استاندار زنجان با تاکید بر اینکه باید شهرداری ویژهی بافت فرسوده در شهر زنجان تشکیل شود، گفت: ساماندهی بافت فرسوده مهم و تخصصی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی زنجان، «محمد رئوفینژاد» شامگاه روز گذشته در ستاد عمران شهری استان، با بیان این مطلب، اظهار کرد: تسهیلات خوبی برای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده در نظر گرفته شده است اما استقبال چندانی از این طرحها نمیشود در حالی که با ارائهی مشوقها باید شرایط برای بهبود وضعیت فراهم شود.
وی تصریح کرد: بافت فرسوده یکی از معضلات اصلی کشور است، چون در بسیاری از موارد ساکنان در این مناطق با مشکلاتی مواجه میشوند که تنها راهکار آن نوسازی بافت است.
نماینده عالی دولت در استان زنجان با بیان اینکه در استان بیش از 700 هکتار بافت فرسوده وجود دارد که به نوسازی نیاز مبرم دارد، گفت: 511 هکتار از این مناطق مربوط به شهر زنجان است که با توجه به قرارگیری در مرکز شهر مشکلاتی را به وجود آورده است.
وی با اشاره به اینکه تنها مشکل بافت فرسوده ارائه تسهیلات نیست، افزود: احیاء و نوسازی بافت فرسوده به طرح نیاز دارد، که متاسفانه در برخی موارد طرحی وجود ندارد و همین موضوع سبب عقب ماندن کارها شده است، چون با وجود برنامه، مشکلات یکبهیک حل شده و موردی به وجود نمیآید.
رئوفینژاد با اشاره به سهمیه بیش از 3300 واحدی تسهیلات برای نوسازی بافت فرسوده در استان یادآور شد: مشکلی در این ارتباط نداریم و معتقدیم باید استارت کار زده شود تا در آینده شاهد نوسازی این مناطق باشیم، هرچند کار زمانبر و نیازمند منابع مالی خوب است.
استاندار زنجان با اشاره به قرارگیری بخش اعظمی از بافت فرسوده در حریم میراثفرهنگی افزود: متاسفانه این موضوع مشکلاتی را به وجود آورده است، چون عدهای از متقاضیان به علت محدودیتهای سازمان میراث فرهنگی اجازه بازسازی ندارند و این موضوع به سردرگمی منجر شده است.
وی ادامه داد: قانون تکلیف را مشخص کرده است، این منازل را یا سازمان میراث فرهنگی باید خریداری کند و یا در صورت بیتوجهی در بازهی زمانی 18 ماهه مالک میتواند بدون اخذ مجوز نسبت به تخریب اقدام کند. متاسفانه میراث فرهنگی در این رابطه کاری انجام نداده است و همین موضوع برای ساکنان این مناطق مشکلات را به وجود آورده است.
وی تشکیل کمیتهی بافت فرسوده را خواستار شد و افزود: کارها باید هر چه سریعتر پیگیری و طرحهایی در این رابطه ارائه شود.
استاندار زنجان در ادامه با اشاره به اینکه 500 پروژه در حوزههای مختلف تا خرداد ماه سال آینده باید به بهرهبرداری میرسد، خاطرنشان کرد: مسوولان خود را برای اتمام طرحهای در دست اجرا آماده کنند.
به گزارش ایسنا، معاون عمرانی استاندار زنجان نیز در این جلسه با اشاره به پیشرفت 37 درصدی مجموع پروژههای تعریف شده برای شهرهای مختلف این استان، افزود: با آخرین تغییرات شمار مصوبات این ستاد هماکنون 147 مصوبه است.
«علیاکبر کریمی» اعتبار مورد نیاز برای 147 پروژه مصوب در ستاد عمران شهری را 550 میلیارد ریال اعلام کرد و یادآور شد: میانگین پیشرفت پروژههای شهری در سطح استان، حدود 37 درصد برآورد شده است.
وی از آماده بهرهبرداری بودن شماری از پروژهها خبر داد و گفت: 25 پروژه تعریف شده در ستاد عمران شهری در دهه فجر امسال افتتاح میشود.
معاون عمرانی استاندار زنجان با اشاره به پیگیری روند اجرایی دیگر پروژههای در دست اجرا در شهرهای مختلف ادامه داد: این پروژهها به تدریج به بهرهبرداری میرسد.
این مسوول از وجود بافتهای فرسوده در دیگر شهرهای استان زنجان به غیر از مرکز استان خبر داد و خاطرنشان کرد: بافتهای فرسوده در شهرهای زنجان، ابهر، قیدار و خرمدره مصوبهی قانونی دارد و در دیگر شهرها هم در حال تهیه است.
معاون عمرانی استاندار زنجان با اشاره به قرار گرفتن بافت فرسودهی شهر زنجان در هسته مرکزی شهر، افزود: بافت فرسوده این شهر با بافت تاریخی آن همپوشانی دارد.
