• شنبه / ۱۹ اسفند ۱۳۹۱ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91121912037

دقیق‌ترین اسکن مغز انسان رونمایی شد+تصاویر

دقیق‌ترین اسکن مغز انسان رونمایی شد+تصاویر

دانشمندان دانشگاه واشنگتن در بخشی از یک پروژه که به درک چگونگی عملکرد اندام بدن کمک می‌کند، مجموعه‌ای از دقیق‌ترین اسکن‌های مغزی دیده شده تاکنون را منتشر کردند.

دانشمندان دانشگاه واشنگتن در بخشی از یک پروژه که به درک چگونگی عملکرد اندام بدن کمک می‌کند، مجموعه‌ای از دقیق‌ترین اسکن‌های مغزی دیده شده تاکنون را منتشر کردند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، هدف این پروژه، تعیین میزان تأثیر ساختار مغز فرد بر هوش و رفتار آن است.

محققان حاضر در پروژه اتصال‌های انسان، اسکن 68 انسان بالغ را منتشر کرده‌اند. آنها در نهایت امیدوارند بتوانند مغز 1200 انسان را اسکن کرده و جزئیات ویژگی‌های رفتاری و دی‌ان‌ای آنها را جمع‌آوری کنند.

این اطلاعات بطور رایگان برای دانشمندان عصب‌شناس در بررسی اسرار مغز انسان در دسترس است.

به گفته دانشمندان، به اشتراک‌گذاری این اطلاعات با انجمن بین‌المللی محققان می‌تواند پیشرفت‌های سریعی را در علم مغز به همراه داشته باشد.

مغز افراد حاضر در این پژوهش به مدت چهار ساعت اسکن شد که طی آن کارهایی مانند حل علم حساب، گوش دادن به داستان، بازی و حرکت دادن اندام بدن انجام می‌شد.

داوطلبان همچنین در آزمایشاتی برای ارزیابی مهارتها و قابلیت‌های خود شرکت کردند و دی‌ان‌ای آنها نیز گرفته شد.

این اسکن‌ها در اصل یک نمودار سیم‌کشی برای هر مغز است. آنها بخشهای مختلفی را که با الیاف عصبی به هم متصل بوده و همچنین ضخامت دسته‌ها را نمایش داده که تصور می‌شود نشانگر اهمیت یا قدرت یک ارتباط خاص است. این نقشه‌ را نقشه ساختاری می‌خوانند.

این اسکنها همچنین می‌توانند بخشهایی از مغز را که برای وظایف خاص فعال می‌شوند، نشان دهند که به آنها نقشه عملکردی می‌گویند.

محققان با این اطلاعات می‌توانند ببینند که آیا سیم‌کشی مغز فرد با مهارتهای وی مانند مقوله موسیقی، اجتماعی بودن و استعداد برای علم و ریاضی مرتبط است.

هدف نهایی این پروژه، درک چگونگی سیم‌کشی مغز انسان سالم و منحصربفرد بودن هر انسان با تفاوتهای بین آنها است. با یادگیری بیشتر در مورد چگونگی عملکرد مغز انسان سالم، این پژوهش ناگزیز مورد استفاده افرادی قرار خواهد گرفت که اختلالات مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون را بررسی می‌کنند.

یکی از اهداف مهم این پروژه پنج ساله 40 میلیون دلاری با بودجه دولت آمریکا این است که اطلاعات بدست آمده را با دانشمندان در سراسر جهان به اشتراک بگذارد. محققان با الهام از دستاوردهای بزرگی که پروژه ژنوم انسان برای پیشرفت علم ژنتیکی به همراه داشته، امیدوارند بتوانند این امر را در حوزه مغز نیز به دست بیاورند.

انتهای پیام

ترکیبی از 20 مغز. مناطق زرد و قرمز به لوب آهیانه نیمکره راست مغز مرتبط هستند

مقایسه یک ام‌آرآی(چپ) با یک ترکیب میانگین 12 فرد

مناطق زرد و قرمز با فعالیت گوش دادن به داستان و مناطق زرد و سبز با انجام حساب فعال شده‌اند

مناطق زرد و قرمز در پردازش تعاملات اجتماعی دخالت دارند

نقشه‌ای از پوسته محافظ مغز یا ملین. مناطق زرد و قرمز از ملین بیشتری برخوردارند

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۲-۱۹ ۰۸:۳۴

نقش دولت در انجام اين آزمايشات هزينه‌بر و به اشتراك رايگان گذاشتن آن براي محققان مي‌تواند خط مشي خوبي براي دولت خدمتگزار براي افزايش هرچه بيشتر توليدات علمي كشورمان گردد.