برای نخستین بار دانشمندان با استفاده از کاشت دائم الکترودهایی در عصبها و عضلات یک معلول، موفق به کنترل مستقیم پروتز بازوی وی شدند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان یاران (ایسنا)، تیم جراحی بیمارستان دانشگاهی سالگرنسکا نخستین عمل جراحی از این دست را انجام داد.
در این عمل الکترودهای نور و عضلانی با استفاده از یک فناوری پیشرفته به طور دائم در یک فرد معلول کاشته شدند.
این فناوری توسط ماکس اورتیز کاتالان طراحی شده و ریکارد برانمارک از بیمارستان مزبور و بو هاکانسون از دانشگاه فناوری چالمرز بر آن نظارت داشتند.
دو چالش بزرگ همواره پیش روی پیشرفت پروتز رباتیک بوده است: یکی چگونگی اتصال یک پا یا دست مصنوعی به بدن انسان بوده و دیگر این که چگونه پروتز را به منظور مفید بودن در کارکرد ناحیه از دست رفته کنترل کرد؟
به گفته برانمارک، این تکنولوژی هر دوی این مشکلات را با ترکیب کردن یک پروتز محکمشده استخوان با الکترودهای کاشته شده برطرف میکند.
ریکارد به همراه تیمش یک سیستم کاشت پیشگام موسوم به «پروتز Opra, Osseointegrated» برای توانبخشی معلولین را طراحی کرده است.
این روش درجه کاملی از تحرک را برای بیمار فراهم میکند، مشکلات مرتبط با پوست کمتری ایجاد میکند و حس طبیعی بیشتری را مبنی بر این که پروتز بخشی از بدن است، ایجاد میکند.
این پروتز رباتیک به الکترودهایی بر روی پوست تکیه میکند که فعالیت الکتریکی عضلات را برای انجام کارهای بیشتر توسط پروتز دریافت میکنند. مشکل این رویکرد این است که فقط دو کارکرد از دهها حرکت مختلف جوارح طبیعی را میتوان با آن انجام داد.
با استفاده از الکترودهای ایمپلنت شده در روش جدید، سیگنالهای بیشتری بازیابی میشوند و بنابراین کنترل حرکات بیشتر امکانپذیر است. افزون بر این، امکان دادن یک حس طبیعی به بیمار از طریق شبیهسازی عصبی امکانپذیر است.
اولین بیمار اخیراً با استفاده از این فناوری درمان شده و نخستین آزمایشات نیز بازخورد عالی داشتهاند.
گام بعدی در این پروژه آزمایش شبیهسازی عصبها برای مشاهده این موضوع است که آیا بیمار میتواند محرکات محیطی را حس و یک حس مصنوعی را دریافت کند؟
انتهای پیام
نظرات