مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم گفت: دانشگاهها نمیتوانند از اعطای مجوز به تشکلهای دانشجویی دارای شرایط آییننامهای و ضوابط لازم، امتناع کنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، جلیل دارا روز گذشته در حاشیه نشست معاونان فرهنگی دانشگاهها و نمایندگان وزیر در هیاتهای نظارت بر تشکلهای اسلامی در جمع خبرنگاران درباره برخورد سلیقهای دانشگاهها برای ایجاد تشکلهای جدید دانشجویی، اظهار کرد: آندسته از تشکلهای دانشجویی که فکر میکنند دارای صلاحیت دریافت مجوز بوده و دانشگاه مانعی برای تاسیس آنهاست، میتوانند به هیات نظارت مرکزی بر تشکلها شکایت کرده و این هیات به شکایت آنها رسیدگی میکند.
وی افزود: هیچ دانشگاهی نمیتواند از اعطای مجوز به تشکلهایی که مطابق آئیننامه شرایط و ضوابط لازم را دارند، امتناع کنند.
در زمان انتخابات محدودیت خاصی برای دادن مجوز به تشکلها نخواهیم داشت
دارا با بیان اینکه در زمان انتخابات محدودیت خاصی برای دادن مجوز به تشکلها نخواهیم داشت، تصریح کرد: اعطای مجوز روال طبیعی خود را دارد که این روال محدود به انتخابات نبوده و قرار نیست محدودیت خاصی در زمان انتخابات در این زمینه به وجود بیاید. بنابراین به تشکلهایی که شرایط و ضوابط لازم را دارند حتی در دوره انتخابات مجوز داده خواهد شد؛ اما همه تشکلهای دانشجویی موظفند که در قالب آییننامه و ضوابط فعالیت کنند.
نگاه وزارت علوم ورود مستقل دانشگاهها به موضوع انتخابات است
دارا همچنین با بیان اینکه نگاه وزارت علوم ورود مستقل دانشگاهها به موضوع انتخابات است، تصریح کرد: دانشگاهها دارای پتانسیل خوبی برای پرداختن به موضوعات سیاسی هستند که عمده این پتانسیل در تشکلهای دانشجویی است، اما نباید اجازه دهیم که در برخی موارد تشکلهای دانشجویی دستآویز گروههای سیاسی یا مقاصد آنها برای رسیدن به اهدافشان شوند.
مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دانشگاهها باید سیاسی باشند، گفت: البته سیاسی بودن به معنای بصیرتافزایی و تبیین اهداف انتخابات است که کرسیهای آزاد اندیشی بستر مناسبی برای این موضوع است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری اولویت اول انتخابات را حضور حداکثری مردم اعلام کردهاند، تصریح کرد: دانشگاهیان نقش بسزایی در حضور حداکثری مردم در انتخابات را دارند.
آموزش برگزارکنندگان کرسیها در باشگاههای آزاداندیشی
دارا با بیان اینکه وزیر علوم اهتمام ویژهای به برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی دارد، گفت: آییننامه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی طی دوسال گذشته یک بار تبیین و یک بار بازنگری شده است و این نشان از حساسیت و اهتمام وزیر علوم به کرسیهاست.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه گفته میشود تا به حال کرسیها کاملا بر اساس آییننامه برگزار نشدهاند، اظهار کرد: کرسیهای آزاداندیشی حدود دو سال است که در دانشگاهها راهاندازی شده است و چون در ابتدای راه هستیم نباید انتظار داشت که تمامی فعالیتهای فرهنگی در کرسیهای آزاداندیشی مطابق با آییننامهها باشد.
دارا با اشاره به ابلاغ آئیننامه باشگاه آزاداندیشی به دانشگاهها، گفت: این آییننامه فضایی را فراهم میکند تا کرسیهای آزاداندیشی منطبقتر با آییننامه اجرا شود. همچنین در این باشگاه کمیتههای مختلفی از جمله کمیته آموزش برای آموزش افراد برگزار کننده دیده شده است.
تکذیب کلی وجود عرفانهای کاذب یا انحرافی کار درستی نیست/راههای کنترل عرفانهای کاذب
مدیر کل فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه عرفانهای کاذب یا انحرافی چیزی نیست که بخواهیم از آن احساس خطر کنیم،گفت: البته سرپوش گذاشتن بر روی آن و تکذیب کلی وجود این موضوع نیز کار درستی نیست.
وی افزود: ممکن است برای تعداد معدودی از دانشجویان این تفکرات انحرافی به وجود بیاید که این وظیفه مدیر اجتماعی در دانشگاههاست که این افراد را شناسایی کرده و آنها را آموزش دهند.
دارا در پایان تاکید کرد که یکی دیگر از راههای کنترل جریانهای انحرافی که عمدتا از خارج کشور وارد میشوند، بحث کرسیهای آزاد اندیشی است.
انتهای پیام
نظرات