال حاضر طرح الگوی کشت در هفت استان کشور در مقیاس پایلوت در حال اجرا است.
انتهای پیام
نظرات