• یکشنبه / ۲۴ دی ۱۳۹۱ / ۱۷:۳۷
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 91102414177
  • خبرنگار : 71290

با تصویب کمیسیون امنیت ملی در بررسی لایحه گذرنامه؛

زنان مجرد بالای 18 سال برای خروج از کشور باید اذن ولی را داشته باشند

زنان مجرد بالای 18 سال برای خروج از کشور باید اذن ولی را داشته باشند

کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه عصر امروز خود بررسی لایحه گذرنامه را به اتمام رساند.

کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه عصر امروز خود بررسی لایحه گذرنامه را به اتمام رساند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سیدحسین نقوی حسینی با بیان این مطلب افزود: مطابق ماده 15 این لایحه که به تصویب کمیسیون رسید تمامی اشخاصی که 18 سال تمام داشته باشند، می‌توانند تقاضای گذرنامه کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی خاطر نشان کرد: همچنین مشمولین وظیفه عمومی با اجازه اداره وظیفه عمومی می‌توانند گذرنامه دریافت کنند و نیز زنان متاهل در هر سنی با موافقت کتبی شوهر می‌توانند گذرنامه دریافت کنند و نیز زنان مجرد بالای 18 سال برای خروج از کشور باید اذن ولی را داشته باشند ولی منعی برای دریافت گذرنامه ندارند.

وی افزود: همچنین در این جلسه مصوب شد در صورتی که موانع صدور گذرنامه بعد از صدور حادث شود یا کسانی که به موجب ماده 15 این قانون صدور گذرنامه‌شان موکل به اجازه آنان است از اجازه خود عدول کنند از خروج دارنده گذرنامه جلوگیری و گذرنامه وی تا رفع مانع ضبط می‌شود.

نقوی حسینی خاطر نشان کرد: همچنین مطابق ماده 17 برای نوزادانی که از والدین ایرانی مقیم خارج هنگام توقف مادر در ایران متولد می‌شوند بدون نیاز به موافقت پدر گذرنامه صادر می‌شود و همچنین در مواردی که در خارج از ایران شوهر ایرانی در کشور محل تولد نوزاد حاضر نباشد، این حکم مجری است.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه مواد 18، 19 و 20 این لایحه نیز به تصویب رسید، اظهار کرد: مطابق مواد مذکور، مدت اعتبار گذرنامه از تایخ صدور 5 سال است و گذرنامه برای مسافرت به تمامی کشورها اعتبار دارد، مگر به کشورهایی که دولت جمهوری اسلامی ایران در موارد مقتضی مسافرت اتباع ایران را به آن کشورها ممنوع یا محدود می‌کند.

نقوی‌حسینی خاطرنشان کرد: در ادامه این جلسه مواد 21 تا آخر لایحه نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به تصویب اعضای کمیسیون امنیت ملی رسید که این مواد ناظر بر جعل، کاربرد غیرقانونی و اقدامات خلاف قانون در صدور و بهره‌برداری از گذرنامه و جرایم مجازات جرایم مذکور است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۲۲:۴۵

با چه مجوزی چنین قانونی را تصویب کرده‌اند. یادتان رفته که در ایران 10 سال است که زنان علی‌رغم تمام محدودیتها از مردان جلویند در دانشگاهها؟! یادتان رفته که سن ازدواج چقدر بالا رفته و نرخ طلاق چقدر زیاد شده و اغلب هم به علت اینکه زنان ایرانی دیگر حاضر نیستند که زیر یوق{يوغ} یک مرد کمتر از خودشان باشند! حالا فکر می‌کنید که زنان باید با خواهش و تمنا بروند و از چه کسی تقاضای اجازه خروج بگیرند؟ تکلیف زنانی که پدر و پدربزرگ‌شان فوت شده و برادر و شوهر و هیچ آقا بالاسری ندارند و خودشان به تنهایی چرخ زندگی خودشان و شاید چند نفر دیگر را می‌چرخانند، چیست؟ تکلیف زنان 40 - 50 ساله به بالای مجرد، مطلقه و بیوه چیست؟ اگر جناب... هزار دبه درآورد چی؟! نمی‌دانید هنوز با که طرفید؟ زنان ایرانی را دست کم گرفته‌اید؟! زهی خیال باطل! این زنان، زنان 34 سال پیش نیستند دیگر... تجربه‌ها دارند، آقایان!(؟!)

avatar
۱۳۹۲-۰۲-۰۹ ۱۹:۵۴

تکبیر... الله اکبر الله اکبر بابا خیلی جدی گرفتی ها! به خودت زیاد فشار نیار خواهر من. تفکرات فمنیستی به عقیده بنده(دلیلی نداره که حتما درست باشه و نظر شخصیه) به دلیل احساس ضعف در شخصه، به بزرگ بودن و با ارزش بودن خانمها قلبا اعتقاد داشته باشید، مطمئن باشید نگرش طرف مقابل هم تغییر میکنه، با لجبازی و کل‌کل چیزی درست نمیشه خانم.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۲۳:۲۱

