• یکشنبه / ۱۸ فروردین ۱۳۹۲ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 92011804493
  • منبع : نمایندگی زنجان

پرفشاری خون علت 12 درصد مرگ و میر‌های جهانی

پرفشاری خون علت 12 درصد مرگ و میر‌های جهانی

ایسنا/زنجان رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان، گفت: طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی، 12 درصد از مرگ و میر جهانی ناشی از عارضه‌ی پرفشاری خون است.

رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان، گفت: طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی، 12 درصد از مرگ و میر جهانی ناشی از عارضه‌ی پرفشاری خون است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی زنجان، «حمیدرضا صائینی» ظهر امروز در آیین نمادین روز جهانی بهداشت و آغاز هفته سلامت، در مدرسه‌ی راهنمایی دخترانه شاهد اطهر زنجان، اظهار کرد: سلامتی نعمت بزرگی است که رسیدن به آن با تلاش تک‎تک افراد جامعه امکان‌پذیر می‌شود، طبق اعلام وزارت بهداشت حتی اگر این وزارتخانه همه‌ی تلاش خود را بر این امر معطوف کند، تنها 25 درصد سلامت جامعه تأمین می‌شود.

وی افزود: مهم‌ترین رکن بهداشت، رعایت موارد بهداشت فردی و تغذیه سالم از سوی افراد است که 75 درصد این امر را در بر‌می‌گیرد.

صائینی تصریح کرد: نمک، مهم‌ترین علت عارضه‌ی پر فشاری خون است که عادت به مصرف نمک به اندازه باید از دوران کودکی و حتی نوزادی در افراد به یک عادت غذایی تبدیل شود.

وی با ابراز رضایت از ارتقای مقوله‌ی بهداشت در مدارس گفت: طی سال‌های اخیر سلامت در مدارس، رشد قابل توجهی داشته است و تبدیل بهداشت مدارس به معاونت در اداره‌کل، بیانگر توجه ویژه در این زمینه است.

رییس مرکز بهداشت شهرستان زنجان با اشاره به افزایش امید به زندگی در سال‎های اخیر، خاطرنشان کرد: در سال‎های پیش از انقلاب امید به زندگی در مردان 51 سال و در زنان 52 سال بود که در 34 سال گذشته و با تلاش‌ها و توجه عمومی، این میزان به 71 سال در مردان و 72 سال در زنان افزایش یافته است.

صائینی با ابراز تأسف از بالا بودن آمار ابتلا افراد به پر فشاری خون در کشور، تصریح کرد: طبق آمار میزان ابتلا به پر فشاری خون در ایران، متوازن با کشورهای پیشرفته دنیا است که علت این امر نیز مصرف بی‌رویه مواد دخانی و گسترش روزافزون فست‌فودهاست.

این مقام مسوول در پایان با اشاره به ارتقای دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان به تیپ یک، خاطرنشان کرد: ارتقای دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان به تیپ یک و قرار گرفتن آن در رده‌ی دانشگاه‎‎های مطرح کشور، مزایای خوبی هم می‎تواند برای هم‌استانی‌ها در زمینه بهداشت داشته باشد.

به گزارش ایسنا، معاون سیاسی فرماندار زنجان نیز در این مراسم، گفت: در سال حماسه‌ی سیاسی، حماسه‌ی اقتصادی باید توجه ویژه‎ای به حماسه‌ی بهداشتی بشود.

«خوئینی» اظهار کرد: بهداشت در همه‌ی زمینه‎های آن مهم است که باید از سوی همه‌ی دلسوزان امر مورد توجه جدی قرار گرفته و پیگیری شود.

وی افزود: در سال حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی که تأکید جدی از سوی مقام معظم رهبری بر این دو مقوله مهم شده است، باید حماسه‌ی بهداشتی نیز برای ارتقای امید به زندگی افراد جامعه در زندگی همه‌ی افراد نهادینه شود.

خوئینی در ادامه با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری بر حماسه‌ی سیاسی در سال‌جاری، تصریح کرد: حماسه‌ی سیاسی امسال با حضور پرشور ملت ایران در عرصه‌ی انتخابات تجلی می‌یابد، چون انتخابات نماد اقتدار ملت ایران و بیانگر پایبندی آن‌ها به ارزش‌هایی است که برای رسیدن به آن از جان عزیزان خود گذشتند.

وی با تأکید بر بصیرت‌افزایی در میان آحاد جامعه، گفت: دانش‌آموزان نیز باید به طور جدی در این عرصه حضور داشته و مسایل جامعه را رصد کنند، چون هر فردی در هر جامعه‎ای که زندگی می‌کند، متأثر از حوادث آن جامعه است.

خوئینی تأکید کرد: موفقیت‎های روزافزون ملت ایران در 34 سال پیش در همه‌ی عرصه‌ها به ویژه زمینه‌های موفق پزشکی، ناشی از همکاری و همراهی ملت ایران در کنار یکدیگر بود که برای کسب موفقیت‌های بیشتر این اتحاد باید بیش از پیش وجود داشته‌ باشد.

به گزارش ایسنا، معاون سلامت اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان هم در این جلسه، گفت: 114 مدرسه به اتاق بهداشت مجهز شدند.

«سیاری» اظهار کرد: طی سال گذشته 114 مدرسه در سطح استان به اتاق بهداشت با لوازم کامل مجهز شدند و در زمینه توجه به ارتقای بهداشت در سطح مدارس با تأکید بر آموزش بهداشت بلوغ نوجوانی شبانه‌روزی 36 هزار دانش‌آموز تحت پوشش آهن‌یاری قرار گرفتند.

وی افزود: HPS که طرح مدارس مروج سلامت است در 300 آموزشگاه در حال اجراست. هم‌چنین طی سال گذشته برای 88 هزار دانش‌آموز مقطع ابتدایی دهان‌شویه توزیع شد.

سیاری با گرامی‌داشت آغاز هفته سلامت، تصریح کرد: آغاز به کار سازمان بهداشت جهانی به عنوان هفته سلامت در جهان نامیده شده است که این سازمان با رصد مشکلات عمده بهداشتی در جهان و در جهت مقابله با آن هر سال نام‎گذاری این هفته را انجام می‌دهد.

این مسوول با بیان این‌که شعار امسال مبارزه با فشارخون است، گفت: آموزش و پرورش یکی از نهادهای مؤثر برای فرهنگ‌سازی در این زمینه است که دانش‌آموزان با یادگیری آن در سطح مدارس و از طریق مربیان بهداشتی به عنوان مجری و ناظر در سطح خانواده‎‌های خود با تأکید بر مصرف کم نمک، تشویق اعضای خانواده به انجام ورزش منظم و تغذیه صحیح در این خصوص نقش مهمی داشته باشند.

وی، خاطرنشان کرد: سال پیش واکسیناسیون 30 هزار دانش‌آموز در مقاطع پنجم و ششم ابتدایی و انجام واکسیناسیون توأم برای 14 هزار دانش‌آموز مقطع اول متوسطه در سطح استان انجام شد.

براساس این گزارش، رییس آموزش و پرورش ناحیه یک زنجان نیز گفت: مهم‌ترین هدف از سلامتی انسان، تقرب الهی است.

«جلال گنجی» اظهار کرد: مهم‌ترین هدف از سلامتی انسان‌ها علاوه بر داشتن زندگی شاد و سالم قرب الهی و به جا آوردن شکر پروردگار است.

وی افزود: انسان اشرف مخلوقات پروردگار است و از همین‌رو خداوند برای همه‌ی جنبه‌های زندگی انسان برنامه‌های دقیق و جامعی در نظر گرفته است.

گنجی تصریح کرد: دستورات و قواعدی که به ویژه در زمینه‌ی رعایت تغذیه و موارد غذایی در قالب حلال و حرام طرح شده، قطعاً در نهایت با هدف سلامت روحی و جسمی انسان‎هاست که باید مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha