وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری با عنوان "حماسه سیاسی ، حماسه اقتصادی" و ضرورت استقلال ارزی باید نامزدهای ریاست جمهوری طرحهای خود را در خصوص تامین ارز از محل درآمدهای غیرنفتی به مردم ارایه کنند تا آنها تصمیمگیری کنند.
به گزارش ایسنا، مهدی غضنفری با بیان این جمله که حضور حماسی مردم در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 بسیار اثرگذار است، گفت: مشارکت میلیونی مردم تاثیر بسیاری در حفظ آرامش و وحدت داشته و کشور را به سمت افقهای روشن حرکت میدهد.
وی گفت: با توجه به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب اسلامی و نامگذاری امسال با عنوان "حماسه سیاسی ، حماسه اقتصادی" انتظار ایشان این است که اقتصاد کشور گامهای بزرگتر و جهش بالاتری را نسبت به سال قبل داشته باشد که با همدلی و تعامل قطعا به این اهداف خواهیم رسید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه امسال باید تولیدکننده نسبت به ساخت کالاهای صادراتی و کیفی متعهد باشد، گفت: ارزآوری جز با حمایت و پشتیبانی از تولید ملی و مدیریت ارز امکان پذیر نیست.
وی گفت: سال گذشته در کنار همه مشکلات دو مسئله جدی (مدیریت جریان پولی وارزی ) در حوزه تولید وجود داشت، مدیریت جریان ریالی به سمت تولید میتوانست بهتر انجام شود که امیدواریم این موضوع مهم درسال 92 به نحو شایستهتری انجام شود. انتظار بیشتری از وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و بانکهای عامل میرود که کمک کنند تا دو جریان پولی به دست تولیدکننده برسد. این اولین کاری است که باید به سرعت آن را انجام داد.
به گفته وی از مجموع 100 میلیارد دلار ارز نفتی که باید سال 91 وارد اقتصاد کشور میشد نیمی از آن یعنی 50 میلیارد دلار محقق شد. سال گذشته کشور از حالت اتکا به نفت خارج شد و هماکنون نیمه نفتی است که بایک حرکت جدید در سال 92 باید اقتصاد را کاملا از نفت رها کرد.
ضرورت پشتیبانی از واحدهای تولیدی مبدل ریال
وی پشتیبانی از همه واحدهای تولیدی به ویژه واحدهایی که میتوانند ریال را تبدیل به ارز کنند در سال 92 مورد توجه قرار داد و گفت: برخی واحدهای تولیدی مبدل ریال به ارز هستند و فعالیتهای آنها بسیار ارزشمند است.
غضنفری با بیان اینکه این گونه واحدها درخواست سرمایه در گردش ریالی میکنند، گفت: آنها میگویند در قبال تسهیلات منابع ریالی خود را تامین میکنند تا تولید چرخش خود را داشته باشد؛ بنابراین اگر منابع بیشتری در اختیار آنها قرار دهیم چنین توانی را به طور حتم خواهند داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: چشماندازی که در سال 92 به دنبال آن هستیم این است که تا جایی که امکان دارد نیازهای داخلی تولیدکنندگان را در اختیار آنها قرار دهیم.
غلبه بر موج بحرانها در سال سخت 91
وزیر صنعت، معدن و تجارت از سال 91 به عنوان سالی سخت در حوزه اقتصاد نام برد و گفت: البته در این سال ماموریتهای بزرگی برعهده ما بود. شاید مهمترین شاخصهای که میتوان به آن اشاره کرد غلبه بر موج بحرانها، مشکلات و استفاده از برخی از فرصتهای درون آن است.
غضنفری ادامه داد: سال 91 را میتوان به دو بخش تقسیم کرد. در شش ماه اول تحریمها با تغییراتی که دشمنان جمهوری اسلامی ایران در فروش نفت کشورمان ایجاد کردند و محدودیتهای ناشی از جابجایی ارز موجب شد که مجموعهای از تدابیر پیشبینی شود تا بتوان اقتصاد کشور را با این فشارها تطبیق کرد. اما در نیمه دوم بتدریج تدابیر به کار گرفته شد و آثار مثبت آن در اقتصاد کشور به عینه مشاهده شد. به این دلیل تنظیم بازار هم از این مقوله مستثنی نبود.
3.3 میلیارد دلار میانگین ماهانه درآمد صادرات غیرنفتی
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: نگاهی به آمار در مییابیم که میزان صادرات غیرنفتی در سال 91 ، ماهانه به طور میانگین 3.3 میلیارد دلار بوده و در مقابل میزان واردات هر ماه 4.6 میلیارد دلار برآورد شده که هر ماه 1.3 میلیارد دلار کمبود ارز را نشان میدهد. برای این رقم که در مجموع 16 میلیارد دلار است از ارز بانک مرکزی و نفت استفاده میشد.
وی افزود: در مدت شش ماه درسال 91 حدود 25 میلیارد دلار ارز صادرکنندگان غیرنفتی در حوزه واردات کالاهای مورد نیاز کشور هزینه شد.
افزایش 11 درصدی ذخایر کالاهای اساسی در اسفندماه 91
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: میزان ذخایر کالای اساسی در اسفند ماه 91 نسبت به مدت مشابه یک سال قبل از آن رشد 11 درصدی داشته است.
وی درباره وضعیت ذخیرهسازی در سال قبل توضیح داد: پیشبینی میشد سال 91 سال سختی باشد. به همین دلیل همان موقع مصوبهای از دولت درخواست کردیم که به ما اجازه دهند با ذخیرهسازی کالاهای اساسی از وارد شدن فشار بیشتر به مردم جلوگیری کنیم. خوشبختانه با پیشنهاد ما موافقت شد و بودجه خوبی در اختیار ما قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مصوبه دولت وضعیت ذخایر استراتژیک و کالاهای اساسی را بهبود داد، گفت: شرکتهای بازرگانی دولتی 10 میلیون تن و پشتیبانی امور دام 8 میلیون تن کالا به کمک بخش خصوصی وارد کشور کردند. واردات این میزان کالا به کشور تاکنون سابقه نداشته است.
غضنفری گفت: شرکت بازرگانی دولتی پنج میلیارد یورو را صرف واردات کالاهای اساسی و استراتژیکی چون گندم، برنج روغن و شکر کرد و نهادههای دامی و کنجاله سویا توسط شرکت پشتیبانی دام وارد کشور شد.
وی گفت: ارزرسانی به کالاهای استراتژیک در شرایط خاصی از کشور با مشکلات بسیاری مواجه بود، اما با این وجود امر واردات به خوبی صورت گرفت به نحوی که گندم به عنوان مهمترین کالای اساسی و مورد نیاز به میزان کافی تامین شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیح داد: در حالی که به دلیل مشکلات ناشی از تامین نهادههای دام و طیور در بهار سال 91 به شدت نیازمند واردات مرغ بودیم اما در زمستان همان سال کشور صادرکننده مرغ شد.
غضنفری ذخیرهسازی 100 هزار تن مرغ را امری بیسابقه دانست و افزود: 80 هزارتن از این میزان از محل تولید داخل تامین شد.
تامین میوه موردنیاز از محل تولیدات داخل
وی درباره وضعیت میوه و مرکبات در سال گذشته نیز عنوان کرد: مناسب بودن ذخایر از سویی و وضعیت نامناسب ارزی موجب شد تا به طور کامل واردات میوه قطع شود و به تولید داخل اکتفا کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار کرد: بالا رفتن نرخ ارز از 1000 تومان به 3000 تومان باعث شد تا آثار این افزایش به تدریج در بازار کالا پدیدار شود. نوعی گرانی و گرانفروشی در بازار به وجود آمد و مسوولیت تنظیم بازار را با توجه به پدیده گرانی و گرانفروشی برای این وزارتخانه سخت کرد. بنابراین ضمن تلاش برای تامین بازار بر بازرسی و نظارتها تشدید شد.
انجام بیش از 6.7 میلیون فقره بازرسی از صنوف و واحدهای خدماتی، تشکیل 454 هزار پرونده تخلف با 840 میلیارد تومان جریمه فعالیتهای صورت گرفته درحوزه بازرسی و کنترل در سال گذشته است که غضنفری به آن اشاره کرد.
رشد 20 درصدی نمایشگاههای فروش بهاره
وی همچنین از رشد 20 درصدی نمایشگاههای فروش بهاره در روزهای پایانی سال 91 نسبت به مدت مشابه یک سال قبل از آن خبرداد.
به گزارش ایسنا از پایگاه اطلاعرسانی تولید و تجارت، غضنفری افزود: براساس گزارشهای ارایه شده در ایام برگزاری نمایشگاههای عرضه مستقیم (فروش بهاره) بیش از 41 میلیون نفر از این مکانها بازدید کردند که نسبت به یک سال قبل از آن افزایش 11 میلیون نفری بازدیدکننده را نشان میدهد.
انتهای پیام
نظرات