نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ابراز امیدواری که رییسجمهور آینده با دید اقتصادی مناسب بتواند تدابیر بیشتری برای مسائل اقتصادی داشته باشد و سال جدید سال خوبی برای تولید باشد.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در مورد نامگذاری سال جدید به عنوان «حماسه سیاسی، حماسه اقتصادی» اظهار کزد: حماسه سیاسی برای سال جدید ناظر بر اهمیت انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات شوراهاست.
وی با بیان اینکه «انتخابات به عنوان عرصه حضور مردم بخشی از نامگذاری سال جدید را به خود اختصاص داده است» گفت: مردم با حضور همهجانبه در انتخابات با توجه به شرایط خاص ملی، منطقهای و بینالمللی ایران میتوانند توطئهها و دشمنیها علیه کشورمان را خنثی کنند.
وی اظهار کرد: دشمن علیرغم اینکه توانسته است یکسری مشکلات را برای ملت ایران به وجود بیاورد، اما با توجه به حضور پرشکوه مردم در حماسه 22 بهمن سال 91 متوجه این مساله شده است که فشارهای وارد شده به مردم نمیتواند آنها را از نظام ناامید کند، هرچه حضور مردم در انتخابات پرشکوهتر باشد، اقتدار بیشتری برای کشور به بار خواهد آمد و براساس همین رویکرد جمهوری اسلامی میتواند به اهداف خود دسترسی پیدا کند.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در حال حاضر شرایط منطقه به گونهای است که کشورهای مختلف چشم به اتفاقات داخلی ایران دوختهاند. در حالی که کشورهای فراتر از منطقه سعی در مصادره انقلابهای منطقهای دارند، حماسه سیاسی در انتخابات داخلی ما میتواند به عنوان مصداق مردمسالاری دینی اثر مثبتی بر روی عملکرد کشورهایی مانند سوریه، عراق، افغانستان و فلسطین داشته باشد.
وی همچنین با اشاره به حماسه اقتصادی به عنوان بخشی از نامگذاری سال جدید گفت: رهبری سالهاست که بر اولویتداشتن مسائل اقتصادی در نظام تاکید میکند. سال 91 هم علیرغم همه مشکلاتی که به واسطه سختیها و بیتدبیریهای برخی مسوولان به وجود آمد و علیرغم همه مشکلات، تورم و فشارهایی که به مردم تحمیل شد و با وجود کاهش ارزش پول ملی که منجر به افزایش تورم شد، اما یکسری مزیتهای صادراتی را برای کشور به دنبال داشت.
وی معتقد است: در نتیجه افزایش قیمت دلار در سال 91 و تاثیر آن بر ارزش پول ملی، قیمت کالاهای وارداتی افزایش پیدا کرد و ما شاهد کاهش واردات بودیم. با این وجود نیازهای کشور در حوزه واردات برطرف نشد در نتیجه در نیمه دوم سال 91 تقاضا از تولید ملی برای برطرف کردن نیازهایی که تا پیش از این از طریق واردات برطرف میشد افزایش پیدا کرد.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد مزیت دیگر این امر گفت: اگر در سال 90 صادرات یک بسته کالا به قیمت 100 دلار مبلغی معادل 100 هزار تومان را برای صادرکننده به همراه میآورد، در سال 91 صادرات یک بسته کالای 100 دلاری مبلغی معادل 300 هزار تومان را برای صادر کننده به همراه میآورد، در نتیجه مزیت صادراتی ما در سال 91 افزایش پیدا کرد.
وی همچنین معتقد است: افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ملی به کاهش واردات و افزایش مزیت صادراتی منجر شد و جهت به سمت تولید ملی تغییر کرد؛ یعنی اگر در سال آینده برنامهریزی مناسبی برای حمایت از تولید ملی انجام شود، میتوانیم حجم صادرات را افزایش دهیم و نیازهای داخلی کشور را هم مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: اگر بتوانیم حمایتهای مناسبی از تولید ملی انجام بدهیم، تا یکی دو سال آینده میتوانیم شاهد کاهش تورم و افزایش اشتغال در کشور باشیم.
انتهای پیام
نظرات