مدیر عامل اتحادیه سراسری مرغداران با بیان اینکه گرانی مرغ به مرغداران ربطی ندارد، گفت: علت اصلی افزایش قیمت مرغ افزایش تقاضا و بالارفتن هزینهی تولید بوده که با عرضه بیشتر مرغ منجمد، تعادل در بازار برقرار میشود.
حسین مقدمنیا در گفتوگو با خبرنگار کشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) اظهار کرد: در حال حاضر مرغداریها با حداکثر ظرفیت تولید خود فعالیت کرده و ماهانه 150 هزار تن گوشت مرغ تولید میکنند.
وی افزود: سالنهای پرورش مرغ پر از جوجه است اما باید خوراک مرغ به موقع به تولیدکنندگان برسد چراکه جوجهریزی پایان دی ماه صورت گرفته و باید مرغ پرورش یافته آن اواسط اسفند ماه به بازارعرضه شود.
به گفته او مرغداران با افزایش هزینههای تولید نیز مواجه شدهاند به گونهای که هر کیلوگرم سویا برای آنها حدود 1300 تومان تمام میشود.
رییس اتحادیه سراسری مرغداران با بیان اینکه 30 درصد مرغداریهای کشور به دلیل آمادهسازی سالنهای خود برای جوجهریزی پایان سال خالی هستند، گفت: مشکل، خالی بودن ظرفیت جوجهریزی برخی از واحدهای تولیدی نیست چراکه در حال حاضر واحدهای فعال با حداکثر ظرفیت خود در حال جوجهریزی بوده و برای دو ماه پایانی سال حدود 200 میلیون قطعه جوجهریزی صورت گرفته است.
مقدمنیا ادامه داد: تولید یک میلیون و 700 هزار تن گوشت مرغ برای 75 میلیون نفر جمعیت کشور با مصرف سرانه 22 کیلوگرم کافی است و تأمین مرغ مورد نیاز مردم به قیمت مناسب در 10 ماهه گذشته سال، گواهی محکمی بر این ادعاست که مشکلی در زمینه تولید مرغ وجود نداشته و مرغداران به دنبال افزایش قیمت نیستند.
این در حالی است که حسن رادمرد - معاون بازرگانی داخلی وزیر صنعت، معدن و تجارت - درباره دلایل گرانی مجدد مرغ در بازار گفته است " تاخیر در زمان جوجهریزی و برنامهریزی تولیدکنندگان برای تطبیق برداشت بعدی مرغ در ایام پایانی سال به دلیل انگیزه برای فروش مناسبتر و قیمت بالاتر عامل افزایش قیمت مرغ است".
انتهای پیام
نظرات