• سه‌شنبه / ۲۶ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۴۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 91102615223

ریاضیدان زن ایرانی، برنده جایزه جهانی انجمن ریاضی آمریکا شد

ریاضیدان زن ایرانی، برنده جایزه جهانی انجمن ریاضی آمریکا شد

مریم میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا به عنوان برنده‌ جایزه ستر (Satter Prize) انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013 معرفی شد.

مریم میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد آمریکا به عنوان برنده‌ جایزه ستر (Satter Prize) انجمن ریاضی آمریکا در سال 2013 معرفی شد.

به گزارش خبرنگار علمی ایسنا، این جایزه را انجمن ریاضی آمریکا هر دو سال یک بار به زنانی که دستاورد ریاضی مهمی داشته باشند اهدا می‌کند.

مریم میرزاخانی - که تحصیلات کارشناسی ارشد و دکتری را در دانشگاه هاروارد پشت سرگذاشته - از دانش آموزان نخبه المپیادی کشور بوده است که سال 74 در المپیاد جهانی ریاضی ، علاوه بر دریافت مدال طلا با کسب بالاترین امتیاز به عنوان نفر اول جهان شناخته شد.

این دانش آموز نخبه ریاضی، تحصیلات دانشگاهی اش را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد. وی از بازماندگان سانحه غمبار سقوط اتوبوس حامل نخبگان ریاضی دانشگاه صنعتی شریف به دره در اسفندماه 76 است که در این حادثه، جامعه ریاضی کشور جمعی از استعدادهای برتر خود را - که از سوی دانشگاه شریف برای شرکت در مسابقه دانشجویی ریاضی عازم جنوب کشور شده بودند - از دست داد.

میرزاخانی در سال 2005 زمانی که با کمتر از 30 سال سن در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می کرد از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از 10 مغز برتر امریکای شمالی معرفی شد.

دلیل انتخاب مریم میرزاخانی، فعالیت های وی در زمینه محاسبه حجم‌های فضایی منحنی هندسی بود. جیمز کارلسون از انستیتو ریاضیات کلی (Clay Mathematics Institute) در توصیف او گفته بود: میرزاخانی در یافتن ارتباطات جدید، عالی است. وی می تواند به سرعت از یک مثال ساده به دلیل کاملی از یک نظریه ژرف و عمیق برسد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۶ ۱۳:۴۵

مُردن که مُردن! حالا دنیا یه دانشمند کمتر داشته باشه مگه چی میشه؟! مهم زنده موندن یه کسایه دیگه است؟!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۶ ۱۳:۵۴

فرار مغزها همینه دیگه...!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۶ ۱۴:۴۸

ایشون زیر 40 سال هستن، پس عقلشون کامل نشده!(؟!) اصلا آیا اجازه‌ی ولی داشتن که از کشور خارج شدن؟! راستی عکسهای بی‌...شون هم توی اینترنت هست! غیرت ایرانی کجا رفته؟!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۶ ۱۶:۲۸

در تار و پود ایالات متحده در تمامی علوم، نخبگان مسلمان ایرانی حرف اول را می‌زنند. اگر روزی روند مهاجرت نخبگان ایرانی در این کشور به سمت واگرایی میل کند، ایالات متحده به قهقرا سیر کرده، به اسلاف می‌افتد!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۶ ۲۲:۲۶

آدم جان! دلیلش اینه که کار اونا حساب و کتاب داره. اگه کسی بخواد واقعا به جایی برسه، می‌رسه. در اینجا دانشجو باید عمر و خانواده و زندگیش رو فدای درس کنه تا شاید بتونه بعد از درآمدن از دانشگاه به جایی برسه!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۶ ۲۲:۵۸

باعث افتخار و سربلندی ایران و ایرانی است.