رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دور جدید گفتوگوها میان ایران و 1+5، اظهار کرد: ما تا به حال در این گفتوگوها خوب ظاهر شدیم و پیشنهادات کاملا روشنی دادیم، به نظر میرسد آنها هم متوجه این شدند که مساله هستهیی ایران باید از طریق گفتوگو حل شود.
به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به هند، علی لاریجانی که در جریان سفر خود به دهلی پایتخت هند با محمدحامد انصاری رییس مجلس سنا (راجیا سابا) دیدار کرده است، با اشاره به مساله هستهیی کشورمان، گفت: غربیها در مساله هستهیی بهانهجویی میکنند زیرا ما عضو آژانس هستیم، ان.پی.تی را پذیرفتهایم و فعالیتهایمان تحت مقررات ان.پی.تی انجام می شود، اما آنها با منطق دیگر فشارها بر ایران را آغاز کردهاند که قطعا نمیتوانند با این فشارها به نتیجه برسند.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مساله هستهیی ایران به زودی حل خواهد شد، تاکید کرد که غربیها متوجه شدند مساله هستهیی باید از طریق گفتوگو حل شود.
وی با اشاره به تحولات اخیر در سوریه نیز اضافه کرد: ما نظامیگری در سوریه را موثر نمیدانیم و معتقدیم تغییرات دموکراتیک در سوریه نمیتواند با سرنیزه عملی شود، بلکه مردم خودشان باید تغییرات را بخواهند.
لاریجانی با اشاره به نگاه نزدیک و منافع مشترک ایران و هند در مسائل منطقه و بینالملل، خواستار گسترش همکاریهای دو کشور در زمینههای مختلف شد.
رییس قوه مقننه روابط ایران و هند را معلول گذشتهی عمیق فرهنگی دو کشور عنوان و اظهار کرد: ایران و هند با یکدیگر همریشه و همسرنوشتند و سیاستمداران باید از این ظرفیت قرابت فرهنگی دو کشور و در جهت گسترش روابط استفاده کنند.
وی ادامه داد: تحولات بینالمللی ایجاب میکند ما به یکدیگر نزدیکتر باشیم زیرا هم ایران و هم هند از دموکراسی قوی برخوردارند و نگاه استقلالطلبانهای را در سیاست دنبال میکنند و هر دو کشور در زمینه توسعه بخصوص هایتک گامهای بلندی برداشتهاند.
لاریجانی با بیان اینکه برخی کشورها برای توسعه روابط ایران و هند ایجاد مزاحمت میکنند، افزود: ما باید برای روابط دو کشور نگاه درازمدتی تعریف کنیم خصوصا در حوزه انرژی، نفت، گاز و حوزههای مربوط به آن آماده سرمایهگذاری مشترک هستیم که این کار هم برای تامین منافع انرژی شما و هم برای نقش منطقهای هند مفید است.
رییس مجلس شورای اسلامی با اعلام آمادگی ایران برای سرمایهگذاری مشترک با هند در زمینههای متنوع صنعت، معدن و خدمات مهندسی، اظهار کرد: ایران نیازهای مختلفی در زمینه کشاورزی دارد و در مقابل میتوانیم بازارهای ایران را به تجار هندی معرفی کنیم.
وی نگاه ایران و هند در مبارزه با تروریسم و افراطیگری را نزدیک به یکدیگر توصیف کرد و گفت که ما آماده همکاری نزدیکتر در این رابطه هستیم.
لاریجانی با اشاره به آمادگی ایران برای گسترش همکاریهای علمی و آموزشی با هند، تصریح کرد: تعداد زیادی از سیاستمداران ایران تحصیلکرده هند هستند و در حال حاضر هم تعداد زیادی دانشجوی ایرانی در هند تحصیل میکنند که این مسیر میتواند توسعه یابد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: اگر زمینه رفت و آمد تجار ایرانی به هند فراهم شود این موضوع میتواند زمینه معرفی بازارهای ایران و کشورهای همسایه را به تجار هندی فراهم کند.
وی روابط پارلمانی دو کشور در مجامع بینالمللی را خوب و مناسب دانست و گفت که دو کشور با یکدیگر رایزنیهای خوبی در عرصه بینالملل دارند.
محمدحامد انصاری رییس مجلس سنا (راجیا سابا) و معاون رییسجمهور هند نیز در دیدار با رییس مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: برای ما هیچ چیز مهمتر از همکاری با شما در جهت داشتن منطقهای صلحآمیز و آرام نیست.
وی افزود: ما نگران فاکتورهایی هستیم که در منطقه تاثیر میگذارد؛ یکی تروریسم و دیگری فقدان همکاری در رفتارهای ماست.
رییس مجلس سنای هند با بیان اینکه تجار ایرانی و هندی اطلاعات خوبی از یکدیگر دارند، اضافه کرد: البته همچنان جا دارد که این اطلاعات دوجانبه تقویت شود، ضمن اینکه در بحث همکاریهای آموزشی و رفت و آمد دانشجویان هم امکان همکاری بیشتر وجود دارد.
وی با اشاره به مساله هستهیی ایران، اظهار کرد: ما با شما موافق هستیم که موضوع هستهیی ایران تنها از طریق دیالوگ حل خواهد شد و با توجه به اینکه این دیالوگ رو به پیشرفت است امیدواریم مساله هستهیی ایران به زودی حل شود.
انتهای پیام
نظرات