تا کی می‌خواهند قوانین ضدزن تصویب کنند؟!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۲۳:۳۱

"ﺍﺫﻥ ﻭﻟﯽ" ﯾﻌﻨﯽ ﭼﻪ؟ ﺧﻮﺍﻫﺸﻤﻨﺪﻡ ﻓﺎﺭﺳﯽ ﺑﻨﻮﯾﺴﯿﺪ.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۴ ۲۳:۳۳

با سلام، مگر یک خانم در سن 9 سالگی به بلوغ و در سن 18 به سن رشد نمی‌رسد؟ پس چه دلیلی به اجازه پدر خود دارد؟ آيا منظورتان این است که یک خانم تا شوهر نکند سفیه است و نیاز به اذن ولی دارد؟ با تشکر

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۰۱:۵۷

سئوالى صميمانه براى جوابى صميمانه: آيا با اين نظام فكرى، اعتقاد بر اين است كه زن نياز به هدايت مرد يا ولى دارد؟ و به تنهائى شايد نتواند مصالح خود را تشخيص دهد؟

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۱۰:۵۲

آقای نقوی! متوجه هستی که در کل قضیه فرقی نکرده؟ بدون مجوز خروج از کشور، گذرنامه به چه دردی می‌خوره؟ توهین به شعور دختران ایران و ضایع کردن حق طبیعی و انسانی نیمی از جامعه جرم نیست؟ کم‌کم دارید عربستان سعودی رو پشت سر می‌ذارید. اونها پیشرفت می‌کنند و ما پسرفت!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۱۰:۵۵

آقای به‌اصطلاح نقوی! سر کی رو می‌خوای کلاه بذاری؟ به خدا ما می‌فهمیم.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۱۳:۳۸

این هم یک دکان دیگر برای... کردن مردم! حتما هر زنی که می‌خواهد برود، اجازه خروج را بگیرد، یه 200 - 300 هزار تومنی اقلا باید حق اجازه خروج بدهد! تازه این قسمت خوبش است... خدا می‌داند... به‌جای این حرفها فکر بدبختی‌های مردم باشید که کمرشان زیر گرانی شکسته!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۵ ۱۵:۰۳

ولی قهری من به 200 - 300 هزار تومن قانع نیست! به‌ازای خروج من از کشور باج بیشتری از من و مادر بیچاره‌ام می‌خواد. شاید به نام زدن ماشین که با خون دل و قرون قرون پس‌انداز خریدیم. یکی به من بگه خدا کجاست؟ اصلا ما رو می‌بینه؟!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۶ ۰۶:۱۲

اين مسخره‌ترين قانوني بود كه وسط تمام دردسرهاي مردم يك‌باره به ذهن عزيزان خطور كرده است! جز سنگ انداختن جلوي پاي زندگي زنان ايراني معناي ديگري ندارد! جز دخالت بي‌مورد در زندگي مردم فايده‌اي ندارد! اگر خيلي به فكر {حل}فساد اخلاقي و نيات مفسده هستيد علت را از بين ببريد! نه اينكه راههاي جديد باز كنيد براي سودجويي فرصت‌طلبان! چطور است كل كشور را مثل كره‌ي شمالي كنيم كه خيال همه راحت شود؟!

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۷ ۱۵:۴۵

به نظر من برخي آقایون باید از پدر یا همسر خود مجوز بگیرن که وقتی می‌رن خارج از کشور، از امکانات ویژه هتلها استفاده نکنن(!) که تو این بین چشمشون به یه ایرونی اون هم خانم بخوره و آبروشون بره و بیان از این قانونها تصویب کنن.

avatar
۱۳۹۱-۱۰-۲۷ ۲۰:۲۳

... متاسفم براي كسي كه اين قانون رو تصويب كرده! لطفا نظرم رو سانسور نكن!

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۰۱ ۰۱:۲۶

حالا این کدوم ولی هست که همه باید ازش اجازه بگیرند؟ حالا اگر ولی خودش رفته بود خارج، باید چکار کرد؟

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۰۱ ۱۸:۴۱

خدایا! چقدر افکار مردان ما تنگ‌نظرانه است! خدایا، حال که ناخواسته در این مملکت مرا زن آفریدی، برای اصلاح این افکار ناعادلانه معجزه کن!

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۰۳ ۱۱:۳۵

همان‌طور که همه پدران فهمیده و درستکار نیستند، همه دختران مجرد هم نادان و مفسد نیستند. تصویب این قانون برتربینی مردان به زنان است. با نگاهی به تعداد زندانیان مرد و زن می‌توان دریافت چه قشری از جامعه آسیب‌پذیرتر است. نظرات خود را با پیامگیر مجلس در میان بگذارید. تلفن: ۰۰۹۸۲۱۳۹۹۳۱

avatar
۱۳۹۱-۱۱-۰۶ ۰۰:۵۶

متأسفم برای خودمون که اینها نماینده ما شدند! کسانی که این قانون رو تصویب کردند اصلاً معنی ولی رو نمی‌دونستند. ولی برای بالای 18 سال اصلاً معنی نداره! که حالا به اذنش نیاز باشه!