دولتیار با بیان اینکه به طور رسمی پیشنهادی دریافت نکردهایم درباره احتمال ارایه پیشنهاد جدید از سوی 1+5 به ایران در قزاقستان گفت: 1+5 میداند که باید پیشنهاد و حرف جدیدی برای ایران داشته باشد؛ ما در آلماتی شنوندهایم.
مصطفی دولتیار در گفتوگو با خبرنگار انرژی هستهیی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به این پرسش که در قزاقستان ادامه گفتوگوها در مسکو پیگیری میشود یا بحث جدیدی مطرح خواهد بود؟ گفت: ما در مسکو بحثهایمان را مطرح کردیم و قرار بود آنها پاسخ دهند و قاعدتا باید در قزاقستان بررسیهایشان را ارایه کنند. خودشان (1+5) هم متوجه هستند و میدانند که باید پیشنهاد جدیدی را به ایران دهند.
وی در پاسخ به اینکه در رسانهها به نقل از منابع دیپلماتیک در ماههای گذشته مطرح شد که 1+5 یک پیشنهاد جدید و به روز شدهای را به ایران ارایه خواهد کرد؟ اظهار کرد: سیگنالهای متفاوتی در این باره منتشر شده است. برخی جاها اعلام کردند که "پیشنهاد بهتری را آماده کردند" و برخی دیگر اعلام کردند که "همان پیشنهاد قبلی را بزک کرده و ظاهر آن را درست کردهاند" اما به ما چیزی ارایه نشده است و باید به نشست بعدی بیایند و ببینیم چه چیز با خود همراه دارند.
این عضو تیم مذاکرهکننده ایران با 1+5 تاکید کرد: در قزاقستان ما شنونده هستیم. ما حرفهایمان را قبلا زدیم و بر اساس آنچه به ما ارایه خواهند کرد، پاسخشان را خواهیم داد.
وی درباره انتخاب قزاقستان به عنوان کشور میزبان مذاکرات ایران و 1+5 گفت: قزاقستان به طور رسمی به ایران اعلام کرد که تمایل دارد میزبان مذاکرات باشد و طبیعی است کشور میزبان مذاکرات ایران و 1+5 اعتبار بینالمللی را برای خود کسب میکنند، ایران پیشنهاد هیچ یک از کشورهای علاقهمند به میزبانی مذاکرات را رد نکرده است. برای ما مهم این است کشورهایی که تحریمهای یکجانبه غیرقانونی و ظالمانه علیه ایران را اجرا کردند نمیتوانند میزبان مذاکرات باشند. قزاقستان در مجموع از جمله کشورهایی بوده است که تعاملاتش با ایران را حفظ کرده است.
دولتیار درباره ادامه اجرای سیاست "هویچ و چماق" از سوی آمریکا و اعمال تحریمهای یکجانبه و از سویی ارایه پیشنهاد مذاکره مستقیم با ایران، اظهار کرد: ما هم تصمیمی برای اینکه از شیوه گذشته مبنی بر مقاومت در مقابل زورگوییها دست برداریم نداشته و نداریم.
وی خاطرنشان کرد: بر سر موضوع هستهیی یک اجماع ملی در بین ایرانیان سراسر دنیا و حتی یهودیهای ایرانیتبار در سرزمینهای اشغالی است که در نظرسنجیها طرفدار برنامه صلحآمیز هستهیی ایران هستند. موضوع هستهیی از استثناییترین موضوعاتی است که یک ملتی با تمام تفاوتهایی که در درون خود دارد بر آن متمرکز است و حق طبیعی مردم ایران است که از حق داشتن دانش و تکنولوژی صلحآمیز هستهیی بهرهمند شود.
این عضو تیم مذاکرهکننده ایران با 1+5 در پاسخ به این پرسش که مقامات اتحادیه اروپا چندین بار اعلام کردند پاسخ پیشنهادات ایران در بغداد و مسکو را دادهاند، گفت: خیر، ایران پاسخی دریافت نکرده است و شخصا این مساله را تکذیب میکنم.
مذاکرات ایران و 1+5 قرار است هشتم اسفندماه در آلماتی قزاقستان برگزار شود.
انتهای پیام
نظرات