به گفتهی وی،همپوشانی بافت فرسوده و تاریخی شهر زنجان مشکلات این بافتها را در این شهر پیچیدهتر کرده است.
به گزارش ایسنا، مدیر کل دفتر امور شهری استانداری زنجان به آغاز ساماندهی کشتارگاههای سنتی موجود در شهرهای استان اشاره و اظهار کرد: ساماندهی در برخی شهرها به پایان رسیده و در دیگر شهرها هم در حال انجام است.
«علیرضا محمودی» با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژههای عمرانی شهرهای مختلف گفت: درصد پیشرفت پروژههای تعریف شده برای شهر سلطانیه 28 درصد است و طرحهای عمرانی هیدج در مجموع 61 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
مدیر کل دفتر امور شهری استانداری زنجان به پیشرفت 58 درصدی پنج پروژه تعریف شده در ستاد عمران شهری برای شهر چورزق اشاره و تصریح کرد: هفت پروژهی شهر سجاس هم پیشرفت 57 درصدی داشته است.
وی با اشاره به اینکه 9 پروژهی تعریف شده برای شهر آببر پیشرفت 51 درصدی را نشان میدهد، ادامه داد: شش پروژه تعریف شده برای شهر ارمغانخانه تاکنون 47 درصد پیشرفت فیزیکی کرده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به آخرین وضعیت بافت فرسوده و نوسازی آن در استان، گفت: 511 هکتار از وسعت شهر زنجان با 8 درصد از پهنه شهر را بافت فرسوده تشکیل میدهد که بیش از 24 درصد از جمعیت شهری در این مناطق ساکن هستند.
«حافظ باباپور» اظهار کرد: بافتهای فرسوده شهر زنجان در سه منطقهی هسته مرکزی، سایان و خاندره قرار گرفته است و حدود 511 هکتار از این وسعت بافت فرسوده است.
وی با اشاره به اینکه احیای بافتهای فرسوده شهرها در دستور کار دولت است، ادامه داد: دولت احیای 10 درصد از بافتهای فرسوده را به صورت سالیانه در دستور کار قرار داده است.
مدیر کل راه و شهرسازی استان زنجان از بازسازی 151 هزار متر مربع از بافت فرسوده در شهر زنجان خبر داد و گفت: در این راستا حدود 3000 واحد مسکونی که اغلب تسهیلات سهلالوصول دریافت کردهاند، بازسازی شدهاند.
باباپور بازگشایی محورهای دلجویی و داود قلی را از اقدامات انجام شده برای بازگشایی معابر موجود در بافت فرسوده اعلام کرد.
در ادامه شهردار زنجان از افتتاح طرح اتوماسیون جامع شهرداری زنجان در دههی فجر امسال خبر داد و گفت: با این طرح شاهد سهولت در ارائه خدمات به شهروندان خواهیم بود.
«حبیبالله ملایییگانه» با اشاره به صدور کارت بلیت هوشمند و استفاده آن در سازمان اتوبوسرانی یادآور شد: اجرای این طرح گام بلندی در ارائه خدمات الکترونیک به شهروندان است.
وی همچنین به آغاز اجرای طرح مکانیزه پارکبانهای شهر زنجان در چند روز آینده خبر داد و تصریح کرد: از آغاز امسال کارتهای شهر بازی و کارت بلیت اتوبوس برای شهروندان زنجانی صادر شده است.
شهردار زنجان از پیگیری صدور کارت شهروندی برای شهروندان زنجانی خبر داد و گفت: با صدور این کارت زنجانیها موفق به دریافت 16 نوع خدمت از طریق این کارت میشوند.
یگانه در بخش دیگری از سخنان خود به مصوبهی قانونی احیای بافت فرسوده شهر زنجان اشاره و تصریح کرد: شهر زنجان 511 هکتار بافت فرسوده دارد که هشت درصد از وسعت شهر را شامل میشود.
وی از قرارگیری بافتهای تاریخی شهر در بافت فرسوده خبر داد و گفت: 55 هکتار از وسعت شهر زنجان بافت تاریخی محسوب میشود.
شهردار زنجان شمار پلاکهای واقع در بافت فرسوده شهر زنجان را 13 هزار و 910 واحد دانست و گفت: 3 هزار و 838 پلاک از این مجموع زیر 100 متر است.
یگانه تصریح کرد: بافتهای فرسوده موجود در شهر زنجان مشکلاتی را برای حیات شهری به وجود آورده است.
وی کم بودن فضای محیطی و سرانه فضای سبز و عدم وجود ارائه خدمات به هنگام بروز مشکل را از معضلات موجود در بافتهای فرسوده شهر زنجان برشمرد و یادآور شد: سرانهی فضای سبز در این مناطق یک مترمربع است که این رقم بسیار کم و پایینتر از استاندارد است.
انتهای پیام
نظرات