• چهارشنبه / ۲۷ دی ۱۳۹۱ / ۱۱:۴۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91102716213
  • خبرنگار : 90089

پس از سخنرانی رییس‌جمهور در مجلس؛

پورابراهیمی: باید در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به پیامدهای آن توجه جدی شود

پورابراهیمی: باید در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به پیامدهای آن توجه جدی شود

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مردم می‌گویند ما یارانه‌های نقدی دریافتی را به دولت بازپس می‌دهیم، ولی دولت قدرت خرید ما را به ما برگرداند.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مردم می‌گویند ما یارانه‌های نقدی دریافتی را به دولت بازپس می‌دهیم، ولی دولت قدرت خرید ما را به ما برگرداند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدرضا پورابراهیمی پس از سخنان رییس‌جمهور در صحن علنی مجلس گفت: پس از پرداخت یارانه‌های نقدی، قیمت‌ها به قدری افزایش یافت که مردم فقط می‌توانند با پول ثابت مانده‌شان 40 درصد قدرت خرید دو سال قبل را داشته باشند.

نماینده مردم کرمان در مجلس با بیان اینکه پرداخت نقدی یارانه‌ها منجر به افزایش ثروت ثروتمندان شد، گفت: پرداخت نقدی یارانه‌ها به جای غنی‌تر شدن فقرا،‌ موجب فقیرتر شدن آنها و ثروتمندتر شدن ثروتمندان شد.

وی افزود: باید در اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به پیامدهای آن از طریق همکاری با کارشناسان توجه جدی شود و در این رابطه باید چند نکته مورد توجه قرار گیرد. اول اینکه هدفمندسازی یارانه‌ها باید در چند محور و تحولات اساسی لحاظ شود و فقط نمی‌توان این قانون را به تنهایی مبنای تمام تصمیم‌گیری‌ها محور قرار داد؛ دلیل آن این است که بدون توجه به اقدامات موازی با هدفمندسازی یارانه‌ها، پیامدهای منفی بسیاری در پی خواهد داشت.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: به دلیل سوء مدیریت در حوزه ارزی در کنار تشدید تحریم‌های بین‌المللی، ارزش پول ملی به شدت افت کرد.

پورابراهیمی از مدیران اقتصادی کشور پرسید مگر در ابتدای اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها قرار نبود قیمت حامل‌های انرژی به فوب خلیج‌فارس نزدیک شود؟ ولی به دلیل ناتوانی در مدیریت ارزی قیمت حامل‌های انرژی به شدت افزایش یافته است، اکنون بنزین، گازوئیل و گاز با فرض دو دلار در هر لیتر در حدود 6000 تومان قیمت پیدا کردند و این در حالی بود که مدیریت ارزی همزمان با تغییر قیمت حامل‌های انرژی باید به درستی مدیریت می‌شد.

وی با اشاره به پیامدهای ناشی از پرداخت یارانه‌های نقدی، تصریح کرد: کمک‌های اجتماعی در قانون هدفمندسازی یارانه‌ها مورد تاکید قانونگذار بود و اصلا یکی از عوامل افزایش نرخ تورم، تزریق شدید نقدینگی ناشی از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها بود. از سال 1384 که حجم نقدینگی بالغ بر 93 هزار میلیارد تومان بود پس از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها به 430 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. این افزایش قیمت به خوبی نقش تزریق نقدینگی ناشی از اجرای هدفمندسازی یارانه‌ها را نشان می‌دهد.

نماینده مردم کرمان در مجلس خطاب به دولتمردان تاکید کرد: برای تبعات این موضوع باید برنامه‌ریزی کنیم؛ هر چند که مجلس نیز در این خصوص پیشنهاداتی دارد.

نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به نارضایتی‌ مردم از کاهش قدرت خرید، گفت: مردم می‌گویند در یک جیب ما پول گذاشته شد، ولی جیب دیگرمان با افزایش نرخ تورم، قدرت اقتصادی‌مان به شدت کاهش یافت. پس از پرداخت نقدی یارانه‌ها قیمت‌ها به قدری افزایش یافت که مردم با پول ثابت مانده‌شان که افزایش نیافت، فقط می‌توانند تا 40 درصد کالاهای دو سال قبل را تهیه کنند. برخی مردم هم می‌گویند ما یارانه‌های نقدی دریافتی‌مان را به دولت بازپس می‌دهیم، ولی دولت قدرت خرید ما را به ما برگرداند.

پورابراهیمی در بخش دیگری از سخنانش بر ضرورت ارائه هر چه سریعتر لایحه بودجه سال 1392 تاکید کرد و افزود: چه موضوعی مهم‌تر از این که موضوع لایحه بودجه باید سریعتر به مجلس بیاید؟ و اشکالی ندارد که دولت پیشنهادات یارانه‌ای خود را در قالب لایحه بودجه به مجلس پیشنهاد دهد.

وی خطاب به رییس‌جمهور تاکید کرد: آقای احمدی‌نژاد تکلیف اصلی شما ارائه لایحه بودجه است بنابراین به این وظیفه قانونی خود عمل کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha